Sport

Minden idők legnagyobb sárkányhajó-világbajnoksága Szegeden + VIDEÓ

Minden idők legnagyobb sárkányhajó-világbajnoksága Szegeden + VIDEÓ

2013. július 18., csütörtök
Minden idők legnagyobb sárkányhajó-világbajnoksága Szegeden + VIDEÓ
sarkanyhajo_vb_03

Július 23-tól a szegedi sárkányhajó világbajnokságnak köszönhetően színpompás sárkányok lepik el Szegedet vízen, földön és levegőben egyaránt.

Öt kontinens több mint harminc országának 3000 versenyzője fog megmérkőzni a 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon 2013. július 23-28. között. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) történetében még nem rendeztek olyan világbajnokságot, amelyen ilyen népes mezőny gyűlt volna össze. A világbajnokság azonban nem csak a vízen fogja felpezsdíteni a szegedi mindennapokat. A július 23-án tartandó megnyitón 19.00 órától

Besenyei Péter

műrepülő-világbajnok bemutatójával nyit a rendezvény a Huszár Mátyás rakparton, ami után egy nagyszabású utcabálra invitálnak minket a szervezők 20.00 órától.

sarkanyhajo_vb_04

A sárkányhajó-világbajnokság egyik különlegessége, hogy két helyszínen is nyomon követhetjük az futamokat: 24-én az élő Tiszán, az Öreg-híd felett fog megmérkőzni a nemzetközi mezőny, csütörtöktől pedig a Maty-éren folytatódnak a versenyek. http://www.youtube.com/watch?v=KUMW_ya98x4 A Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) által hazánkban is meghonosított sportágban az elmúlt években a magyar versenyzők kiemelten jó eredményeket értek el. A magyar válogatott, amely a Premier Open, azaz a felnőtt kategóriában címvédő, hat korosztályban 325 versenyzőt indít.

Bocsor Balázs

, a vb-címvédő együttes tagja elmondta, a felkészülés hajrájában járnak, már csak az utolsó, apró simítások vannak hátra, majd a hét második felét már pihenéssel töltik.

sarkanyhajo_vb_02

Szurkoljunk Szegeden együtt a magyar csapatokért! A világbajnokságra jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a

www.ticketpro.hu

oldalon (Ticket Pro Call Center: 06 1 555 5515). Le ne maradj! Csatlakozz az eseményhez a Facebook-on:

https://www.facebook.com/11thIdbfDragonBoatRacingChampionshipsHungary2013

Időpont: 2013. július 23-28.

Megnyitó:

Szeged, Huszár Mátyás rakpart 2013. július 23. 18:00 19:00: Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatója utána Utcabál

Versenyek:

Szeged, Huszár Mátyás rakpart - Tisza 2013. július 24. Szeged, Maty-ér 2013. július 25-28.

További információ:

http://www.hungary2013.dragonboat.hu

www.sarkanyhajozas.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.