Közélet

Lázár János kormánybiztosként látja el az NFÜ elnöki feladatkörét

Lázár János kormánybiztosként látja el az NFÜ elnöki feladatkörét

2013. július 26., péntek
Lázár János kormánybiztosként látja el az NFÜ elnöki feladatkörét

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetésével kapcsolatos feladatokat Lázár János kormánybiztosként látja el 2013. augusztus 1. és 2014. május 31. között, és gyakorolja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének teljes hatáskörét.

Az erről szóló kormányhatározat szerint a kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladata ellátásáért a miniszterelnöknek felelős. A kormánybiztos ezt a tevékenységét díjazás nélkül látja el. Tevékenységét szükség szerint legfeljebb négyfős titkárság segíti, amelynek elhelyezéséről a Miniszterelnökség gondoskodik.

Petykó Zoltán

, az NFÜ korábbi elnöke saját kezdeményezésére közös megegyezéssel az idén április 30-ai hatállyal mondott le 2010 júniusától betöltött tisztségéről. Az NFÜ felügyelete egy korábbi kormányrendelet alapján kerül át a Miniszterelnökséghez a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól augusztus elsején. A 2013. július 31-én hatályba lépő rendelet szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget a miniszterelnök irányítja, aki ezt a feladatot a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján látja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.