Közélet

Lakossági fórum a szegedi lézerközpontról

Lakossági fórum a szegedi lézerközpontról

2013. július 2., kedd
Lakossági fórum a szegedi lézerközpontról

Július 4-én lakossági fórumot tart az ELI-ALPS projektet megvalósító ELI-HU Nonprofit Kft. a Szegeden épülő lézeres kutatóközpont városra és a régióra gyakorolt várható hatásairól.

A lakossági fórum célja, hogy tájékoztassa a Szeged-Öthalomban épülő ELI lézeres kutatóközpont beruházásban közvetlenül érintett lakosságot a projekt helyzetéről és várható hatásairól. Az eseményen

Lehrner Lóránt

, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatást nyújt az ELI-ALPS projekt státuszáról, a beruházás várható munkaerőigényéről és a régióra gyakorolt várható gazdaságélénkítő hatásairól.

Szabó Gábor

, a Szegedi Tudományegyetem rektora pedig a projekt oktatást érintő várható hatásairól tart tájékoztatót. Az ELI-ALPS általános, Magyarországot érintő hatásairól Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára fog beszélni.

Forrás:

u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.