Labdarúgás: szisztematikusan építkezik a SZEOL SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_grosics_u19_01_gsAz egységes szegedi utánpótlás-nevelő műhely csapatai gőzerővel készülnek a pontvadászatok rajtjára.

Az utánpótlás-bajnokságok tekintetében is átalakulásokat, átszervezéseket hoz a nyár, így aztán a SZEOL SC háza táján is ennek megfelelően komoly előkészítő munka folyik. Egy utánpótlás-nevelő egyesület mostantól csak egy helyre biztosíthat korosztályos gárdákat, megszűnnek a különböző kölcsönadási konstrukciók, 2013 őszétől tisztán SZEOL SC néven szerepelnek az együttesek a pontvadászatokban. A részletekről Sahin-Tóth Dezső ügyvezető beszélt portálunknak.

Ahogy már megírtuk, a 2013/2014-es versenykiírás az ifjúságiaknál 21 évesre emelte a korhatárt. U21-ben az 1993. január 1-je és 1997. december 31-e született labdarúgók szerepelhetnek. Ha valaki B csapatot is indít, ott 16 esztendő a korhatár, tehát az 1995. január 1-je után születettekre számíthat. Az NB II Dél-Keleti csoport U21-es versengésében két SZEOL-alakulatért szoríthatunk majd.

“A jelű csapatunkban az 1993-ban, 1994-ben és 1995-ben született focisták kapnak helyet Hágelmann Endre vezetésével. A B csapatot Lehota István irányítja, ő a két korábbi U17 1996-osaival és az 1997-es korosztály néhány legtehetségesebb fiataljával dolgozik. Papp Róbert személyében olyan szakembert is rendeltünk az utánpótlás mellé, aki egyrészt a fizikai felkészítésért felel, másrészt folyamatosan méréseket végez az edzéseken, mérkőzéseken. A kapusok felkészítésére Dongó Dénest és Bagdi Ferencet kértük fel, míg koordinációs edzőként Lóczi Attila és Alexa Szabolcs, csapatorvosként pedig Bánki László doktor segíti a munkát. Odafigyelünk arra, hogy a játékosok a lehető legjobb állapotban legyenek, ennek megfelelően orvosi felügyelet mellett ők is kapnak vitaminokat, étrend-kiegészítőket. A két keret egyébként szorosan együttműködik, rendszeresen edzőmérkőzéseket vív egymással, illetve közös tréningeket is tartanak” – mutatta be a szisztematikus munkát az ügyvezető. Hozzáfűzte, céljuk hogy az A együttes markáns szereplője legyen a tizennégy csapatos bajnokságnak, míg a 22-24 fős B gárda is helytálljon, hosszú távon lehessen rá alapozni az U21-ben.

szeol_u_03_eger01_gsAmi a következő korosztályt, az U17-et illeti, ott a SZEOL SC ismét két csapatot nevezett a II. osztály Dél-Keleti csoportjába. Ezeket a visszatérő Bóka Ferenc és Molnár Tibor irányítja. A két 20-22 fős serdülőkeret 1997-ben és 1998-ban született focistákból áll össze. Az U15-ös és U14-es NB II Dél-Keleti csoportjában már három-három SZEOL-brigáddal találkozhatunk: A, B és C csapat is nevezett, hogy minden szegedi labdarúgó-palánta fejlődése biztosított legyen. Itt a tervek szerint háromfordulós bajnokságot rendeznek a tíz résztvevő számára. Az 1999-esekkel Buchholcz Gábor és Protity Sándor, az 1999-2000-esekkel Terjéki Tamás, a 2000-esekkel Herczeg Gábor, a 2001-esekkel pedig Lednitzky András és Simon Róbert foglalkozik a SZEOL-műhelyben. A hátteret ezeknél az együtteseknél is orvosok, kapus- és koordinációs edzők teszik teljessé, Papp Róbert mérései pedig minden lényeges adatot a felkészült szakemberek elé tárnak. Sahin-Tóth Dezső bízik benne, hogy a klub élcsapatai harcban lesznek a dobogóért U15-ben és U14-ben is.

A bajnokságok augusztus közepén, végén rajtolnak el, és ahogy korábban már megszokhatták, a SZEGEDma.hu nemcsak folyamatos eredménykövetéssel, hanem hétről hétre élő, online közvetítésekkel számol majd be a SZEOL-utánpótlás szerepléséről.

Előző sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Gőgös Kamilla

Következő sztori

Plesi: „60 év szépsége, hogy többgenerációs haver tudok lenni”

Legutóbbi hasonló cikkek