Sport

Labdarúgás: felkészülési mérkőzések három héttel a rajt előtt

Labdarúgás: felkészülési mérkőzések három héttel a rajt előtt

2013. július 26., péntek
Labdarúgás: felkészülési mérkőzések három héttel a rajt előtt

Három héttel a megyei I. osztályú bajnokság rajtja előtt a mezőny nagyobbik fele felkészülési mérkőzésen lép pályára szombaton.

A megyei I. osztályban szereplők közül a csanádpalotaiak romániai edzőtáborban töltötték a hetet és ott játszottak, illetve játszanak barátságos mérkőzéseket, míg a Tisza Volán kerete - a Kecskeméti TE U-21-es csapatának lemondása miatt - egymás elleni játékot iktatott be hétvégi programként. Eddig beérkezett információink szerint viszont további hét megyei I-es gárda felkészülési találkozót játszik szombaton.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Bordányi sportpálya: Bordány SK - Tápé ESK

A bordányiak Retek Flórián játékosedző irányításával visszatérésre készülnek a megye élvonalába. A vendég tápéiak a héten napi két edzéses edzőtáborozással készültek kérdés, hogy a szokatlan terhelés mennyire teszi görcsössé a lábaikat. Az tény, hogy sok új ember érkezett Tápéra, így Paksi Péternek bőven van dolga, hogy belőlük mielőbb ütőképes csapatot formáljon.

2013. 07.27 (szombat) 10 órától Szeged Kertész utcai pálya: UTC hármas tornája

Az újszegediektől öt játékos a megyeválogatottak gyulai tornáján lép pályára és ott tölti a hétvégét Major László edző is, így a hármas tornán azok a játékosok is több szerephez juthatnak, akik eddig kevesebbet játszottak. Az ellenfelek közül a Novi I tebej csapata eléggé ismeretlen, de a szerb focira minden szinten a lelkesedés és a maximális küzdeni akarás a jellemző, míg a Békés megyéből érkező Kamut erejéről sokat elmond, hogy csak hatodikok lettek a megyei III. osztályú bajnokságban. Az biztos, hogy játéknak jó lesz ez a nap, de szakmailag valószínűleg nem jelent majd komoly kihívást az újszegediek számára.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Kondorosi sportpálya: Kondorosi TE - Csongrád TSE

Erős ellenfél vár a csográdiakra, bár a kondorosiak két megyei bajnoki cím után a legutóbbi küzdelemsorozatban csak a csalódást keltő ötödik helyen végeztek. A Békés megyei alakulat vezetése nagy erősítésbe kezdett - igaz a hírekkel ellentétben a Volános Szélpál Tamás mégsem igazol hozzájuk - de az már biztos, hogy Vásárhelyről Klimaj Kornél és Hanyecz Bence, valamint Orosházáról Szabó Tibor is Somogyi János edző csapatát erősíti majd a következő idényben, így céljuk a dobogós helyezés. Csongrádon Keller Mihály edző tovább folytathatja a nagy létszámú keretből a legjobb összetételű gárda kialakítását. A vendégek eddigi felkészülési eredményei bíztatóak, de ez a találkozó igazi értékmérő lehet.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Sándorfalvi sportpálya: Sándorfalva - Soltvadkerti FC

Nem vár könnyű év a sándorfalviakra, hiszen Vasas Gábor kapus (HFC) és Bitó Róbert (UTC) már biztosan távozik Tóth János legénységéből, sőt mellettük további távozókról is lehet hallani. A vendég soltvadkertiek a közelmúltban már jártak a megyében és akkor 5-0-ás vereséget szenvedtek a HFC-től. Várhatóan ez a találkozó szorosabb eredményt hoz majd.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Makó, Erdei Ferenc tér: Makó FC - Mártély SK

Két hét után ismét nagypályás mérkőzésen lép pályára Bódi Attila csapata a Makó FC. A Maros-parti szurkolók is kiváncsian várják, hogy milyen változások történtek az elmúlt időszakban a makóiak házatáján. A vendég mártélyiak új edzővel, a közelmúltban még a HFC-ben dolgozó Szűcs Róberttel kezdték a felkészülést a megyei II. osztályú bajnokságra.

2013.07.27 (szombat) 18.00 Vásárhelyi Stadion: Hódmezővásárhelyi FC - FK 1899 Szeged

A vásárhelyiek az eddig lejátszott két felkészülési találkozójukon még gólt sem kaptak, míg a vendég szegediek gólokban gazdag edzőmeccseket játszottak, igaz kevés sikerrel (öt mérkőzésen két döntetlen és három vereség). A HFC kerete a héten újabb játékossal bővült, hiszen leigazolták az Ásotthalom 23 éves, gólerős támadóját, Hatvani Józsefet, aki a - Rácz Dezső sérülése miatt - csatárgondokkal küzdő vásárhelyiek ezirányú gondjain enyhíthet. A hétvégén ez az egyetlen találkozó, amelyen két megyei I-es csapat méri össze tudását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.