Labdarúgás: felkészülési mérkőzések három héttel a rajt előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három héttel a megyei I. osztályú bajnokság rajtja előtt a mezőny nagyobbik fele felkészülési mérkőzésen lép pályára szombaton.

A megyei I. osztályban szereplők közül a csanádpalotaiak romániai edzőtáborban töltötték a hetet és ott játszottak, illetve játszanak barátságos mérkőzéseket, míg a Tisza Volán kerete – a Kecskeméti TE U-21-es csapatának lemondása miatt – egymás elleni játékot iktatott be hétvégi programként. Eddig beérkezett információink szerint viszont további hét megyei I-es gárda felkészülési találkozót játszik szombaton.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Bordányi sportpálya: Bordány SK – Tápé ESK
A bordányiak Retek Flórián játékosedző irányításával visszatérésre készülnek a megye élvonalába. A vendég tápéiak a héten napi két edzéses edzőtáborozással készültek kérdés, hogy a szokatlan terhelés mennyire teszi görcsössé a lábaikat. Az tény, hogy sok új ember érkezett Tápéra, így Paksi Péternek bőven van dolga, hogy belőlük mielőbb ütőképes csapatot formáljon.

2013. 07.27 (szombat) 10 órától Szeged Kertész utcai pálya: UTC hármas tornája
Az újszegediektől öt játékos a megyeválogatottak gyulai tornáján lép pályára és ott tölti a hétvégét Major László edző is, így a hármas tornán azok a játékosok is több szerephez juthatnak, akik eddig kevesebbet játszottak. Az ellenfelek közül a Novi I tebej csapata eléggé ismeretlen, de a szerb focira minden szinten a lelkesedés és a maximális küzdeni akarás a jellemző, míg a Békés megyéből érkező Kamut erejéről sokat elmond, hogy csak hatodikok lettek a megyei III. osztályú bajnokságban. Az biztos, hogy játéknak jó lesz ez a nap, de szakmailag valószínűleg nem jelent majd komoly kihívást az újszegediek számára.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Kondorosi sportpálya: Kondorosi TE – Csongrád TSE
Erős ellenfél vár a csográdiakra, bár a kondorosiak két megyei bajnoki cím után a legutóbbi küzdelemsorozatban csak a csalódást keltő ötödik helyen végeztek. A Békés megyei alakulat vezetése nagy erősítésbe kezdett – igaz a hírekkel ellentétben a Volános Szélpál Tamás mégsem igazol hozzájuk – de az már biztos, hogy Vásárhelyről Klimaj Kornél és Hanyecz Bence, valamint Orosházáról Szabó Tibor is Somogyi János edző csapatát erősíti majd a következő idényben, így céljuk a dobogós helyezés. Csongrádon Keller Mihály edző tovább folytathatja a nagy létszámú keretből a legjobb összetételű gárda kialakítását. A vendégek eddigi felkészülési eredményei bíztatóak, de ez a találkozó igazi értékmérő lehet.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Sándorfalvi sportpálya: Sándorfalva – Soltvadkerti FC
Nem vár könnyű év a sándorfalviakra, hiszen Vasas Gábor kapus (HFC) és Bitó Róbert (UTC) már biztosan távozik Tóth János legénységéből, sőt mellettük további távozókról is lehet hallani. A vendég soltvadkertiek a közelmúltban már jártak a megyében és akkor 5-0-ás vereséget szenvedtek a HFC-től. Várhatóan ez a találkozó szorosabb eredményt hoz majd.

2013.07.27 (szombat) 10.00 Makó, Erdei Ferenc tér: Makó FC – Mártély SK
Két hét után ismét nagypályás mérkőzésen lép pályára Bódi Attila csapata a Makó FC. A Maros-parti szurkolók is kiváncsian várják, hogy milyen változások történtek az elmúlt időszakban a makóiak házatáján. A vendég mártélyiak új edzővel, a közelmúltban még a HFC-ben dolgozó Szűcs Róberttel kezdték a felkészülést a megyei II. osztályú bajnokságra.

2013.07.27 (szombat) 18.00 Vásárhelyi Stadion: Hódmezővásárhelyi FC – FK 1899 Szeged
A vásárhelyiek az eddig lejátszott két felkészülési találkozójukon még gólt sem kaptak, míg a vendég szegediek gólokban gazdag edzőmeccseket játszottak, igaz kevés sikerrel (öt mérkőzésen két döntetlen és három vereség). A HFC kerete a héten újabb játékossal bővült, hiszen leigazolták az Ásotthalom 23 éves, gólerős támadóját, Hatvani Józsefet, aki a – Rácz Dezső sérülése miatt – csatárgondokkal küzdő vásárhelyiek ezirányú gondjain enyhíthet. A hétvégén ez az egyetlen találkozó, amelyen két megyei I-es csapat méri össze tudását.

Előző sztori

Az altiszti kart is megerősíti a Magyar Honvédség

Következő sztori

Hétvégi programajánló: Lótusznapok, szabadtéri és THEALTER