Kézilabda: Tatai bízik az eredményes felkészülésben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tataipeter_pick27_gsHétfőn megkezdte felkészülését a Pick Szeged, szerdán pedig már el is vonultak a dél-szerbiai hegyekbe a fiúk magaslati edzőtáborba.

A hétfő esti, szurkolók számára is nyilvános tréningen már láthattuk, milyen edzésekkel fog készülni a csapat az elkövetkező szezonra, s Juan Carlos Pastor mester milyen felfogást képvisel: a több mint két órás tréning igencsak intenzívre sikerült. “Mindig nehéz az első edzés, de jobban esett, mint az eddigiek. Azt hiszem, új edzőnkkel csak nyerhetünk. A kilátogatóknak talán nem ugyanaz az élmény volt a tréning, mint egy-egy mérkőzés, de a játékosok tudják milyen így felkészülni, amilyen a hétfői edzés volt” – értékelt a SZEGEDma.hu-nak Tatai Péter kapus visszatekintve a felkészülés nyitányára. A Pick 12-ese hozzátette, első benyomásai nagyon pozitívak az új fiúkról, Parrondóról, Mindegíáról és Vranjesről, s bízik benne, pozitív véleménye csak fokozódni fog később. A hálóőr a a megerősödő Pickre váró kihívások kapcsán elmondta, egyelőre még csak bizakodik benne, hogy minél előrébb végez a csapat minden versenysorozatban, ahol pályára lép. “Hiszem, hogy egy igazán ütőképes csapat alakul most, amely szisztematikusan felépítve, nagyon jó rendszerben játszatva bármire képes lehet” – közölte a népszerű Tatus.

Szerdán a csapat Kopaonikba utazott Dél-Szerbia hegyes területeire, ahol 10 napos magaslati edzőtábor hivatott fokozni a fizikai állóképességet – a tréningek 80%-a erőnléti edzésekből áll. Szerda este 2×10 perces futás szerepelt a programban, csütörtök délelőtt 2×3 kilométer futás, majd erősítés, délután pedig taktikai elemek gyakorlása volt soron. Pénteken már egy nagyobb dózist kaptak a fiúk, egy háromórás foglalkozást vezényelt le a Pastor, Krivokapic edzőpáros: az első órában a lerohanást, a másodikban taktikai elemeket gyakorolták, majd kondival zárták a tréninget – a klub honlapjának tájékoztatása szerint.

A Pick Szeged augusztus 3-áig táborozik a magaslati edzőtáborban, azután már csak meccses felkészülések lesznek, hogy a közelgő, Metalurg Skopje elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre topformába kerüljön a gárda.

Előző sztori

Medikusoktól zengett a Szent István téri víztorony + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Pénteken is folytatódott a forróság, a kamionstopot feloldották