Közélet

Jobbik: százezer emberen segítene egy állami bérlakás-építési program

Jobbik: százezer emberen segítene egy állami bérlakás-építési program

2013. július 31., szerda
Jobbik: százezer emberen segítene egy állami bérlakás-építési program

A Jobbik számításai szerint 100-110 ezer embert érintene pártjuk osztrák mintára kezdeményezett államilag támogatott otthonteremtési és bérlakás-építési programja.

Erről

Z. Kárpát Dániel

, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, fontosnak tartják a kormány családi adókedvezményét, azonban szerintük az önállóan nem képes javítani a folyamatosan romló népesedési és kivándorlási problémákon. Véleménye szerint a családvállalás segítéséhez a fiatalok lakáshoz jutási esélyeit is javítani kellene. Erre jó eszköz lenne egy állami otthonteremtési és bérlakás-építési program. A Jobbik azt javasolja, hogy mindezt lehetőség szerint kizárólag magyar munkaerőből és alapanyagokból, valamint a közmunka bevonásával valósítsák meg, így az eddigi költségek harmadán lehetne létrehozni "olyan tisztességes élőhelyeket, amelyek gyermekáldás válására is alkalmasak" - fejtette ki Z. Kárpát Dániel. A jobbikos képviselő szólt arról is, elképzelésük alapján Budapesten 30-40 ezer forint között lehetne bérelni állami bérlakást, majd azt 6-8 év után 3-4 millió forintért meg is lehetne vásárolni olyan állami hitelkonstrukcióval, amelyikben "nincs banki lehúzás". Z. Kárpát Dániel szerint egy ilyen program több ezer gyermek megszületéséhez járulhat hozzá, miközben 100-110 ezer embernek biztosítana munkahelyet vagy új otthont, továbbá hozzájárulhatna a vidék újranépesedéséhez is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.