Közélet

Játszótérbővítés Lions-támogatással a Gyermekek Átmeneti Otthonában + FOTÓK

Játszótérbővítés Lions-támogatással a Gyermekek Átmeneti Otthonában + FOTÓK

2013. július 9., kedd
Játszótérbővítés Lions-támogatással a Gyermekek Átmeneti Otthonában + FOTÓK
atmeneti_otthon_lions03_gs

A Szeged Első Lions Club egymillió forintos adományából újult és szépült meg a szentmihályi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának játszóudvara.

„Örülök, hogy van miből adnunk” – mondta el kedden az átmeneti otthonba látogató

Németh István

, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége korábbi kormányzója, az Szeged Első Lions Club egyik alapító elnöke. Hozzátette: sajnos nem könnyű a mai világban szinten tartani a jótékonysági szándékot. Az egymillió forint a klub februárban megrendezett jótékonysági báljának bevételéből gyűlt össze. Németh István hangsúlyozta, a Lions Club elsősorban a gyerekeket, időseket, vakokat, illetve fogyatékkal élőket támogatja. Németh István arról is beszélt, a szentmihályi átmeneti otthonban megtalálták azt az intézményt, ahol a támogatás jó helyen van. Az alapító elnök a Lions-díjas

Benkő Lászlót

idézve úgy fogalmazott, a Lions Club céljai világosak, tevékenysége átlátható, annak eredménye pedig kézzel fogható. „Öröm nekünk a gyermekek mosolya, az itt dolgozók elégedettsége” – így Németh István. Hozzátette: remélik, támogatásukká kerekebbé tehetik az itt élők mindennapjait. Az eseményen az átmeneti otthon egyik lakója citerajátékkal kedveskedett a támogatóknak, majd az új focipályát egy közös focimeccsel avatták fel.

Sóki Szabolcs

, a Gyermekek Átmeneti Otthonának megbízott vezetőjétől megtudtuk, a focipálya mellett új „szerzeményként” érkezett például egy trambulin és egy libikóka a gyerekek nagy örömére. Emellett a játszóudvar európai uniós szabványosítása történt meg, a játékok alá homokágyat helyeztek, a hinták és a fahajó kötélzetét is EU-szabványossá tették, a nádtetőket lecserélték. Hangsúlyozta, hálásak a támogatásért, és igyekeztek mindent úgy kialakítani, hogy az a „gyerekekről szóljon”, az ő megelégedésükre szolgáljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.