Közélet

HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

2013. július 27., szombat
HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) értékelése szerint eredményesek voltak a szervezetnek a felvételi keretszámok megváltoztatásáért tett erőfeszítései, amelyekkel a következő generációk érdekeit szem előtt tartva léptek fel.

A HÖOK az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében annak a reményének is hangot adott, hogy hamarosan hosszú távú megoldást sikerül találni a felvételi rendszer megújítására is.

Nagy Dávid

, a HÖOK elnöke azt írta: örömmel tapasztalták, hogy a korábban tervezett 10 500 helyett 58 ezer új hallgató kezdheti meg tanulmányait állami ösztöndíjas képzésben, és különösen nagy eredménynek tartják, hogy végül valamennyi indított szakon meghirdettek államilag finanszírozott férőhelyeket is. Meglátásuk szerint a

Balog Zoltánnal

, az emberi erőforrások miniszterével kötött részmegállapodás felvételi eljárásra vonatkozó pontjai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a szociálisan hátrányosabb helyzetben lévő családok tehetséges gyermekei is felvételt nyerhettek valamely felsőoktatási intézménybe - mutatott rá. Hozzátette: bíznak abban, hogy a miniszter és a HÖOK által életre hívott Felsőoktatási Kerekasztal továbbra is eredményesen folytatja munkáját és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási államtitkárságának koordinációjával hamarosan hosszú távú, felelős megoldást talál a felvételi rendszer megújítására is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.