Bulvár

Hajápolási praktikák a nyári hőségben

Hajápolási praktikák a nyári hőségben

2013. július 14., vasárnap
Hajápolási praktikák a nyári hőségben
hajmosas

A forró nap sugarai D-vitaminnal töltik fel fürtjeinket, ami hajnövekedésünket is segíti. Azonban ne feledkezzünk meg hajunk ápolásáról! Fejős Nóra fodrász tanácsai.

Víz, te csodás!

Nyár van, nincs is jobb a hőség ellen, mint csobbanni egyet. Ez hajunknak is létfontosságú, hiszen mint hogy szervezetünk 70 százaléka vízből áll, hajunk rugalmasságáért is a nedvesség felel. Fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk (lehetőleg vizet), hiszen bármilyen külső csodaszert kenünk hajunkra, nem fogunk megfelelő eredményt kapni a belső vízháztartás hiányában. Természetesen ez vonatkozik a változatos étrendre, a sok vitamin bevitelére is. A legfontosabb nyomelemek közé tartozik a B-vitamin, a fehérje, a vas, az A- és a C-vitamin. Érdemes mindig a hajunknak megfelelő hajápolókat használnunk, de ha vegyileg kezelt, legyünk körültekintőbbek. Amennyiben bizonytalanok lennénk e téren, bátran kérjük szakember segítségét, nehogy elkavarodjunk a mai világ reklámpiacán. Túlzásokba sem kell esni, legjobb az „arany középút”.

hajzuhatag

Említést kell tennünk a rendszeres hajvágásról is, amivel kordában tarthatjuk elvékonyodott, töredezett hajvégeinket. Érdemes tudni, hogy minél tovább húzod, annál nagyobb kár keletkezik, ugyanis a hosszan kiszáradt hajvég „feltöri” az egészséges részt is. A vizes hajat soha ne fésüljük erőszakkal, ha gubancolódna, kis balzsammal csodákat érhetünk el. Fontos, hogy kerüljük a túl forró levegővel való hajszárítást, a hajvasalók és göndörítők állandó használatát. Ha mégis olykor erre vágynánk, hővédő termékeket alkalmazzunk.

Vakáció!

Nyaralás alatt használjunk kalapot, kendőt, hiszen hajunk mellett a fejbőr védelme is fontos. Kifejezetten ajánlatosak erre a célra kifejlesztett nyári hajápolók, akár hajban maradó spray, valamint kimosható pakolások formájában, amik magas UV-védelemmel bírnak.

Tipp:

fürdőzés előtt hajolajjal (hajápoló spray) kenjük be hajkoronánkat, így megóvhatjuk a klóros víz és a sós tengervíz káros hatásaitól. Fontos! Minden fürdőzés után mossuk ki hajunkból ezeket a maradványokat, és használjunk mélytápláló pakolásokat! A hajban maradt tengeri só felbecsülhetetlen károkat okoz! Hajra fel!

Fejős Nóra fodrász

Facebook:

https://www.facebook.com/testvarazs.szepsegszalon?ref=ts&fref=ts

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.