Közélet

Foglalkozás a felgyői napközis táborban

Foglalkozás a felgyői napközis táborban

2013. július 19., péntek
Foglalkozás a felgyői napközis táborban

A felgyői napközis táborban a nyári szünetet töltő általános iskolások részére tartott foglalkozást csütörtökön Fortuna Otília zászlós, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi referense, amely során játékos formában a gyermekekre is leselkedő veszélyekre irányította a figyelmet.

A táborozó gyerekek tudták, hogy ha tüzet észlelnek, feltétlenül szólni kell a felnőtteknek, és sokan ismerték a 105-ös segélyhívó számot is. A foglalkozáson szerepjáték keretében próbálták ki a táborozók, hogy hogyan is kell egy ilyen segélyhívást kezdeményezni, és figyeltek arra, hogy a hívó bemutatkozzon, megadja a tűz pontos helyszínét, vagy ha nem tudja az utcát és a házszámot, akkor egy közeli jellegzetes épületet adjon meg tájékozódási pontként. A katasztrófavédelmi megbízott a konyhában kialakuló tüzekről szólva felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy elektromos tűz, vagy a tűzhelyen felejtett zsiradék lángolása esetén tilos vizet használni oltásra, hiszen az az áramot vezeti, másrészt a zsírba, olajba öntve hatalmas lángcsóvát okoz, így ebben az esetben az edényt kell letakarni akár fedővel, vizes ronggyal, vagy a sütőből elővett tepsivel. Ha a lángokat így sikerült megfékezni, a lakást ki kell szellőztetni – hangzott el a foglalkozáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.