Közélet

Erdélyi gyerekek látogattak a Szegedi Vadasparkba + FOTÓK

Erdélyi gyerekek látogattak a Szegedi Vadasparkba + FOTÓK

2013. július 13., szombat
Erdélyi gyerekek látogattak a Szegedi Vadasparkba + FOTÓK
vadaspark_agyagfalva_15_gs

Közel 15 agyagfalvi középiskolás tett látogatást szombat délelőtt a Szegedi Vadasparkban. A magyarországi kiruccanás során nemcsak Szegedet, hanem a „magyar tengert” is útba ejtik.

A Hargita megyei diákok egy egész napos kirándulás során már bejárták Ópusztaszert, és csobbantak a makói Hagymatikumban is. Szombati állomásuk a Szegedi Vadaspark volt, ahol

Bodó Imre

országgyűlési képviselő, a Szegedi Járási Hivatal vezetője köszöntötte őket. A maréknyi gyerekcsoport minden tagja röviden bemutatkozott, mesélt az 570 kilométerre található kicsiny, magyarok lakta településről, s néhány szót is ejtett jövőbeni terveiről. Bodó Imrének ajándékkal is készültek, amiért közreműködött nyári útjuk megszervezésében: egy üveg vörösborral kedveskedtek. A hivatalvezető portálunknak elárulta, egy újszentiváni baráti kör fordult hozzá azzal a kéréssel, hogy legyen segítségükre a diákok nyári kirándulásának megszervezésében és támogatásában. Évek óta kiváló kapcsolatot ápol ezzel e helyi szervezettel, ezért – mint fogalmazott – örömmel vette ki részét a programszervezésből. A látogatók között megfogalmazódott, hogy nagyon szívesen megtekintenék a Parlamentet is, ezért Bodó Imre megígérte nekik, hogy balatoni kiruccanásuk után a fővárosba is elmehetnek majd. A vidám hangulatú csapat már alig várta, hogy közelebbről is megszemlélhesse a vadaspark lakóit. Arra talán nem is számítottak, hogy bemehetnek a zsiráfokhoz, és kézből, répával etethetik majd az óriás párosujjú patás emlősöket. A szerencsésebbek még egy zsiráfcsókkal is gazdagabbak lettek.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.