Közélet

Dudaszóval és piknikkel demonstráltak az Arcadom Zrt. alvállakozói + FOTÓK

Dudaszóval és piknikkel demonstráltak az Arcadom Zrt. alvállakozói + FOTÓK

2013. július 4., csütörtök
Dudaszóval és piknikkel demonstráltak az Arcadom Zrt. alvállakozói + FOTÓK
demonstracio04_gs

"Hol a pénz?" felirattal tartottak forgalomlassító demonstrációt csütörtök délután az Arcadom Zrt. kifizetetlen alvállakozói Szatymazon, a CE Glass szatymazi telephelyének szomszédságában.

A CE Glass szatymazi központja előtt tartottak forgalomlassító demonstrációt az egy éve ki nem fizetett alvállalkozók csütörtök délután. Az épületben gálavacsorát tartottak, ahol a beruházásban részt vevő döntéshozók és a gazdasági élet jelentős szereplői voltak jelen: nekik egy lepedőre írt "Hol a pénz?" felirattal üzentek, melyet egy bő másfél-kétperces dudaszóval nyomatékosítottak.

A pénz elszáll, marad az adósság?

"Az egyik kecskeméti alvállalkozó, aki dolgozott a CE Glass beruházásán, szintén meghívott kapott erre a gálavacsorára, pedig a mai napig nincsen kifizetve. Nagyságrendileg 90 millió forintos tartozás van csak az irányába. Dühítő az, hogy nem csak nem fizették ki a vállalkozót, de egy évre rá még meg is hívják, és az általa elvégzett, de neki ki nem fizetett munkával mások büszkélkednek" - nyilatkozta

Szabó Bálint

, az alvállalkozókat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. Mint mondta, Kiskunhalastól Kecskemétig több tucat vállalkozó nincs még mindig kifizetve a nagyságrendileg hárommilliárdos összértékű beruházás kapcsán, melyben másfél milliós uniós támogatás is volt. "Úgy gondoltuk, hogy a gálavacsorával szemben pikniket szervezünk az alvállalkozónak, egyúttal az ide látogató vendégeknek - törvényhozóknak, politikusoknak és közszereplőknek - felhívjuk a figyelmét arra: tarthatatlan, hogy ma Magyarországon úgy épülnek magán- és közberuházások, hogy az alvállalkozók pénzét egyszerűen ellopják" - mondta Szabó Bálint. Az ügyben tíz hónappal ezelőtt rendőrségi eljárás indult, pár héttel ezelőtt pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra került az ügy, a demonstrálók a rendőr-főkapitánytól az eljárás felgyorsítását, a CE Glass vezetőitől pedig együttműködést kérnek.

Az ügyvezető szerint több, mint háromszáz millió forintot várnak még mindig az alvállalkozók, a tartozás csak a jelenlévő "piknikelők" felé 130 millió. A kiskunhalasi Térváz Kft. képviseletében megjelent demonstráló úgy nyilatkozott: az általuk készített acélváz szerkezetet kifogástalanul elkészítették, 16 millió forintra azonban továbbra is várnak. "Felháborító, hogy az épületben lévő rendezvény címe 'A jövő itt épül' - úgy látjuk, a mi pénzünkből épül itt, ebből a jövőből pedig inkább nem kérünk" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.