Aktuális pályázatok a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Program tématerületeken

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tanyaA 2007-13-as EU programozási időszak végén a pályázati lehetőségek csökkennek, így egyre több gazdasági szereplő, intézmény és jelen esetben magán személy szeretne még a rendelkezésre álló, elérhető forrásokhoz hozzájutni.

A tanyás települések önkormányzatai, önkormányzati konzorciumai, és az önkormányzatok által alapított a tanyás településeken székhellyel rendelkező gazdasági társaságok számára is pályázható Az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására című felhívás, mely a több célterületen kínál fejlesztési lehetőséget.

A pályázható területek között a tanyai termékek piacra jutása, a tanyás térségek külterületi földútjainak karbantartásához szükséges eszközök beszerzése, villamosenergia-ellátását biztosító fejlesztések, tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése illetve a megyei tanyafelmérések elvégzése is támogatható tevékenység.  Az egyes tevékenységek függvényében 2 millió forinttól 200 ezer euróig terjedhet a támogatás. A támogatási intenzitás maximális mértéke 90%. A program 2013. augusztus 7-ig pályázható, de érdemes minél előbb elkészíteni és kiíró számára eljuttatni, mivel nagy az igény a kiírásban foglaltak megvalósítására EU-s forrás segítségével.

Ezzel párhuzamosan megjelent „Az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztése és az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében tanyagazdaságok indításának támogatására” felhívások, melyre őstermelő, egyéni vállalkozó és családi gazdálkodók, valamint tanyán élő magánszemélyek pályázhatnak, régóta a várakozások középpontjában volt. A tanyák lakó és gazdasági épületeinek, környezetének felújítása és fejlesztésére igényelhetnek a kedvezményezettek támogatást, akár 90 %-os intenzitással 7500 EU-nak megfelelő összegben, forintban.

Két szegedi cég, az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft. és a Leonardo Kft. komplex, közös szolgáltatást nyújt a pályázatokhoz kapcsolódóan, mindkét vállalkozás több mint tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. a pályázatírás,  szerződéskötés, elszámolás, projektvezetés és tanácsadás területén kínál megoldást, a Leonardo Kft. a pályázatokhoz kapcsolódó nyilvánosság biztosítását, a kommunikációs tevékenységek elvégzését ajánlja az Ön figyelmébe.

A fenti szolgáltatásokat kedvezményesen kínáljuk az Ön számára, melynek részleteiről az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft.-nél érdeklődhet, aki ROP-VTSA-2012-1135 számon akkreditált tanácsadó az Online megjelenés, e-kereskedelem – Számítógépes programozás; Vállalati stratégia – Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás; Marketing – PR és Kommunikáció és szervezetfejlesztés – Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás területeken.

Default thumbnail
Előző sztori

Már csaknem ötezer tartalékos katonája van a Magyar Honvédségnek

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: szlovák válogatott centerrel erősít az A-Híd Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek