Sport

Vízilabda: négy szegedi utazik a Szamarcidisz-kupára

Vízilabda: négy szegedi utazik a Szamarcidisz-kupára

2013. június 25., kedd
Vízilabda: négy szegedi utazik a Szamarcidisz-kupára
vizilabda_mikasa_gs

A kézműtéten átesett csapatkapitány, Varga Dániel itthon marad, az olimpiai bajnoktárs center, Kis Gábor azonban sérülése ellenére ott lesz Görögországban, a hétvégi Szamarcidisz Kupán szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként.

Benedek Tibor

szövetségi kapitány a kedd délelőtti edzés után ismertette az utazó keretet, amelyben tizenöten kaptak helyet, köztük négy olimpiai aranyérmes:

Kis

mellett

Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert

és

Varga Dénes

. Ami a centert illeti, Benedek Tibor elmondta, Kis Gábornak muszáj a csapattal utaznia, mert "játékkal tud igazából formába lendülni". "A sérülése, úgy fest, nem súlyosbodhat a mérkőzések alatt, azaz össze kell szorítania a fogait" - idézte a szövetség hivatalos oldala a szakvezetőt, akinek a megítélése szerint fontos négy mérkőzés vár rájuk Görögországban. "Akikben lehetőséget látok, hogy bekerülhetnek a világbajnoki csapatba, azokat elviszem. Viszont mivel tizenöten megyünk, lehet cserélgetni, azaz nem kell mindenkinek a négy mérkőzést végigjátszania." - mondta. Hozzáfűzte, a kupaprogram kissé kemény magyar szempontból, a többi résztvevővel ellentétben ugyanis a Benedek-legénységnek két nap alatt kell négy mérkőzést játszania, az első nap Montenegróval és Szerbiával, a másodikon pedig Olaszországgal és Görögországgal. "Ez van, ehhez alkalmazkodunk. A két nap két különböző stílust igényel, pénteken a fizikum dominál majd, szombaton inkább az úszás. Engem most elsősorban a játékunk érdekel, ha esetleg utolsóként végeznénk, az sem zavarna, de persze szó sincs arról, hogy ne akarnánk minden meccsen győzni" - mondta a szövetségi kapitány.

Az utazók névsora:

Kapusok:

Lévai Márton, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok:

Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton.

A magyar csapat meccsprogramja:

péntek:

9.00: Magyarország – Montenegró 18.30: Magyarország – Szerbia

szombat:

9.00: Olaszország – Magyarország 20.00: Görögország – Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.