Közélet

Védjegyet kapnak a nemzeti parkok ízei és termékei

Védjegyet kapnak a nemzeti parkok ízei és termékei

2013. június 5., szerda
Védjegyet kapnak a nemzeti parkok ízei és termékei

Eddig 70 pályázó több mint 150 terméke nyerte el a Nemzeti Parki Termék védjegyet, amellyel a Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és szervezeteket kívánja támogatni.

A közelmúltban összesen nyolc nemzeti park igazgatóság tett közzé pályázati felhívást a védjegy használati jogának megszerzésére. A tanúsító oklevelet a győztes pályázók ünnepélyes keretek között vehetik át pénteken Debrecenben, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat keretében - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán közleményben az MTI-t. A Nemzeti Parki Termék védjegy garantálja, hogy az előállított termék védett természeti területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembe vételével készült. A védjegyet elnyert termékek között elsősorban tésztafélék, szalámi, hús, lekvárok, kompótok, gyümölcslevek szerepelnek. A Nemzeti Parki Termék védjegy hozzá kíván járulni a térségi ökoturizmus minőségi fejlődéséhez is. A díjazott termékek a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvény nyitónapján, június 8-án mutatkoznak be először együtt. A termékeket a látogatók meg is kóstolhatják a Nemzeti parkok ízei elnevezésű standon. Magyarországon 2007 óta rendezi meg a természetvédelemért felelős minisztérium a rendezvénysorozatot, amely idén június 7-16. között várja a látogatókat különleges természeti élményekkel, ingyenes és kedvezményes programokkal. A rendezvény központi nyitóhétvégéjének június 7. és 9. között ebben az évben a Hortobágyi Nemzeti Park és Debrecen ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.