Közélet

Újabb kórházak alakulnak költségvetési intézménnyé

Újabb kórházak alakulnak költségvetési intézménnyé

2013. június 14., péntek
Újabb kórházak alakulnak költségvetési intézménnyé

Pénteken bejelentik a nagyatádi és a gyöngyösi kórház dolgozóinak, hogy a betegellátás érdekében költségvetési intézményként működik tovább a két magánüzemeltetésű kórház, amelynek tulajdonjogát már átvette az állam - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken a M1 Ma reggel című műsorában.

Az államtitkár hozzátette, hamarosan az ózdi kórházban is hasonló bejelentésre számíthatnak. Ezzel pontot tesznek a kórházi "privatizáció fejezetére" - fogalmazott

Szócska Miklós

, megjegyezve, hogy terveik szerint július 15-re lezárják ezt az ügyet. Az Országgyűlés március végén fogadta el azt a törvényt, amellyel április 1-jétől költségvetési intézmény lett az a 28 kórház, amely már korábban állami tulajdonba került, de eddig gazdasági társaságként működött. Ezt az intézkedést a Gyógyszerészeti Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) korábban azzal indokolta, hogy az elmúlt évben megtörtént állami átvétel után felmért adatok szerint a gazdasági társaság, mint működtetési forma a nagyobb egészségügyi intézmények esetében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A GYEMSZI hangsúlyozta továbbá, hogy a szervezeti és tulajdonosi forma váltása nem befolyásolja az egészségügyi ellátók gyógyító munkáját, az ellátás folyamatosságát. Az egészségügyi államtitkárság korábban azt hangsúlyozta, hogy a munkavállalók számára pozitív lesz a változás, hiszen kaphatnak 13. havi bért, és az eseti illetmények is járnak majd nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.