Közélet

Újabb 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Dunához

Újabb 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Dunához

2013. június 9., vasárnap
Újabb 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Dunához
kat_vedelem_arvizi_vedekezes06_gs

Továbbra is Neszmély és Dunaalmás térségében vesz részt az árvíz elleni védekezésben a Szegedről, Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról a héten érkezett 114 tűzoltó, miközben vasárnap délután további 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Duna partjára - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Arany-Tóth Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport eddigi elhelyezési pontjáról, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról a környező ­­­településről végrehajtott kitelepítés miatt elhelyezésükre új helyen, a tatai ifjúsági táborban került sor – tájékoztatott a kontingenst vezető

Lúczó László

őrnagy. Feladatuk a Neszmély és Dunaalmás települések területén az árvízvédelem biztosítása, amely során az itt vasúti töltésként is funkcionáló árvízi töltés alatti, korábban lezárt lejárók erősítését végezték el. Hajnalban az egyik ilyen lejáró alatt utat tört magának a víz, amelyet sikerült gyors beavatkozással megállítani. Lúczó László őrnagy elmondta: jó kapcsolatot építettek ki a védekezésben részt vevő települések vezetőivel és a vízügyi szakemberekkel, akik elismerőleg szóltak a Csongrád megyeiek által elvégzett munkáról, míg a helyi lakosok teával, ásványvízzel, teával és süteménnyel keresték fel az alföldről érkezett védekezőket, akiknek munkáját sok civil is segíti a helyszínen. Lúczó László őrnagy hozzátette: a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport valamennyi tagja egészséges, és jó hangulatban végzik munkájukat. Vasárnap délután 13 órakor indult el Csongrád megyéből az a 14 tűzoltó, akik Dunaföldvár térségében fognak részt venni az árvíz elleni védekezésben - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.