/

Újabb 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Dunához

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kat_vedelem_arvizi_vedekezes06_gsTovábbra is Neszmély és Dunaalmás térségében vesz részt az árvíz elleni védekezésben a Szegedről, Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról a héten érkezett 114 tűzoltó, miközben vasárnap délután további 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Duna partjára – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Arany-Tóth Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport eddigi elhelyezési pontjáról, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról a környező ­­­településről végrehajtott kitelepítés miatt elhelyezésükre új helyen, a tatai ifjúsági táborban került sor – tájékoztatott a kontingenst vezető Lúczó László őrnagy.

Feladatuk a Neszmély és Dunaalmás települések területén az árvízvédelem biztosítása, amely során az itt vasúti töltésként is funkcionáló árvízi töltés alatti, korábban lezárt lejárók erősítését végezték el. Hajnalban az egyik ilyen lejáró alatt utat tört magának a víz, amelyet sikerült gyors beavatkozással megállítani.

Lúczó László őrnagy elmondta: jó kapcsolatot építettek ki a védekezésben részt vevő települések vezetőivel és a vízügyi szakemberekkel, akik elismerőleg szóltak a Csongrád megyeiek által elvégzett munkáról, míg a helyi lakosok teával, ásványvízzel, teával és süteménnyel keresték fel az alföldről érkezett védekezőket, akiknek munkáját sok civil is segíti a helyszínen.

Lúczó László őrnagy hozzátette: a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport valamennyi tagja egészséges, és jó hangulatban végzik munkájukat.

Vasárnap délután 13 órakor indult el Csongrád megyéből az a 14 tűzoltó, akik Dunaföldvár térségében fognak részt venni az árvíz elleni védekezésben – közölte a szóvivő.

Előző sztori

Labdarúgás: kérdőjelek a megye II-ben, algyői arany a megye III-ban – eredmények + TABELLÁK (FRISSÜL)

Következő sztori

Gyémántmise a dómban: hatvan éve szentelték pappá Gyulay Endrét + FOTÓK