Közélet

Több száz önkormányzat kapott könyvtárfejlesztési támogatást

Több száz önkormányzat kapott könyvtárfejlesztési támogatást

2013. június 25., kedd
Több száz önkormányzat kapott könyvtárfejlesztési támogatást

Nyilvános könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére 632 önkormányzat kapott támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) összesen 240 millió forint értékben.

Az Emmi Kultúráért felelős államtitkársága által kiutalt támogatást az önkormányzatok arra a célra kapják, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére plusz forrásokat tudjanak fordítani a helyi olvasási lehetőségek bővítésére, így a nyilvános könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére, a megjelenő új könyvek és egyéb információhordozó könyvtári dokumentumok beszerzésére - tájékoztatta az MTI-t kedden az államtitkárság. Közleményük szerint a települések olyan arányban részesülnek a 240 millió forint keretösszegű támogatásból, mint amennyit erre a célra tavaly fordítottak. A könyvtáraknak úgy kell felhasználniuk a támogatást, hogy az bármikor ellenőrizhető legyen, az önkormányzatoknak pedig december 31-ig kell elszámolniuk az összegekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.