Sport

Tizenhat országból 140 jelentkező a 13. Szőke Tiszán

Tizenhat országból 140 jelentkező a 13. Szőke Tiszán

2013. június 19., szerda
Tizenhat országból 140 jelentkező a 13. Szőke Tiszán

Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban a Szőke Tisza WDSF Open nemzetközi táncversenyt, amely szombaton 10 órakor kezdődik, és a 18 órakor startoló gála révén egészen késő estig eltart.

Bár a 13-t köztudottan szerencsétlen számként tartják számon a baonások, ám ezzel nincs így a 13. Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncverseny szervezője, a Papiron VTK elnöke,

Zsilák Zsuzsanna

. "Nem vagyok babonás, így nem hiszek abban sem, hogy ez a szám bármit, rosszat vagy jót jelentene. Az már érdekesebb kérdés, hogy a nevezés elindulása után sokáig csend van, érkeznek ugyan a jelentkezések, de nem nagy létszámban, majd az utolsó egy hétben, de inkább három napban felébrednek az emberek, és ekkor úgy érzik, itt akarnak lenni. Jelenleg nehéz pontos adatot mondani, azt gondolom, hogy száznegyven pár nevezésén már túl vagyunk. Mindez tizenhat országból, és ha ehhez hozzáveszem a svéd pontozót is, akkor már tizenhét nemzetnél vagyunk. Ez pedig a tavalyi tizenöt után előrelépés. Korábban nem volt versenyző például Finnországból, Spanyolországból, Hollandiából, most onnan is jönnek" – nyilatkozta a korábbi kiváló verseny. Nagy kérdés, vajon a szombaton rendelkezésre álló idő mennyire lesz zsúfolt. "Attól, hogy valaki nevezett, még bármi közbe jöhet, így az előre tervezett forgatókönyv sem lehet valós. A végleges létszámot a szombat reggeli regisztráció adja majd meg. Az a lényeg, hogy az eseményeknek bele kell férnie a szombatba. Már gondolkodtunk a kétnapos lebonyolításon, de még nem jutott el a megvalósításig. Talán lazább lenne, és megfontolást is érdemelne" – vélte a főszervező. A szervezés több hónapot vett igénybe, a hajrában pedig már az izgalom is szerepet játszik. "Jó hangulatot várok, amelyet a kiváló párok és nem mellékesen a közönség teremthet meg. A párok révén ez adott, hiszen minőség is társul a mennyiséghez, a nézők pedig remélhetőleg felveszik a ritmust. A szeniorokat nagyon szerették már tavaly is, megható, hogy ennyire népszerűek, ezúttal pedig húsz fölötti pár nevezett mind a két korcsoportjukban" – monda végül a Papiron VTK elnöke. Az eseményen tíz órától D és C osztályos versenyeket bonyolítanak le ifjúsági, felnőtt és szenior korcsoportokban. Ezután körülbelül 14 órakor a WDSF versenyek fordulói következnek junior II., ifjúsági, felnőtt és szenior korcsoportokban. 18 órakor kezdődik a nap fénypontja, a Szőke Tisza 2013 WDSF open nemzetközi táncverseny és gálaest a döntőkkel és a bemutatókkal fűszerezve. A rendezvényre jegyek elővételben kaphatók az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.