Közélet

Pedagógusokat díjazott a megyei önkormányzat + FOTÓK

Pedagógusokat díjazott a megyei önkormányzat + FOTÓK

2013. június 7., péntek
Pedagógusokat díjazott a megyei önkormányzat + FOTÓK
megyei_kituntetesek06_gs

Az oktatás területén kimagasló eredményeket elért pedagógusok vehették át a Csongrád Megye Közoktatásáért Díjat péntek délelőtt, a megyei közgyűlés ülésén.

Péntek reggel tartotta soron következő közgyűlését a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az ülés elején a közgyűlés elnöke az idei Csongrád Megye Közoktatásáért Díjakat is átadta: az elismerést

Keller Jánosnénak

, a szentesi Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójának és

Murányi Gabriellának

, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Művelődési Központ általános iskolai tanárának ítélték idén. Keller Jánosné pedagógus, pályafutását Szentesen óvónőként kezdte, majd a Koszta József Általános Iskolában tanított, ahol igazgatóhelyettes lett. 1999-ben megalapította a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, ahol több száz növendéke a képző- és iparművészet, szín- és bábművészet és táncművészet különböző tanszakain részesül művészeti képzésben. Az iskola és személyes célja is a fiatalok művészet iránti fogékonyságának fejlesztése, a tehetséggondozás volt, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű, szegény családok támogatására. Emellett nagyban hozzájárult a térség kulturális életének színesítéséhez, nevéhez fűződik többek között a „Kurca Fátyla” színjátszó találkozó, a „Nyári Moderntánc Est" is. Murányi Gabriella biológia-technika, környezetvédő tanár pályakezdése (1982) óta áll a Móra Ferenc ÁMK alkalmazásában. Az évek során az intézmény vezető tanárává vált, melynek eredményeként munkaközösség vezetői feladatokkal bízta meg az iskolavezetés, szakmai munkája mellett a közösségépítést is kiemelt feladatának tekintette, a gyermekek oktatása mellett személyiségük fejlődésével is törődött. Lelkes környezetvédő, javarészt neki köszönhető, hogy a mórahalmi Móra Ferenc ÁMK 2012-ben elnyerte az „Örökös Ökoiskola” címet. Környezetvédelmi szakkör keretében a mórahalmi gyerekek többségével megszerettette a természetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.