Bulvár

Pályaorientációs vetélkedőt tartottak a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK

Pályaorientációs vetélkedőt tartottak a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK

2013. június 16., vasárnap
Pályaorientációs vetélkedőt tartottak a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK
palyaorientaciosverseny_001

Pályaorientációs vetélkedőt tartottak általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Az idén tavasszal elindított Honvédelmi Kötelék programhoz kapcsolódva a szervezők az egészséges életmódra, a sport fontosságára hívták fel a diákok figyelmét a katonai pálya jellegzetességeinek megismerése közben.

A vetélkedő első fordulójára még 2012 novemberében került sor, amikor is a diákoknak a katonasággal, a Magyar Honvédséggel kapcsolatos elméleti ismereteikről kellett számot adni. Most, a második fordulóban egy mozgásos szabadtéri versenyen bizonyíthatták fizikai rátermettségüket, állóképességüket. A program kezdeményezői, a Bercsényi Miklós Honvéd Nyugállományú Klub tagjai fontosnak tartják, hogy a diákok találkozzanak a múlt és a jelen katonáival, megismerjék a munkájukat, lássák, milyen perspektívák nyílhatnak meg egy fiatal előtt a hadseregben. Ennek érdekében keresték fel a város általános iskoláit, akik azonnal támogatták a kezdeményezést. Hódmezővásárhely általános iskoláiból tizenhárom 4-4 fős csapat érkezett a Zrínyi Miklós laktanyába. Ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük: légpuska lövészet, akadálypálya leküzdése, kézigránát-dobás, sebesült ellátás-szállítás. A pályaválasztás előtt álló korosztály a vetélkedőn keresztül tájékozódhatott a katonai pályával összefüggő továbbtanulási lehetőségekről, a KatonaSuli programról. Azt is megtapasztalhatták, hogy a katonai feladatok magas szintű elsajátításához mi mindenről kell tanulniuk, illetve milyen gyakorlati képességekre és tudásra kell majd szert tenniük, ha ezt a pályát választják. A jó hangulatú versenyen mindenki nyertes volt: a résztvevők a Honvédelmi Kötelék program pólója mellett oklevelet, emlékérmet és jutalomkönyvet kaptak. A legjobb hat csapat tagjai ezen kívül egy-egy baseball sapkával gazdagodtak. Amíg a diákok az eredményhirdetést várták, a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának fegyverbemutatóját és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar gyepshowját tekinthették meg. 1. Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 8. b osztály csapata 2. Németh László Gimnázium és Általános Iskola 8. b osztály csapata 3. Szent István Általános Iskola 8. a osztály csapata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.