Labdarúgás: durran a pezsgő, bajnok a Tápé! + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_tape05_gsNyögvenyelős sikert aratott Hódmezővásárhelyen a Tápé, ám ez is elég volt a megyei bajnoki cím bebiztosításához.

Szinte az első pillanattól kezdve érezni lehetett a hódmezővásárhelyi műfüves pályán rendezett találkozón, hogy az elmúlt hetek nehéz meccseinek fáradtsága, s az elmúlt egy hét terhelése kijönni látszik a vendégeken, akiknek játékát ráadásul a számukra hatalmas tét is görcsössé tette. Ezzel szemben a Hódmezővásárhely alakulata a számára semmilyen téttel nem bíró találkozón végig felszabadultan játszhatott, s ennek révén abszolút kiegyenlített mérkőzést vívott, a papíron egyáltalán nem hasonló erőket képviselő alakulat. A bajnoki címre törő vendégek ráadásul érezhetően egyre jobban veszítettek türelmükből az idő előrehaladtával, amit kihasználva a HFC nem egyszer került gólveszélyes helyzetbe, s Kispéter Zoltánnak bizony sokszor nagyon határozottan kellett fellépnie. Határozottságból nem volt hiány hazai kollégájánál, Nagyistván Ádámnál sem, aki megmozdulásaival sorra hatástalanította a Tápé helyzeteit. Az egyre feszültebbé váló találkozón végül több mint egy óra elteltével szerezte meg az oly fontos vezetést a vendég csapat, miután egy hazaadott labdánál mélázott el a vásárhelyi hálóőr és megfogta azt, a közvetett szabadrúgást pedig Brinszky Adrián legurítása után nyolc méterről Pöszmet Tamás bombázta elemi erővel a léc alá. A hátralévő időben tartani tudta előnyét a Tápé, noha a HFC végig küzdött az egálért, a végig döntetlenszagú meccsen. A vége 1-0 maradt a Tápénak, amely ezzel megszerezte a bajnoki címet a megye élvonalában, s kivívta a jogot az NB III-as tagságért osztályozón történő megmérkőzésre a Tisza csoport 4. helyezettjével, a Cigánndal, amely Létavértesen játszott 1-1-es döntetlent.

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Tápé ESK 0-1 (0-0)
Hódmezővásárhely, városi stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Pogonyi (Farkas Cs., Laurovics)
HFC II.: Nagyistván – Szűcs R. (Dovics 80′), Muzsik, Szentirmai, Jesenszki, Báló, Brizik-Bodrogi, Huszár (Hanga 75′), Király, Komán (Molnár Zs. 78′), Huszka. Vezetőedző: Rostás Károly.
Tápé: Kispéter – Szűcs K., Szélpál, Cseh, Márki, Németh L. (Kárász 72′), Mike, Tóth L. (Papdi 80′), Dlusztus (Pöszmet 54′), Brinszky, K. Tóth (Simon Sz. 90′). Vezetőedző: Paksi Péter.
Gól: Pöszmet (71′).
Sárga lap: Jesenszki (47′), Szűcs R. (76′), ill. Németh L. (35′), K. Tóth (60′), Mike (86′)

Rostás Károly: “Kitűnően játszottunk a bajnokaspiráns ellen hazai pályán, fel tudtuk velük venni a versenyt. Sajnos egy vitatható ítélet befolyásolta a mérkőzést, de ettől függetlenül gratulálok a Tápénak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.”

Paksi Péter: “Amikor tavaly ilyenkor, az utolsó pillanatokban lőtt góllal biztosította bennmaradását a megyei I. osztályban a Tápé, akkor azt hiszem senki nem gondolta, senki nem hitte volna azt, hogy egy év múlva bajnokcsapatot fogunk ünnepelni. Kis közösségünk rendkívül lelkes munkája ez, s amiről álmodtunk, ma valóra váltottuk. Gratulálok a srácoknak, hiszen nehéz volt az utolsó egy hét már egyértelmű aranyesélyesként.”

Online közvetítésünk:

ÁPDÉT: Az osztályozós ellenfél a Létavértessel 1-1-es döntetlent játszó Cigánd lesz, a mérkőzéseket az elkövetkező két hétvégén bonyolítják le.

90′ K. Tóth le, Simon Sz. be. És itt a vége! Bajnok a Tápé! És kezdődik az önfeledt ünneplés a pályán, durranhat a pezsgő!

86′ Mike kap sárgát egy nagy lökés után.

85′ Vásárhelyi szöglet, jön Kispéter, kiejti, egyenesen Papdi fejére, kihozza a Tápé.


83′ Hazai szabadrúgás után kezezést reklamálnak Vásárhelyen, aztán K. Tóth kiugrásánál lest, lő a csatár, véd Nagyistván.

80′ Papdi váltja Tóth Lukácsot a vendégeknél, Dovics jön Szűcs Róbert helyére a hazaiaknál.

76′ Szűcs és Kispéter ütközik, a támadó kap lapot.

72′ Kárász jön Németh helyett a Tápénál.

71′ GÓÓÓL! 0-1! Kis kivárás után Brinszky gurítja le, Pöszmet bevágja a jobb felsőbe! 0-1!

70′ Hazaadás miatt tápéi közvetett szabadrúgás következhet 8 méterről.

68′ Vásárhelyi szöglet után egy íves fejes, fogja Kispéter.

65′ Pöszmet csap le egy labdára ziccerben, de lefújja a szituációt a spori. A hazai szurkolók megtalálták Brinszkyt, be-beszólogatnak a tápéi csékának.

62′ Pöszmet jobb szélről az alapvonalétól beadott labdája Szélpál előtt tovább pattan, a túloldalon Márki érkezik, éles szögből lő futtából, véd Nagyistván.


58′ Paprikásodik a meccs, ahogy nem megy a játék a Tápénak, Szentirmai helyzetben a vendég kapu előtt, elesik mellette egy védő, könyöklést reklamál kollektíven a tápéi kispad, végül szövegért K. Tóth kap lapot.

54′ Pöszmet jön Dlusztus helyett a Paksi-csapatnál.

50′ Király fejelhet tisztán 16-ról a vendég kapura egy jól beemelt labdát, Kispéteré.

49′ Szélpál és Kispéter kapus zavarják egymást a hazai 16-oson belül. Nyögvenyelős meccs ez a Tápénak.

48′ Márkiról pattan mellé akapu torkában egy középre belőtt labda, majd Nagyistván összeszedi.

46′ A Tápé kezdi a második félidőt. Mivel az Algyő vezet Mindszenten, jelen állás szerint ők, azaz Takács Zoltán tanítványai a bajnokok.

SZÜNET!

45′ Egy Nagyistván-védés, majd a spori lefújja az első félidőt.


44′ Huszka kap forintos labdát az alapvonalról egy újabb HFC-roham során, a 11-es piont környékéről töküresen lő, de eltöri a labdát, a menteni igyekvő bekk fejbelövi, de aztán kihozza a Tápé a labdát.

43′ Király Dávid királyul cselezget a Tápé 16-osán belül az alapvonalnál, de a bepasszát kivágja egy bekk. Ismétlés bedobás után Kispéter vetődik rá.

42′ Németh László esik el a hazai 16-oson belül, nem biztos, hogy a szél lökte fel, de Pogonyi játékvezető továbbot int. Marad a labda a vendégeknél, akik magasan fölé ívelik aztán.

40′ K. Tóth jobb szélről ívelne be, megpattan, szöglet.

37′ Újabb hazai szabadrúgás, csak kevéssel kerüli el a tápéi kaput. felélénkült a Vásárhely, most inkább ők irányítanak. Dlusztus kap egy “csomagot” a kezdőkörben.

35′ Németh László állít meg szabálytalanul egy kibontakozó hazai attakot, sárga lap. A szabadrúgást Kispéter kezébe ívelik előre.

32′ Huszár ütközik Márki Kornéllal, a tápéi lennmarad.

30′ Brinszky 22-ről lő egy elé keveredő labdát, mellé kevéssel.

28′ Brinszky 35-ről emel be középre egy szabadrúgást, Nagyistván határozott, kifut, lekapja a levegőből.


27′ Brinszky keverget a jobb oldalon, bead középre, Dlusztus elől Nagyistván szedi fel a lasztit.

24′ Fegyelmezetten, szervezetten védekeznek a hazaiak. Hozzá kell tegyük, a Tápé nem éppen gőzerővel rohamoz, kissé álmos a játéka mindkét csapatnak.

21′ Mike bal oldalon az alapvonaltól élesen lő középre laposan, Nagyistván vetődik ki a labdára.

20′ Dlusztus jobb szélről 35-ről lő kapura egy szabadrúgást, mellé a rövid kapufának.

18′ Semmi változás, a két 16-os között hullámzik a játék.

14′ Huszár vezeti a jobb oldalon az alapvonalig a labdát, de a beadott lasztira ütemkésve érkezik Komán, nem tud már lőni.

12′ Tápéi szöglet után a továbbtett labdát K. Tóth veszi le, de elpattan tőle. Talán ha kapásból lő 15 méterről, középről.

9′ Egyre inkább veszi át a játék irányítását a Tápé, de egyelőre nincs helyzet, mezőnybeli passzolgatás és birkózás megy. Dlusztus a bal oldalon iramodik meg, középre ad, de K. Tóth elől kifejelik. Ismétlés távolról, mellé.

6′ K. Tóth Gyula ugrik ki remek ütemben, villámgyorsan tör kapura, nagy erővel lő a 16-os bal sarkáról, véd Nagyistván kapus.

3′ Egyelőre többet passzolgat a HFC, főleg náluk a labda.

1′ A Vásárhely kezd.


17.00: Az egyszemélyes tápéi szurkolósereg is megérkezett megy a szurkolás a megafonból.

16.55: Tiszta pirosban a hazaiak, tiszta kékben a vendégek.

16.50: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Hódmezővásárhelyről! A nagy kérdés: 19 óra előtt itt ünnepelnek-e bajnokotz, avagy Mindszenten? A Tápé ha nyer, mindent visz, és nem kell számolgatni.

Default thumbnail
Előző sztori

Együtt 2014-PM: a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését

Következő sztori

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal

Legutóbbi hasonló cikkek