Labdarúgás: szoros eredményben bízik a Tápé a Cigánd ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

paksipeter_tape_utc22_gsA Tápé edzője, Paksi Péter szerint igen borúsak csapata kilátásai az osztályozóra, ám bízik benne, hogy mentálisan erős csapat képes lesz nyílttá tenni a párharcot a visszavágóra.

Szombaton, valamivel este fél hét előtt, a Tápé-HFC II. mérkőzés 71. percében egy közvetett szabadrúgásból megszerezte a vezetést a szegedi csapat, s előnyét meg is őrizte a végéig, amivel a Paksi Péter vezette egység Csongrád megyei bajnoki címét ünnepelhette. A pezsgődugók durranásaival egy időben Létavértesen is ünnepelhettek a Cigánd játékosai, hiszen a hazaiak elleni meccs elején egy gyors gólváltást követően már kialakult a végeredmény, ami azt jelentette, hogy az ellenféllel szemben ők szerezték meg az NB III Tisza csoportjának 4. helyét. A két eseményt a nemzeti bajnokságok átszervezése köti össze, ugyanis a kissé nyakatekertnek tűnő kiírás szerint e két gárda is megmérkőzhet/meg kell mérkőzzön a harmadosztályú tagságért.

“Ugyanabban a ritmusban készülünk, ahogyan eddig megszoktuk, azaz kedden, szerdán és pénteken lesz egy-egy edzésünk, igyekszem a fiúkat frissíteni, gyakorlatilag ez a legfőbb célunk a hét közben. Van egy-két anyagunk a Cigándról, azokból igyekszünk taktikailag felkészülni” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Paksi Péter. A Tápé edzője azonban hozzátette, a rendelkezésre álló, a legnépszerűbb videómegosztó portálon is elérhető egyik mérkőzésükből nehéz kiindulni, emiatt leginkább az ellenfél pontrúgásait elemzi, az egyéni teljesítményeket nem nagyon lehet megítélni ennyiből, pláne, hogy a botrányba fulladt, Nyírbátor elleni találkozón nem is játszott minden meghatározó emberük. Azonban amennyire lehetséges, igyekeznek Tápén felmérni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ellenfelet. “Játékosállományuk alapján megállapítható, hogy van 3-4 rutinos emberük, akik megjárták az első és a másodosztályt, fiatalok és idősebbek egyaránt – korban jól el van osztva a csapat. A Nyíregyházán, Balmazújvárosban, vagy éppen a Honvédnál megfordult Cséke György, az ugyancsak Balmazújvárossal másodosztályú, de a PMFC-vel NB I-es meccseket is játszó csatár Varga Zoltán vagy épp a román Marius Vasile Pop személyében több jó képességű labdarúgó van soraikban” – mutat rá a tápéi tréner, aki úgy véli, nem csapata az esélyes a párharcban, de megpróbálnak mindent kiadni magukból és meglepetést okozni, ahogyan az bajnokságban is sikerült.

ktothgyula_tape_utc17_gs

Paksi Péter elmesélte, hallott olyan mendemondákat, hogy az egyébként kedd délután megyei kupameccset vívó cigándiak valójában nem akarnak a harmadosztályban maradni, ám úgy véli, ez badarság. “Bent akarnak maradni az NB III-ban, ebben biztos vagyok. Már pénteken megérkeznek Szegedre, edzeni is akarnak. Edzőjük itt volt az UTC elleni múlt szerdai meccsünkön, reakciói alapján nem tartom kizártnak, hogy lekezelnek minket. Én abban bízom, hogy a srácokon nem lesz teher, felszabadultabban tudnak majd játszani. Mentálisan erős csapatunk van, jó közösséget alkotó, nagyon összetartó csapat a Tápé, és ez sokat jelenthet” – vélekedik a szakember, hozzátéve, meghatározó játékosokat kényszerül majd nélkülözni, hiszen a házi gólkirály K. Tóth Gyula kisárgult a Vásárhely ellen, a belső védő Szélpál Attila pedig hónapokkal korábban leegyeztetett családi elfoglaltságai miatt marad távol az osztályozó mindkét felvonásától.

Mint az edző elmondta, amellett, hogy nem csapata számít favoritnak, amiatt is szomorú, hogy épp most csöppennek bele a nemzeti bajnokságok átszervezésébe. Véleménye szerint nem fair egy megyei bajnokot egy félprofi alakulattal összeereszteni, talán járhatóbb út lett volna mondjuk a megyei bajnokokat összesorsolni. “Így azonban egy NB III-ban 4. helyezett csapattal kell játszanunk, s ez nagyon behatárolja a lehetőségeinket” – jegyzi meg keserűen az edző. “Az elmúlt években láthattunk bravúrokat különböző osztályú csapatok meccsein – most nekünk is arra kell törekednünk. Úgy érzem 10 százalék esélyünk van, ahogyan a bajnoki címre is ennyi volt, ebből próbálunk építkezni, ebből próbálunk meglepetést elérni. Az a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, ami után a második meccs még nem tekinthető lefutottnak. Lényeg, hogy ne kapjunk ki, hanem szoros meccset vívjunk, mondjuk egy 0-0-s vagy 1-1-es döntetlennel már maradna némi reményünk a visszavágóra” – vázolta reményeit a Tápé mestere a szombaton 17 órakor kezdődő osztályozó első mérkőzése kapcsán.

“Nagyon akarjuk az NB III-at, és a Csongrád megyei focinak is nagyon kellene a harmadosztály, hiszen egy nemzeti bajnokságban küzdő felnőtt csapattal lehet helyben tartani az utánpótlásba beáramló gyerekeket” – hangsúlyozta zárszóként Paksi Péter.

Előző sztori

Fallabda: magyar és osztrák csapatbajnok is lett idén Sebők Benedek

Következő sztori

Kihez beszél ez a faszi? – tárcák egy szegedi írótól