Labdarúgás: soványka iksz – az FK bennmaradt, a Röszke kiesett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

roszke_fkszeged_018_bzNem éppen látványos meccsen született pontosztozkodás, a hazaiak lelkes játékának is köszönhetően.

A mérkőzésnek a két csapat szempontjából már nem sok tétje volt. Az FK biztos bennmaradó, a csapat azért küzdhetett, hogy megtartsa a 9. pozícióját és szép, hárompontos búcsúval kényeztesse hűséges szurkolóit, míg a Röszke sereghajtóként az utóbbihoz hasonló célokat fogalmazhatott meg, hiszen az már rég eldőlt, hogy jövőre a megye második vonalában küzdhet tovább a határmenti gárda.

A mérkőzés első periódusában főleg a középpályán folyt a játék, nemigen akadt helyzet. Cinder szögletébe piszkált bele Haskó, így Brunczviknak akadt először dolga. Később Mácsai lövése szállt fölé. A vendégeknek oldalán két akciót érdemes megemlíteni, előbb Csuka szöglet utáni lövése szállt mellé, majd Dóra János szabadrúgása ment fölé. A félidő lefújása előtt Sipos emelésénél kellett résen lennie Laczkónak.

A második félidő elején támadólag lépett fel a hazai alakulat. A 58. percben Mazalica lépett ki jó ütemben, de lövése pár centivel mellé szállt. Ugyanebben a percben egy 25 méteres Fodor-szabadrúgás csapódott a léc alá (1-0). Hüvös Gábor hármas cserére szánta el magát, aminek meg lett az eredménye, több támadást is szerveztek a kék-feketék. Dóra J. visszafejelt labdáját, Gyurkovics lőtte mellé a második félidő derekán. A 54. percben Szalai volt erőszakos a jobb szélen, a 16-oson belülre passzolt, Holecska érkezett és a 11-es pontról a hálóba lőtt (1-1). A gól után megélénkült az FK játéka, de újabb találat már nem érkezett, bár Szalai és Dóra J. még tudott veszélyeztetni.

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Röszke – FK 1899 Szeged 1-1 (0-0)
Röszke, 150 néző. Vezette: Bartucz (Szeles, Szöllősi).
Röszke: Laczkó – Belaidi, Szűcs, Haskó (Szalma 62′), Csizmaida, Tanács, Lőrinc, Cinder, Mácsai (Tóth 54′), Mazalica, Fodor. Vezetőedző: Császár Károly.
Szeged: Brunczvik – Meszes Cs. (Herczeg 65′), Gonda, Sipos, Nagy V. (Dedovics 68′), Szalai, Csuka (Fejes 55′), Gyurkovics (Imre Z. 55′), Lajkó, Füle (Holecska 55′), Dóra J. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gól: Fodor (58′), ill. Holecska (64′).

Császár Károly: “A bajnokság végére kezdtünk csapattá formálódni és egymásért küzdeni.”

Hüvös Gábor: “Nem a ma mutatott játék alapján érdemeltük ki a bennmaradó helyet, nem szeretnék ezzel a meccsek foglalkozni, a kitűzött célt teljesítettük, a lényeg az, hogy jövőre a megye első osztályban indulunk.”

no images were found

Előző sztori

Csokifagyi-háború dúlt a szegedi plázában + FOTÓK

Következő sztori

Hatalmas változások jönnek a járművek üzemanyag-felhasználásában