Labdarúgás: a Soroksár bajnokká avatásával búcsúzott a Makó az NB III-tól

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_01_mjA Makó – számára már rég tét nélküli mérkőzésen – szenvedett sima vereséget a bajnoki címét bebiztosító Soroksár otthonában.

A Makónak sajnos csak a becsületes helytállás maradt erre a találkozóra, hiszen a Maros-menti gárda már fordulókkal ezelőtt elvesztette matematikai esélyét is a bennmaradásra az újraszabott harmadosztályban. A Soroksár ugyanakkor nem bízhatott semmit a véletlenre Bány Tamásék ellen, hiszen a nagyon fontos bajnoki címért álltak versenyben a Monorral, s bár egy döntetlennel és monori győzelemmel is csak pontazonosság alakult volna ki a két Pest megyei alakulat között, a győzelmek száma a Monor javára döntött volna.

A ránehezedő tét súlyának megfelelően a Soroksár az első pillanattól kezdve dominált, s az egész találkozón a játék minden elemében felülmúlta a makói egységet, s lecsapott minden kínálkozó lehetőségre, csak a pontatlan befejezések és Halász Krisztián kapus védései okán nem született hazai gól hosszú ideig. Aztán a félidő közepén egy a hosszú oldalra történt átívelést nem tudott hatástalanítani a védelem, a visszafejelt labdára pedig Pandur Péter érkezett és a kapuba stukkolt. Negyedórával később ismét Pandur volt a főszereplő egy szöglet után ismét fejjel, így a szünetre 2-0-s hazai előnnyel mehettek a felek. A folytatásban kicsit vissza vett a Soroksár, ám a Makó így sem tudott veszélyes helyzetbe kerülni. A hajrához közeledve az ősszel még a Szeged 2011 színeiben futballozó Lisztes Krisztián cselezgetett a középpályán, majd zavartalanul készülődhetett lövéshez, s lökete nem is tévesztett célt. A vége így sima, 3-0-s soroksári győzelem lett, ami egyben a hazai csapat bajnoki címét is jelenti.

A Makó végül a tabella 13. helyén fejezte be a 2012-2013-as gyászos NB III-as szezont, s ezzel kiesett az újjászerveződő Csongrád megyei I. osztályba. A nagy múltú klub sorsában sajnos a többi harmadosztályú, megyénkbeli csapat is osztozik.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

Soroksár SC – Makó FC 3-0 (2-0)
Soroksár, 200 néző. Vezette: Viczián (Benyovszky, Mihálik)
Soroksár: Tarczy – Vass, Pandur, Urbán, Tóbiás, Nyilas (Bölcsföldi 58′), Csepregi, Kincses, Kiss K. (Pölöskei 70′), Lisztes (Mészáros 80′), Márkus. Vezetőedző: Varga Attila.
Makó: Halász – Horváth K., Varga Cs., Pataki, Horváth G., Kulacsik, Siket, Puskás (Bány 82′), Bakos (Schreiber 77′), Kohajda, Rakonczai. Játékos-edző: Bány Tamás.
Gól: Pandur (29′, 43′), Lisztes (79′)
Sárga lap: Bakos (63′).

Bány Tamás: “Tisztességesen helytálltunk, gratulálok a Soroksárnak a bajnoki címhez.”

Előző sztori

Labdarúgás: mindent kihagyott a Szeged Orosházán + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota