Labdarúgás: nem volt győztese a gólzápornak Alsóvároson

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

labdarugas_alsovaros_01_mjKiváló játékvezetés mellett fordulatokban és izgalmakban bővelkedő találkozón ellentétes félidőkkel igazságosnak mondható végeredmény született.

A kezdést követően az Alsóváros támadott többnyire, jobbára a vendégek térfelén pattogott a labda, két ígéretes helyezettel: előbb Farkas M. fejesét, majd Dobó M. 12 méteres lövését védte nem kis bravúrral a vendégek veterán hálóőre. Így a meglepetés erejével hatott hogy a 16. percben az éremre is esélyes Röszke szerzett vezetést: a kaputól húsz méterre középen Csehó B. kapott jó labdát, majd laposan a jobb sarokba helyezett (0-1). Tíz perccel később növelte előnyét a vendégalakulat, ismét egy jól eltalált lövéssel: ezúttal Hofman volt eredményes, 18 méterről a bal felső sarokba küldte a játékszert (0-2). A 31. percben Czibere jól időzített átadásával a leshatárról Farkas M. lépett ki, és 10 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-2). Változatos játék alakult ki, mindkét együttes a támadófutballt helyezte előtérbe. Négy perccel a szünet előtt újra két gólosra nőtt a Röszke előnye: Papdi Cs. szögletét Boros bólintotta a kapu közepébe (1-3).

A pihenő után a röszkei tizenegy kezdett jobban. Az 56. percben Papdi Cs. 25 méteres szabadrúgását Szászi a felső lécre tolta, ám a kipattanóra berobbanó Hofman 6 méterről, látványos mozdulattal küldte a labdát a kapu bal oldalába (1-4). Aztán egy újabb kimaradó komoly vendéglehetőség után – mintegy varázsütésre – alaposan feljavult az Alsóváros. A 69. percben a kapunak háttal álló, védőjéről lefordulni akaró Farkas M. lábát megrúgta a vendég bekk a büntetőterületen belül, a megítélt büntetőt Polyák erővel küldte a bal sarokba (2-4). Öt perc múlva védelmi kihagyás után Polyák került helyzetbe, és közelről helyezte a labdát Szűcs Sz. hálójába (3-4). Beszorította ellenfelét a hazai gárda, komoly erővel rohamozott az egyenlítésért, ami a 84. percben sikerült is: Farkas M. az alapvonal közeléből kapu elé tett labdájára érkező Czibere 10 méterről küldte a zsugát a kapu közepébe (4-4). Kis híján a győztes gól is összejött: előbb Daróczi elől mentettek az utolsó pillanatban, majd az üresen maradt Dobó M. került helyzetbe, de fölé küldte a labdát.

Az IKV-Alsóváros a zárófordulóban, vasárnap 17 órától, a Ruzsa otthonába látogat, majd az azt követő hétvégén a nagy hagyományokkal bíró Marika Kupával – a résztvevő csapatok a házigazdán kívül az FK Szeged, a Röszke II., a Pázsit – zárja le a tavaszi idényt.

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 25. forduló:

IKV-Alsóváros SE – Röszke SK II. 4-4 (1-3)
Szeged, Szabadság tér. 100 néző Vezette: Takács J. (Fekete, Varga II. I.)
IKV-Alsóváros: Szászi – Szabó T. (Kubik 55′), Szalma G., Csúcs Á., Szántai – Dobó M., Czibere, Daróczi, Martonosi T. (Szilágyi 46′) – Farkas M., Polyák. Edző: Kiss Ferenc.
Röszke II.: Szűcs Sz. – Boros, Török Gy., Hofman, Balla, Tanács R. (Fodor 63′), Juhász, Papdi Cs., Kávai, Csehó B., Papp T. (Csécsei 73′). Csapatvezető: Szekeres Zoltán.
Gól: Farkas M. (31′), Polyák (69′ – tizenegyesből, 74′), Czibere (84′), ill. Csehó B. (16′), Hofman (26′, 56′), Boros (41′).

Előző sztori

Hiába keresték a búvárok az eltűnt személyt

Következő sztori

Labdarúgás: gólkirályt csinált Czipperből a HFC védelem