Labdarúgás: mi lesz veled, Szeged 2011?

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_kisvarda08_gsA Kisvárda elleni balhés körülmények közt elbukott osztályozó után vasárnap a klub részéről még nem született hivatalos nyilatkozat a hogyan tovább kérdésében – a vezetőség hétfőn ül asztalhoz.

FRISS! Emődi Sándor, a csapatot üzemeltető kft. ügyvezetőjének hétfő reggeli tájékoztatása szerint mégsem várható fejlemény vagy konkrét döntés a csapat háza táján a hét első napján.

„Megvárjuk a keddi MLSZ-döntést, ami a Felsőtárkány NB II-es felkérésével lesz kapcsolatos. A licenc nélküli Egri FC megüresedett NB II-es helyét ugyanis az MLSZ feltöltési szabályainak megfelelően várhatóan a Felsőtárkány – amelyet a Szolnoki MÁV egyébként 10–1-re ütött ki a hétvégén – kapja meg: a szabályzat szerint ‘a legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB III-as csapattal’ töltik fel az egycsoportos másodosztályt, s az osztályozón vesztes négy NB III-as csapat (Budaörs, Dorog, Felsőtárkány, Soroksár) közül a Felsőtárkány százalékos eredménye a legjobb a Dorog után, melynek nincs licence. Viszont azt hallani, hogy a Felsőtárkány csapatának nincsenek megfelelő biztosítékai a másodosztályra, így a szövetség az ugyancsak osztályozós vesztes Sopron és a Szeged közül választhat” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Tanács Attila.

A feltöltési szabályzat második pontja szerint ugyanis „a legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB II-es csapat” a következő kedvezményezett. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor az osztályozón vesztes két NB II-es csapat, a Szeged 2011 és a Soproni VSE eredményét kell összevetni. A Sopron 46, a Szeged 42 pontot szerzett a bajnokságban (ugyanannyi, 30 mérkőzésen), az osztályozón mind a két együttes egy-egy pontot gyűjtött – a Soproni VSE százalékos teljesítménye jobb, mint a Szegedé, így a két NB II-es gárda közül elvben a hűség városának legényei lehetnek a kedvezményezettek…

A Szeged 2011 technikai igazgatója a közeljövővel kapcsolatban elárulta azt is, hogy hétfőn a csapatot működtető kft. képviseletében Kiss-Rigó László megyés püspök találkozik és megbeszélést tart a klub vezetőségével, délután pedig ennek eredményeiről Emődi Sándor, a focicsapatot üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozik majd. Így leghamarabb akkor tudhatjuk meg azt is, hogy az NB III-as küzdelmeket miként, milyen feltételekkel, kikkel stb. vállalná a csapat.

Előző sztori

Bodó Imre: „Járom a járásomat, ismerem a piac hektikusságát”

Következő sztori

Összefogtak a mórahalmi kistérség települései: indul a harmadik Tanyafejlesztési Program