Sport

Labdarúgás: közmunkás lesz-e a Vecsés edzője?

Labdarúgás: közmunkás lesz-e a Vecsés edzője?

2013. június 1., szombat
Labdarúgás: közmunkás lesz-e a Vecsés edzője?

Ősszel parázs hangulatú találkozón 1-1-es döntetlennel zárult Vásárhelyen a vecsésiek vendégszereplése. A télen jelentős átalakuláson ment keresztül a Pest megyei alakulat, de az edzőváltás és a fél csapatnyi új játékos is kevésnek bizonyult az NB III-ban való bent maradás kiharcolásához. A zárófordulóban a harmadik vonaltól szintén búcsúzó HFC látogat a reptér melletti alakulathoz.

A vásárhelyiek hétközben váratlan vereséget szenvedtek a megyei II. osztályban szereplő Tiszasziget otthonában, így kiestek a Magyar Kupából, ami nem okozott nagy örömet a csapat vezetésénél. Nem is volt "hurráhangulat" a hét második felében, pedig ahogy a mondás szól "búcsúzni csak nagyon szépen szabad", az NB III-as búcsú pedig Vecsésen következik el a vásárhelyiek számára.

Dezső Ferenc

a csapat mestere keményen fogalmazott a kupabúcsút követően, amikor kijelentette: "A játékosok saját magukat és engem is becsaptak játékukkal Tiszaszigeten." Kérdés elég lesz-e három nap, hogy a csapat visszaálljon arra a vágányra, amely például legutóbb a Nagykőrös legyőzését eredményezte. A vásárhelyieknél

Kökény

megsérült Tiszaszigeten, így ő biztosan nem játszik, míg

Antal

húzódással bajlódik,

Nagy Andrásnál

pedig munkahelyi elfoglaltsága okoz gondot. A nehézségek ellenére jelentősebb változás nem valószínű a legutóbbi bajnokin pályára lépett csapat összeállításában, valőszínűleg a

Vígh - Szakál, Antal, Mucsi, Marton - Brizik-Bodrogi - Varga M., Keller, Klimaj, Hanyecz B. - Szabó M.

összeállítású csapat kezd Vecsésen. Az előző bajnokságban még az NB II-ben szerepelt Vecsési FC-nél a vártnál lényegesen rosszabbul sikerült az őszi idény, a 13 találkozóból 4 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség volt a mérleg. A megszerzett mindössze 14 pont az edző,

Nahóczky Attila

állásába került, akit január elején Kántor Attila váltott. Az új edző január elejei bemutatkozása során a csapat honlapján is közölt interjúban a tavaszi célokat illetően igen merész nyilatkozatot tett: "Benn marad az NB 3-ban a Vecsés? Ez nagyon nehéz kérdés. Megnéztem mielőtt elvállaltam, hogy mit kellene teljesíteni. Igazából 11 győztes mérkőzés kellene a 13 mérkőzésből. Senki ne várja tőlem azt, hogy meg fogom ígérni, hogy 13 mérkőzésből 13-at megnyerünk. De egyértelmű cél az, hogy a Vecsésnek továbbra is NB 3 csapata legyen. Földházi Tibor úrral abban egyeztünk meg, hogy próbáljuk a csapatot az első nyolcba, vagyis a 4. és 8. hely közé vezetni. Ezt megígérhetem. Amennyiben nem teljesítem ezt, abban a pillanatban a futball cipőt el fogom dobni, el fogom égetni a felszerelésemet és soha többé nem fogok edzői állást vállalni, elmegyek közmunkásnak." - nyilatkozta a csapat honlapján ez év januárjában

Kántor Attila

. A vecsésiek tavasza ugyan jobban sikerült (eddig 4 győzelem, 3 döntetlen és öt vereség, ami 15 pontot ért), mint az őszi, de bent maradásra esélyük sem volt, igaz a nyolcadik helyezés még összejöhet, de már nincs saját kezükbe a sorsuk. A nyolcadik hely megszerzéséhez mindenek előtt le kellene győzniük a vásárhelyieket, emellett ki kellene kapnia a Tisza Volánnak Dabason, a Nagykőrösnek pedig hazai pályán a Dunaharasztitól. Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. november 11)

Hódmezővásárhelyi FC - Vecsési FC 1-1 (0-0)

Hódmezővásárhely. Vezette: Béleczki.

HFC:

Kovács K. - Boros, Rácz l., Antal, Mucsi (Juhász II. S. 72. p.) - Juhász I. S., Konc A. - Hanyecz B. (Varga L. 72. p.), Varga M., Marton - Harangozó.

Edző:

Dezső Ferenc.

Vecsés:

Gecse - Lénárt, Hungler, Sztancsek, Fekecs - Madar M., Könczey, Kollár D. (Tell 85. p.), Petruska - Kozó (Soóky 73. p.), Czipper.

Edző:

Nahóczky Attila.

Góllövők:

Harangozó K. (53. p.), ill. Szatcsek (61. p.). Így játszott a Vecsés legutóbb:

Kecskeméti TE II. - Vecsési FC 0-2 (0-1)

Kecskemét. Vezette: Csöngető.

Vecsés:

Gendúr - Ferencz D. (Piros G. 46. p.), Kiss K., Madar M., Fekecs - Aigbekaen, Tell, Petruska, Lázok - Holló R., Czipper (Király M. 71. p.).

Góllövők:

Czipper (3. p.), Piros G. (65. p.).

Kiállítva:

Tell (71. p.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.