Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

volan_dabas_28_ilKét korai gól okozta a Volán vesztét Dabason. A kék-feketék vereségükkel tizedik helyen zártak az NB III Alföld csoportban.Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

FC Dabas – Tisza Volán SC Szeged 2-1 (2-0). Dabas, 100 néző, vezette: Ámán (Kaszala, Sipos).
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Szentgyörgyi (Csendes 46′), Takács K., Danyis – Volenszki, Zana (Palchuber 82′), Szirtesi – Körmöczy, Bozsik (Buczkó 58′), Tóth I. Vezetőedző: Keresztúri András.
Szeged: Dongó – Kormányos (Rácz 46′), Vida, Szabó A., Grünvald – Dargó – Buzási, Szilágyi, Beretka, Szélpál – Kazi (Szabó D. 60′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Zana N. (2′), Körmöczy Sz. (7′), illetve Beretka P. (69′)
Kiállítva: Vida G. (88′)

Tóth Ákos: “Málészájúan kezdtünk, hamar kétgólos előnybe kerültek a hazaiak. Ezt követően rendeztük a sorokat, s már az első félidőben is fölényben futballoztunk. A második felvonásra szerkezetet váltottunk, s mezőnyben az idény egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, ami pozitív a jövőre nézve. A második félidőben mutatott teljesítmény után nyugodtan nézhettünk egymás szemébe az öltözőben, s azt tudtam mondani, így ki lehet kapni, mert az az a vereség, ami reményre ad okot. Természetesen keserű a szánk íze, mert múlt héten a Mórahalom ellen győzelmet engedtünk ki a kezünkből, most pedig annak ellenére maradtunk pont nélkül, hogy a második játékrészben lefociztuk a Dabast. A teljesítménnyel azzal együtt is elégedett vagyok, hogy el kell ismerni, követtünk el hibákat, melyek a vesztünket okozták.”

Online közvetítésünk:

93. perc: Vége a mérkőzésnek. Vereségével a tizedik helyen zárta az NB III Alföld csoport pontvadászatát a Tisza Volán SC Szeged.

91. perc: Szilágyi megpattanó kísérlete után Rácz lábáról szedte le a lasztit a dabasi portás.

88. perc: PIROS LAP! Takács többször Vida után rúgott, mindketten elestek végül. A játékvezető magához rendelte a két felet, kiosztott egy-egy sárgát, Vidának már a másodikat, tőle tehát el kellett búcsúznunk.

87. perc: Futószalagon érkeznek a kék-fekete lehetőségek. Előbb Buzási 11 méterről leadott éles fejesét fogta ki a kapus, majd Beretka löketét csípte el. A sort Szilágyi beadása zárta, mely Vidát találta meg az ötösön, a berobbanó védő alig fejelt fölé.

83. perc: Szilágyi 28 méteres szabadrúgása Takács Kornélt találta fejbe, ápolni is kellett a hórihorgas játékost.

81. perc: Nagyszerű kiugratással nyargalt előre a jobb szárnyon Szélpál, a beadás előtt faultolták, a síp most néma maradt.

79. perc: Most Zana döntötte le sárga kártyáért Beretkát. Ismételjük magunkat, elképesztő mezőnyfölényben a szegediek, most már szinte minden párharcot nyernek. Szilágyi szabadrúgásból szétbombázta a falat…

78. perc: Egyértelműen a mieink akarata érvényesül a hajrában, mennek előre Beretkáék legalább az egy pontért.

75. perc: Beretka húzogatott a pálya közepén, Tóth Márton rúgta fel hátulról, ő is besárgult. A szabadrúgás centikkel szállt el a jó helyzetben lévő Buzási Péter fejel fölött.

73. perc: Óriási fölényben a szegediek. Előbb Beretka 17 méterről emelt cseles mozdulattal fölé, majd Szabó Dávid esett el tisztázatlan körülmények között az alapvonalnál. A mieink büntetőt reklamáltak, sarokrúgást kaptak.

69. perc: GÓÓÓL 2-1! Itt a szépítés! Szabó Dávid cselezgetett a tizenhatoson belül, önzetlenül tálalt Beretka Péter elé, aki 16 méterről kilőtte a hosszú fölsőt.

67. perc: Rácz Dezső visszarántással állított meg egy hazai kontrát, ezért is járt a lap.

65. perc: Egy bedobást követően 20 méterről Dargó Balázs engedett el hatalmas lövést, a felsőből szedte ki nagy bravúrral Szabó dabasi kapuvédő.

62. perc: Vida Gergely sárgult be, miután 28 méterre kapujától szabálytalankodott. A szabadrúgást Tóth István szúrta rá, Dongó magabiztosan fogta.

60. perc: Kazi helyére Szabó Dávid állt be a szegedi csatársorba.

55. perc: Élénk az iram, a mieink irányítanak, de a hazaiak jól törik meg támadásaikat taktikai faultokkal. Szabadrúgás szabadrúgást követ, most éppen Vida Gergely felvágásáért Bozsik kapott lapot.

50. perc: Szilágyit rángatták a hazaiak, míg a bíró is megunta. A szabadrúgást a sértett végezte el, nem volt benne veszély.

48. perc: Kazit utolsó emberként rántotta le 28 méterre a kaputól Szirtesi Attila, aki megúszta egy sárgával. A szabadrúgást a csereként beállt Rácz Dezső ágyúzta rá, egy labdányival ment a jobb fölső mellé. Óriási gól lett volna!

46. perc: A második játékrész első támadását a szegediek vezették rögtön a kezdés után, Szélpál ígéretesnek tűnő beívelése végül a kapu mögé szállt. A szünetben Kormányost Rácz Dezső váltotta, támadóbb szerkezetre állt át Tóth Ákos.

Szünet.

45. perc: Előbb Szabó Attila mellől lőttek oldalhálót a félidő végére erősítő hazaiak, majd Dongónak kellett elcsípnie egy 8 méteres fejest. Korrekt játékvezetés mellett véget ért az első felvonás, melynek elején elaludtak a mieink, amit két góllal büntetett a Dabas.

41. perc: Nagy bedobás után Takács Kornél fejesét védte bravúrral Dongó.

40. perc: Építkeznek a kék-feketék, de 25-30 méterre a kaputól elfogy a tudományuk. Szilágyi Norbert két szabadrúgása érdemel még említést. Előbb 32 méterről bombázott mellé, majd 30 méteres lökete egy fejről vágódott vissza, a középpályás életerős ismétlését ölre vette Szabó Márton dabasi portás.

34. perc: Továbbra is sokkal többet rohamoznak a szegediek. Szilágyit, majd Kazit vágták föl, újabb szabadrúgások érkeztek a hazai ketrec előterébe, veszélyt azonban nem eredményetek ott.

31. perc: A kicsit álmosan futballozó Kormányos Kolos mellett szépen kényszerítőztek a dabasiak, Tóth István ballal adott középre, 14 méterről Bozsik Viktor tudott bólintani, a kapufát találta el. Dongó Dénes rajta volt egyébként a fejesen, valószínűleg hárít, ha beljebb jön. A kipattanót Szilágyi vágta ki.

29. perc: Ezúttal Kazit borították föl a középkörben a dabasiak, a “századik” szegedi szabadrúgás következhet, még mindig valamirevaló eredmény nélkül.

27. perc: Szélpált pompás labdával ugratták ki a társak a leshatáron, az asszisztens behúzta a lest, véleményes döntésnek minősíthetjük.

24. perc: Szabadrúgások tömkelegét végezhetik el a mieink, nagyobb lehetőség nélkül. Ebben a pillanatban is azt figyelhettük, amint Szilágyi Norbert tekerését Kazi László lába elől vágták ki a dabasi védők.

19. perc: Szélpál Tamás kapott nagyszerű labdát, kicsit bátortalanul tört előre, így szögletre tisztáztak előle. A sarokrúgást követően kavarodás támadt, Buzási Péter elé került a laszti, aki nagy helyzetben 4 méterről az oldalhálóba bombázott.

13. perc: Kétgólos vezetése birtokában visszahúzódott a hazai együttes, meddő mezőnyfölényben a vendégek, beadások és szabadrúgások követik egymást, veszély nélkül.

7. perc: GÓÓÓL 2-0! Körmöczy Szebasztián cselezgetett a vendégek tizenhatosának előterében, befelé húzott, majd ügyesen tekert a hosszú fölsőbe. Mit mondjuk, ez nagyon rosszul indult…

5. perc: A gól óta a szegediek birtokolták többet a játékszert, két-három akciót is vezettek, a hazai kapus azonban mindannyiszor elcsípte a felívelést, beadást.

2. perc: GÓÓÓL 1-0! A kornert követően nem sikerült felszabadítani, a kipattanóra senki nem lépett ki, az üresen álló Zana Norbert pedig 14 méterről laposan a szegedi kapu közepébe lőtt. Hideg zuhany rögtön az elején…

1. perc: A hazaiak vezették az első veszélyes akciót, bal oldali beadás után Grünvald Attila mentett fejjel szögletre

16.45: Köszönjük Önöket a csodás dabasi stadionból, ahol a Tisza Volán SC Szeged vendégszerepel. Az idő gyönyörű! A mieink a hagyományos kék-fekete szerelésben futballoznak, az ellenfél fehér felsőben és sportszárban, piros nadrágban. Friss hír még, hogy az Üllő nem utazott el Mórahalomra, így amennyiben a Volán nyerte Dabason, a mórahalmiak mindenképp hatodikok.

A találkozó 17 órakor kezdődik Ámán András játékvezető jelzésére.

Beharangozónk itt olvasható!

Sport

Zsótér Donát visszatért a Honvédhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás 2+1 évre kötelezte el magát.

Tovább olvasom

Sport

Dobogóra törne az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Gábor a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Már várja a közös munkát.

Tovább olvasom

Aktuál