Sport

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal

2013. június 1., szombat
Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal
volan_dabas_28_il

Két korai gól okozta a Volán vesztét Dabason. A kék-feketék vereségükkel tizedik helyen zártak az NB III Alföld csoportban.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

FC Dabas - Tisza Volán SC Szeged 2-1 (2-0).

Dabas, 100 néző, vezette: Ámán (Kaszala, Sipos).

Dabas:

Szabó M. - Tóth M., Szentgyörgyi (Csendes 46'), Takács K., Danyis - Volenszki, Zana (Palchuber 82'), Szirtesi - Körmöczy, Bozsik (Buczkó 58'), Tóth I. Vezetőedző: Keresztúri András.

Szeged:

Dongó – Kormányos (Rácz 46'), Vida, Szabó A., Grünvald – Dargó – Buzási, Szilágyi, Beretka, Szélpál – Kazi (Szabó D. 60').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Zana N. (2'), Körmöczy Sz. (7'), illetve Beretka P. (69')

Kiállítva:

Vida G. (88') Tóth Ákos:

"Málészájúan kezdtünk, hamar kétgólos előnybe kerültek a hazaiak. Ezt követően rendeztük a sorokat, s már az első félidőben is fölényben futballoztunk. A második felvonásra szerkezetet váltottunk, s mezőnyben az idény egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, ami pozitív a jövőre nézve. A második félidőben mutatott teljesítmény után nyugodtan nézhettünk egymás szemébe az öltözőben, s azt tudtam mondani, így ki lehet kapni, mert az az a vereség, ami reményre ad okot. Természetesen keserű a szánk íze, mert múlt héten a Mórahalom ellen győzelmet engedtünk ki a kezünkből, most pedig annak ellenére maradtunk pont nélkül, hogy a második játékrészben lefociztuk a Dabast. A teljesítménnyel azzal együtt is elégedett vagyok, hogy el kell ismerni, követtünk el hibákat, melyek a vesztünket okozták."

Online közvetítésünk:

93. perc:

Vége a mérkőzésnek. Vereségével a tizedik helyen zárta az NB III Alföld csoport pontvadászatát a Tisza Volán SC Szeged.

91. perc:

Szilágyi megpattanó kísérlete után Rácz lábáról szedte le a lasztit a dabasi portás.

88. perc:

PIROS LAP!

Takács többször Vida után rúgott, mindketten elestek végül. A játékvezető magához rendelte a két felet, kiosztott egy-egy sárgát, Vidának már a másodikat, tőle tehát el kellett búcsúznunk.

87. perc:

Futószalagon érkeznek a kék-fekete lehetőségek. Előbb Buzási 11 méterről leadott éles fejesét fogta ki a kapus, majd Beretka löketét csípte el. A sort Szilágyi beadása zárta, mely Vidát találta meg az ötösön, a berobbanó védő alig fejelt fölé.

83. perc:

Szilágyi 28 méteres szabadrúgása Takács Kornélt találta fejbe, ápolni is kellett a hórihorgas játékost.

81. perc:

Nagyszerű kiugratással nyargalt előre a jobb szárnyon Szélpál, a beadás előtt faultolták, a síp most néma maradt.

79. perc:

Most Zana döntötte le sárga kártyáért Beretkát. Ismételjük magunkat, elképesztő mezőnyfölényben a szegediek, most már szinte minden párharcot nyernek. Szilágyi szabadrúgásból szétbombázta a falat...

78. perc:

Egyértelműen a mieink akarata érvényesül a hajrában, mennek előre Beretkáék legalább az egy pontért.

75. perc:

Beretka húzogatott a pálya közepén, Tóth Márton rúgta fel hátulról, ő is besárgult. A szabadrúgás centikkel szállt el a jó helyzetben lévő Buzási Péter fejel fölött.

73. perc:

Óriási fölényben a szegediek. Előbb Beretka 17 méterről emelt cseles mozdulattal fölé, majd Szabó Dávid esett el tisztázatlan körülmények között az alapvonalnál. A mieink büntetőt reklamáltak, sarokrúgást kaptak.

69. perc:

GÓÓÓL 2-1!

Itt a szépítés! Szabó Dávid cselezgetett a tizenhatoson belül, önzetlenül tálalt Beretka Péter elé, aki 16 méterről kilőtte a hosszú fölsőt.

67. perc:

Rácz Dezső visszarántással állított meg egy hazai kontrát, ezért is járt a lap.

65. perc:

Egy bedobást követően 20 méterről Dargó Balázs engedett el hatalmas lövést, a felsőből szedte ki nagy bravúrral Szabó dabasi kapuvédő.

62. perc:

Vida Gergely sárgult be, miután 28 méterre kapujától szabálytalankodott. A szabadrúgást Tóth István szúrta rá, Dongó magabiztosan fogta.

60. perc:

Kazi helyére Szabó Dávid állt be a szegedi csatársorba.

55. perc:

Élénk az iram, a mieink irányítanak, de a hazaiak jól törik meg támadásaikat taktikai faultokkal. Szabadrúgás szabadrúgást követ, most éppen Vida Gergely felvágásáért Bozsik kapott lapot.

50. perc:

Szilágyit rángatták a hazaiak, míg a bíró is megunta. A szabadrúgást a sértett végezte el, nem volt benne veszély.

48. perc:

Kazit utolsó emberként rántotta le 28 méterre a kaputól Szirtesi Attila, aki megúszta egy sárgával. A szabadrúgást a csereként beállt Rácz Dezső ágyúzta rá, egy labdányival ment a jobb fölső mellé. Óriási gól lett volna!

46. perc:

A második játékrész első támadását a szegediek vezették rögtön a kezdés után, Szélpál ígéretesnek tűnő beívelése végül a kapu mögé szállt. A szünetben Kormányost Rácz Dezső váltotta, támadóbb szerkezetre állt át Tóth Ákos.

Szünet.

45. perc:

Előbb Szabó Attila mellől lőttek oldalhálót a félidő végére erősítő hazaiak, majd Dongónak kellett elcsípnie egy 8 méteres fejest. Korrekt játékvezetés mellett véget ért az első felvonás, melynek elején elaludtak a mieink, amit két góllal büntetett a Dabas.

41. perc:

Nagy bedobás után Takács Kornél fejesét védte bravúrral Dongó.

40. perc:

Építkeznek a kék-feketék, de 25-30 méterre a kaputól elfogy a tudományuk. Szilágyi Norbert két szabadrúgása érdemel még említést. Előbb 32 méterről bombázott mellé, majd 30 méteres lökete egy fejről vágódott vissza, a középpályás életerős ismétlését ölre vette Szabó Márton dabasi portás.

34. perc:

Továbbra is sokkal többet rohamoznak a szegediek. Szilágyit, majd Kazit vágták föl, újabb szabadrúgások érkeztek a hazai ketrec előterébe, veszélyt azonban nem eredményetek ott.

31. perc:

A kicsit álmosan futballozó Kormányos Kolos mellett szépen kényszerítőztek a dabasiak, Tóth István ballal adott középre, 14 méterről Bozsik Viktor tudott bólintani, a kapufát találta el. Dongó Dénes rajta volt egyébként a fejesen, valószínűleg hárít, ha beljebb jön. A kipattanót Szilágyi vágta ki.

29. perc:

Ezúttal Kazit borították föl a középkörben a dabasiak, a "századik" szegedi szabadrúgás következhet, még mindig valamirevaló eredmény nélkül.

27. perc:

Szélpált pompás labdával ugratták ki a társak a leshatáron, az asszisztens behúzta a lest, véleményes döntésnek minősíthetjük.

24. perc:

Szabadrúgások tömkelegét végezhetik el a mieink, nagyobb lehetőség nélkül. Ebben a pillanatban is azt figyelhettük, amint Szilágyi Norbert tekerését Kazi László lába elől vágták ki a dabasi védők.

19. perc:

Szélpál Tamás kapott nagyszerű labdát, kicsit bátortalanul tört előre, így szögletre tisztáztak előle. A sarokrúgást követően kavarodás támadt, Buzási Péter elé került a laszti, aki nagy helyzetben 4 méterről az oldalhálóba bombázott.

13. perc:

Kétgólos vezetése birtokában visszahúzódott a hazai együttes, meddő mezőnyfölényben a vendégek, beadások és szabadrúgások követik egymást, veszély nélkül.

7. perc:

GÓÓÓL 2-0!

Körmöczy Szebasztián cselezgetett a vendégek tizenhatosának előterében, befelé húzott, majd ügyesen tekert a hosszú fölsőbe. Mit mondjuk, ez nagyon rosszul indult...

5. perc:

A gól óta a szegediek birtokolták többet a játékszert, két-három akciót is vezettek, a hazai kapus azonban mindannyiszor elcsípte a felívelést, beadást.

2. perc:

GÓÓÓL 1-0!

A kornert követően nem sikerült felszabadítani, a kipattanóra senki nem lépett ki, az üresen álló Zana Norbert pedig 14 méterről laposan a szegedi kapu közepébe lőtt. Hideg zuhany rögtön az elején...

1. perc:

A hazaiak vezették az első veszélyes akciót, bal oldali beadás után Grünvald Attila mentett fejjel szögletre

16.45:

Köszönjük Önöket a csodás dabasi stadionból, ahol a Tisza Volán SC Szeged vendégszerepel. Az idő gyönyörű! A mieink a hagyományos kék-fekete szerelésben futballoznak, az ellenfél fehér felsőben és sportszárban, piros nadrágban. Friss hír még, hogy az Üllő nem utazott el Mórahalomra, így amennyiben a Volán nyerte Dabason, a mórahalmiak mindenképp hatodikok. A találkozó 17 órakor kezdődik

Ámán András

játékvezető jelzésére.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.