//

KRESZ-ből vizsgáztak a kisdiákok a Torontál téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kerekparos_koz_verseny04_gsElméleti és gyakorlati feladatokkal mérhették össze tudásukat általános iskolás diákok a XXI. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén, melynek idén Csongrád megye adott otthont.

A biztonságos közlekedés népszerűsítése és a KRESZ szabályainak ismertetése volt a célja idén is az immár 21. alkalommal megrendezett Kerékpáros Iskola Kupának. Az általános iskolás diákok részvételével zajló felmenő rendszerű verseny legjobbjai – megyéjük képviseletében ketten – ez évben június 5-7. között mérhették össze tudásukat az ezúttal Szegeden rendezett döntőn. A diákok szerda délután elméleti tudásukról adhattak számot, csütörtökön pedig a kerékpárra pattanva a gyakorlatban is bizonyíthatták KRESZ-felkészültségüket.

“Minden korosztályt a saját nyelvén szeretnénk megszólítani, mivel ez esetben általános iskolás gyerekekkel foglalkoztunk, így nekik játékos, oktató feladatokkal készültünk” – nyilatkozta portálunknak Vad Róbert, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, amely az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával karöltve szervezte a kupát az iskolások számára. Az elméleti rész után jött az igazi izgalom, hiszen a diákok kétkerekűre pattanva az Erzsébet ligetben egy ügyességi pályán, a Torontál téren pedig “élesben” a forgalomban is megmutathatták, hogy jól boldogulnak a forgalomban is. A verseny győzteseit pénteken hirdetik ki, összekötve az Országos Balesetmegelőzési Bizottság huszadik évfordulójával, ahol – mint megtudtuk – a győztesek mellett köszöntik mindazokat, akik az elmúlt két évtizedben keményen dolgoztak a balesetek elkerülésének hirdetéséért.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: az év párharca a Szeged 2011-nek – első felvonás Kisvárdán

Következő sztori

Kuvait legyőzésének margójára - 50 vidám szegedi egy buszon + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek