Közélet

KRESZ-ből vizsgáztak a kisdiákok a Torontál téren + FOTÓK

KRESZ-ből vizsgáztak a kisdiákok a Torontál téren + FOTÓK

2013. június 7., péntek
KRESZ-ből vizsgáztak a kisdiákok a Torontál téren + FOTÓK
kerekparos_koz_verseny04_gs

Elméleti és gyakorlati feladatokkal mérhették össze tudásukat általános iskolás diákok a XXI. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén, melynek idén Csongrád megye adott otthont.

A biztonságos közlekedés népszerűsítése és a KRESZ szabályainak ismertetése volt a célja idén is az immár 21. alkalommal megrendezett Kerékpáros Iskola Kupának. Az általános iskolás diákok részvételével zajló felmenő rendszerű verseny legjobbjai – megyéjük képviseletében ketten – ez évben június 5-7. között mérhették össze tudásukat az ezúttal Szegeden rendezett döntőn. A diákok szerda délután elméleti tudásukról adhattak számot, csütörtökön pedig a kerékpárra pattanva a gyakorlatban is bizonyíthatták KRESZ-felkészültségüket. "Minden korosztályt a saját nyelvén szeretnénk megszólítani, mivel ez esetben általános iskolás gyerekekkel foglalkoztunk, így nekik játékos, oktató feladatokkal készültünk" - nyilatkozta portálunknak

Vad Róbert

, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, amely az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával karöltve szervezte a kupát az iskolások számára. Az elméleti rész után jött az igazi izgalom, hiszen a diákok kétkerekűre pattanva az Erzsébet ligetben egy ügyességi pályán, a Torontál téren pedig "élesben" a forgalomban is megmutathatták, hogy jól boldogulnak a forgalomban is. A verseny győzteseit pénteken hirdetik ki, összekötve az Országos Balesetmegelőzési Bizottság huszadik évfordulójával, ahol - mint megtudtuk - a győztesek mellett köszöntik mindazokat, akik az elmúlt két évtizedben keményen dolgoztak a balesetek elkerülésének hirdetéséért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.