Gazdaság

Kis mértékben csökkent a volt nyugdíjpénztári megtakarítás

Kis mértékben csökkent a volt nyugdíjpénztári megtakarítás

2013. június 5., szerda
Kis mértékben csökkent a volt nyugdíjpénztári megtakarítás

Március végén 314,7 milliárd forintnyi összeg volt még meg a 2011-ben és 2012-ben államosított magánnyugdíj-pénztári megtakarításokból, ez 1,3 milliárd forinttal kevesebb a február végén összesített vagyonnál - írta a Világgazdaság szerdán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai alapján.

A lap szerint az adatok alapján valószínűsíthető, hogy a kedvező piaci környezetet kihasználva a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap is igyekszik eladni az eszközeit. Erre utal, hogy az idén folyamatosan csökkent a külföldi eszközök mennyisége az alap portfóliójában, tavaly év végén még csaknem 210 milliárd forintot tartott devizaeszközökben az alap, március végére ezek volumene 137,2 milliárd forintra csökkent. A forinteszközök mennyisége ugyanakkor gyorsan nő, az év végi 106,7 milliárd forint március végére már 177,5 milliárdra bővült. Az ÁKK honlapjáról az is kiderül, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap áprilisban is folytatta az államadósság csökkentését: a hónap során névértéken 88,29 milliárd, árfolyamértéken pedig 87,48 milliárd forintnyi állampapírt vontak be ennek érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.