Közélet

Kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható

Kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható

2013. június 17., hétfő
Kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható
napszemüveges lány2

Kedden nagyon erős, a figyelmeztetési értéket meghaladó 7,8-as UV-B sugárzás várható - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás szerint ezekben a napokban fokozottan védekezni kell a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között el kell kerülni a napozást, és mindenképpen javasolt a vállat takaró póló, továbbá szalmakalap, illetve fényvédő krém használata. Ez az erős UV-B sugárzás normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpírt okozhat - olvasható. Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével már hétfőre is az egész ország területére figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn 7,6-os UV-B sugárzás várható. Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közlése szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben akár 35 fok is lehet. A napi középhőmérséklet 25, 26 fok körül alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.