Közélet

Fákat fogadtak örökbe a gyálaréti családi napon + FOTÓK

Fákat fogadtak örökbe a gyálaréti családi napon + FOTÓK

2013. június 3., hétfő
Fákat fogadtak örökbe a gyálaréti családi napon + FOTÓK
gyalaret_falunap_01_gs

A kezdeményezők célja, hogy a gyermekek megtanuljanak felelősséget vállalni a növényekért, majd szűkebb, tágabb környezetükért: hazájukért.

A Móricz Zsigmond Művelődési Ház és a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület szervezésében,

Hüvös László

önkormányzati képviselő támogatásával rendeztek szombaton kiváló hangulatú családi napot a Gyálaréti Művelődési Centrumban. A színes programkínálatban a gyermekfoglalkozások, az ugrálóvár, a néptáncoktatás, az énekes műsor mellett helyet kapott a virágültetés is, a részt vevő családokat pedig palacsintával és paprikás krumplival látták vendégül.

Csicsai Antal

, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója elárulta, minden tavasszal a gyermeknaphoz kapcsolódva, de a nagyszabású szegedi eseményeket kikerülendő nem pontosan akkor szervezik meg a helyi civil egyesülettel az immár hagyományos, rendkívül népszerű családi napot. A szórakoztatás, a közösségépítés mellett a szemléletformálás is a céljuk, ennek a jegyében ismerkedtek meg a kicsik a virágültetés fortélyaival. A csodás növényeket végül otthonukban ültethették el, hogy díszítse környezetüket a következő esztendő során.

Ugyancsak a természetközeliségre való nevelés adta az ötletet egy különleges, példamutató kezdeményezéshez is. Erről a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület képviseletében Molnár Zoltánné számolt be. Mint mondta, a falu kérésére Hüvös László képviselő beparkosította a játszóteret, ahol korábban egy szál fa sem nőtt, s nagyon melegük volt a gyerekeknek. A családi nap kezdetén mind a huszonöt fát családok, gyerekek, illetve az óvoda két csoportja fogadták örökbe. Hogy mivel jár mindez? "Szeretnénk, hogy az örökbe fogadók vigyázzanak a fákra, vállaljanak felelősséget a növényekért, ezért a térért, majd később Szegedért, valamint Magyarországért" - fogalmazott Molnár Zoltánné, hozzáfűzve, a játszótér szélén a későbbiekben Gyálarét jellemző növényflóráját és madárvilágát bemutató táblát is elhelyeznek majd, mely a Meskete Alapítvány tanösvényének egyik állomása lehet. Az örökbefogadásról tanúskodó táblákat Faragó László asztalosmester készítette. Megtudtuk tőle, kőrisfából formálta ki a Csongrád megye címerformáját követő táblákat, abba marta a betűket. A táblákat lakkozta is, hogy megóvja azokat az időjárás viszontagságaitól, így ha a falu közössége is vigyáz rájuk, hosszú évek múltán is olvasható lesz majd a fákat gondozók neve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.