Közélet

A TEK szerint magyarok is harcolhatnak Szíriában

A TEK szerint magyarok is harcolhatnak Szíriában

2013. június 27., csütörtök
A TEK szerint magyarok is harcolhatnak Szíriában

A Terrorelhárítási Központ (TEK) információi szerint feltételezhető, hogy magyar állampolgárok is harcolnak Szíriában, ugyanakkor pontos számadatokkal, illetve nyilvántartásokkal nem rendelkezik a szervezet - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.

A TEK a lap kérdéseire úgy reagált, ebben a témakörben nagyon komoly nemzetközi együttműködés és információcsere zajlik az uniós tagországok között, hiszen a fegyveres, konfliktusos térségekből visszatérő állampolgárok minden ország számára nagyfokú nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. A TEK körülbelül egy tucat olyan magyar állampolgárról tud, akik megfordulhattak valamelyik ismert terroristakiképző táborban. Sajtóhírek szerint nem csupán magyarok részvételéről lehet szó Szíriában, hanem tizenegy, a Magyar Gárdához köthető személy életét is vesztette a harcokban, amire egy bizonytalan eredetű statisztikai kimutatás utal. A Külügyminisztériumnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárok harcolnának, illetve meghaltak volna Szíriában. Az interneten fellelhető, magyar elesetteket is tartalmazó táblázatot a TEK nem tartja hitelesnek - írja az újság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.