Kultúra

A következő évad is sok érdekességet tartogat a szegedi bábszínházban + FOTÓK

A következő évad is sok érdekességet tartogat a szegedi bábszínházban + FOTÓK

2013. június 14., péntek
A következő évad is sok érdekességet tartogat a szegedi bábszínházban + FOTÓK
SZS20130613_szegedi_babszinhaz_evertekelo_001

Kövér László, a szegedi Kövér Béla Bábszínház igazgatója csütörtöki évadzáró értékelését követően a jövőre vonatkozó terveit is megosztotta portálunkkal.

„A jövő nagyon titokzatos, még előttem is” – válaszolta

Kövér László

arra a kérdésünkre, mit tartogat a bábszínház a következő évadra. A nyárra tervezett, de nemrégiben átszervezett fertődi előadásuk miatt a próbarendjüket már most át kellett alakítaniuk, pedig a produkció csak ősszel kerül a közönség elé – ezzel a példával illusztrálta az olykor kaotikus helyzeteket az igazgató. Ugyanakkor, ami már biztosnak tűnik, hogy ősszel bemutatják a Brémai muzsikusokat, és – felújított darabként – a Hókirálynő is visszatér. „A régi hagyományokhoz híven újból négy előadásos bérleteket hirdetünk a nagytermünkbe, és két előadásosat a kamaratermünkbe. A darabok címét majd csak az évadnyitón tudom megmondani, de bízom benne, hogy így csak érdekesebbé tesszük a dolgokat” – mondta a bábszínház-igazgató. Jövőre jubilálhat a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál, de a temesvári testvérkapcsolatok még erősebbre fűzése is a színház programjai között szerepel. Kövér László azt is elárulta, jelenleg arra keresik a lehetőségeket, hogy egy mozgótársulattal minél több vidéki teleülésre eljussanak, így népszerűsítve a szegedi bábszínházat. A tervek szerint a jövő évadban új munkatársakat üdvözölhetnek a társulatban, és feltörekvő, fiatal rendezők előadásaival is megismerkedhetnek majd a nézők. A nyári szünet végén, augusztus 21-én pedig nyílt nap is várják az érdeklődőket a Kövér Béla Bábszínházban. A csütörtöki évadzáró ünnepségen, mint eddig minden évben, idén is megválasztották az év dolgozóját. Idén

Pozsogi Kitti

gazdasági ügyintéző nyerte el a díjat. Bár egyelőre csak ötlet szintjén, de felmerült annak lehetősége, hogy a jövőben nemcsak munkatársak közül, hanem nézői szavazatok alapján, egyfajta közönségdíjjal a bábokat és az őket mozgató színészeket is kitüntetésben részesítsék.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.