A következő évad is sok érdekességet tartogat a szegedi bábszínházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130613_szegedi_babszinhaz_evertekelo_001Kövér László, a szegedi Kövér Béla Bábszínház igazgatója csütörtöki évadzáró értékelését követően a jövőre vonatkozó terveit is megosztotta portálunkkal.

„A jövő nagyon titokzatos, még előttem is” – válaszolta Kövér László arra a kérdésünkre, mit tartogat a bábszínház a következő évadra. A nyárra tervezett, de nemrégiben átszervezett fertődi előadásuk miatt a próbarendjüket már most át kellett alakítaniuk, pedig a produkció csak ősszel kerül a közönség elé – ezzel a példával illusztrálta az olykor kaotikus helyzeteket az igazgató. Ugyanakkor, ami már biztosnak tűnik, hogy ősszel bemutatják a Brémai muzsikusokat, és – felújított darabként – a Hókirálynő is visszatér. „A régi hagyományokhoz híven újból négy előadásos bérleteket hirdetünk a nagytermünkbe, és két előadásosat a kamaratermünkbe. A darabok címét majd csak az évadnyitón tudom megmondani, de bízom benne, hogy így csak érdekesebbé tesszük a dolgokat” – mondta a bábszínház-igazgató.

Jövőre jubilálhat a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál, de a temesvári testvérkapcsolatok még erősebbre fűzése is a színház programjai között szerepel. Kövér László azt is elárulta, jelenleg arra keresik a lehetőségeket, hogy egy mozgótársulattal minél több vidéki teleülésre eljussanak, így népszerűsítve a szegedi bábszínházat. A tervek szerint a jövő évadban új munkatársakat üdvözölhetnek a társulatban, és feltörekvő, fiatal rendezők előadásaival is megismerkedhetnek majd a nézők. A nyári szünet végén, augusztus 21-én pedig nyílt nap is várják az érdeklődőket a Kövér Béla Bábszínházban.

A csütörtöki évadzáró ünnepségen, mint eddig minden évben, idén is megválasztották az év dolgozóját. Idén Pozsogi Kitti gazdasági ügyintéző nyerte el a díjat. Bár egyelőre csak ötlet szintjén, de felmerült annak lehetősége, hogy a jövőben nemcsak munkatársak közül, hanem nézői szavazatok alapján, egyfajta közönségdíjjal a bábokat és az őket mozgató színészeket is kitüntetésben részesítsék.

Gaál Bernadett

no images were found

Előző sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Fülöp Anikó

Következő sztori

A szegedi labdarúgás jövőjéért: tehetséges gólzsák a SZVSE védelmi harmadából + VIDEÓ