Sport

Vízilabda: Vincze Balázs kijelölte az Universiade-keretet

Vízilabda: Vincze Balázs kijelölte az Universiade-keretet

2013. május 27., hétfő
Vízilabda: Vincze Balázs kijelölte az Universiade-keretet

Vincze Balázs, a magyar Universiade-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a nyári kazanyi főiskolai világjátékokra készülő csapatának.

Az A-Híd Szeged VE

az Universiade-csapat élére márciusban kinevezett

edzője a Tisza-parti alakulatból két fiatalt, Juhász Zsoltot és a felnőtt válogatottat is megjárt Somogyi balázst hívta be keretébe. "A kerethez annyit kell hozzátennem, hogy ha a felnőtt válogatott keret szűkítése után felszabadul olyan játékos, aki szerepelhet az Universiádén, akkor vele, velük számolok. Úgy gondolom, egy vagy két játékosnál több nem lesz ebben érintett" - tette hozzá az esetleges módosítások kapcsán a tréner

a vlv.hu-nak nyilatkozva

. A korhatár az Universiadén 28 év, a játékosoknak egyetemi, főiskolai tanulmányokról kell igazolással rendelkezniük. A csapat 13 tagú lesz, várhatóan június közepéig le kell szűkíteni 14 tagúra a keretet. Az utazás dátuma július 2. Mint Vincze Balázs a magyar esélyeket illetően elmondta, nem tudható, hogy a többi csapat milyen erőkkel vesz részt a tornán. "Könnyen megeshet, hogy a fiatal orosz felnőtt csapat nagy része, akár 70%-a ott lesz és más csapatoknál sem mondható meg, hogy ez hogyan alakul. Szeretnék egy olyan gárdát összerakni, amely esélyes éremszerzésre" - közölte a válogatott rövidesen megszűnő honlapjával. A torna lebonyolítási rendje olyan, mint az olimpiáé, a csoportban mindenki játszik mindenkivel, majd keresztbejátszás következik.

A magyar csapat csoportellenfelei:

Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.

A másik csoport tagjai:

USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.

Az Universiade-keret:

Kapusok:

Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid.

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Chilkó Márton, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Somogyi Balázs, Szőke Szabolcs, Takács Bálint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.