Sport

Vízilabda: bennmaradt a HVSC az OB I/B-ben

Vízilabda: bennmaradt a HVSC az OB I/B-ben

2013. május 2., csütörtök
Vízilabda: bennmaradt a HVSC az OB I/B-ben

Befejeződött a bajnoki év a Hódmezővásárhelyi VSC csapata számára. A vásárhelyiek a Bánki VE elleni páros mérkőzésen kettős győzelemmel harcolták ki a bennmaradást.

Az OB I/B osztályú vízilabda bajnokság rájátszásában eredetileg a három csoport utolsó helyezettje játszott volna körmérkőzést a 19-21. helyért, de az FTC II. csapatának visszalépése miatt ez két csapatra szűkült. Visszalépésével a "Fradi tarcsi" automatikusan kiesett az OB I/B-ből, míg a vásárhelyiek és a fővárosiak párosmérkőzésének tétje az volt, hogy a győztes biztosan bent marad az OB I/B-ben, a vesztesre viszont még újabb erőpróba vár, az OB II. második helyezettje elleni páros mérkőzés. Az első találkozóra a fővárosban került sor, amelyet a vásárhelyiek 11-8-ra megnyertek, így kedvező előjelekkel fogadhatták a visszavágóra a Bánki VE csapatát. A vásárhelyi uszodában a harmadik percben vezettek először - és amint kiderült utoljára - a vendégek (1-2), de az első negyed végére

Hajdú József

büntetőivel és

Szabó János

akciógóljával már a hazaiaknál volt az előny. A II. negyed elején 6-2-re elhúzott a HVSC, sőt a nagyszünetre el is dőlt a találkozó sorsa (18. perc: 9-3). Szünet után egy ideig felváltva estek a gólok (25. perc: 11-5), de az utolsó negyedre már nyolc gólosra nőtt a vásárhelyiek előnye (13-5). A záró negyed már nem hozott különösebb izgalmakat, így a HVSC kettős győzelemmel harcolta ki az OB I/B-ben való bent maradást. Ezzel a találkozóval befejeződött a szezon a vásárhelyi felnőtt pólósok számára.

Férfi vízilabda OB I/B rájátszás a 19-20. helyért 2. mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi VSC - Bánki VE 17-9 (3-2, 6-1, 4-2, 4-4)

Hódmezővásárhely. Vezette: Mucskai P.

HVSC:

Meszlényi - Vígh Sz. 1, Szabó J. 2, Hajdú J. 7, Orosz 1, Fodor 1, Vígh Cs. 1.

Csere:

Zentai, Kristó G. 3, Kristó V., Gallyas 1, Könyves.

Edző:

Bertók Gyula.

Bánki VE:

Pásztor - Korponai, Huber 1, Szabó Cs., Felhő 2, Győri 1, Torda 1. Csere: Ábrahám 2, Bánhalmi 2, Jankó, Liska.

Edzők:

Ábrahám István, Liska István.

Emberelőny:

9/2, ill. 18/4

Ötméteres:

6/5, ill. -.

Kiállítás cserével:

Torda

Kipontozódott:

Zentai, Kristó G., Vígh Cs., ill. Győri, Szabó Cs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.