Teke: Aranyérmes a magyar férfi és női csapat is (FRISSÍTVE!)

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teke-vb - Aranyérmes a magyar férfi és nõi csapat isA magyar női és férfi válogatott is aranyérmet nyert a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon.

A két döntőt egyszerre bonyolították le a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban felállított nyolcsávos pályán. A nők a románokat, a férfiak pedig a macedónokat győzték le 7-1-re a szombati döntőben. A férfi válogatott – a szövetség tájékoztatása szerint – 4012 fás világrekordot gurított a fináléban. Mindkét hazai válogatott százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. A magyar nők címvédőként szerepeltek a vb-n, a férfiak pedig 2007-ben voltak előzőleg világbajnokok, míg két éve másodikként végeztek.

Már szombat délelőtt megkezdődött a sikersorozat. A Fehér László szövetségi kapitány irányította férfi válogatott az elődöntőben 0-2-ről felállva, 6-2-re győzött a románok ellen. Következtek a döntőben azok a macedónok, akik a szerbekkel vívtak nagy csatát a legjobb négy között, és végül nyertek.

A női csapat a délelőtti elődöntőben a horvátokon lépett túl szoros meccsen 5-3-mal, a fináléban aztán a románokkal csapott össze. A Kaszás Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott gyorsan hátrányba került a finálé elején, majd csak lassan fordult a kocka, de a végére a Méhész Anita, Sáfrány Anita páros már magyar vezetésnél vette át a meccset. A két Anita keze a folytatásban nem remegett meg, így címvédés lett a vége.

A férfiak döntőjében hatalmasat versenyzett Kiss Tamás, Karsai László és Boanta Claudiu is, és a válogatott mindegyik tagja igazolta azt, hogy ebben a sportágban a magyarok világklasszisoknak számítanak. A világrekorddal megkoronázták a vb-n nyújtott teljesítményüket.

Az aranyérmes férfi válogatott: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor (mind Szegedi TE), Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter.

Az aranyérmes női válogatott: Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes-Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra, Airizer Emese Júlia.

Eredmények, döntők:

nők: Magyarország – Románia 7-1 (3526-3498)
férfiak: Magyarország – Macedónia 7-1 (4012-3809)

Korábban írtuk:

Remek játékkal, 0-2-ről fordítva a magyar férfi tekeválogatott bejutott a döntőbe a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon.

A honi sportági szövetség beszámolója szerint a Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor – ők négyen a Szegedi TE versenyzői – Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter alkotta együttes Románia csapatát győzte le a szombati elődöntőben 6-2-re (3924 fa-3790 fa). Kiss Norbert és Zapletán volt a legeredményesebb magyar, mindketten 667 fával zártak.

A hazai gárda a 15 órakor kezdődő fináléban a Szerbia-Macedónia párharc győztese ellen lép pályára.

Még péntek este a címvédő magyar női tekeválogatott is továbbjutott: a negyeddöntőben Németország legjobbjai fölött diadalmaskodott 6.5-1.5-re (3646 fa-3537 fa).

Előző sztori

Labdarúgás: döntetlennel búcsúzott Dóra és Meszes + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szerencsésebb csapat nyert Makón

Legutóbbi hasonló cikkek