Szabad egy táncra? – párválasztó helyett bemutatók + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA plázában rendezték meg az eredeti célja szerint ismerkedést segítő programot, a „Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé” fantázianevű rendezvény keretében Szegeden táncbemutatókat tartottak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott, így sok helyen állami csajozós buliként aposztrofált táncos párválasztó rendezvény Szegeden látványos táncbemutatókat foglalt magában. A Lechner térről a plázába költöztetett program keretében gyermek, tini és felnőtt táncosok csillogtatták meg tehetségüket. A Facebookon is meghirdették, hogy május 26-án összesen tíz városban rendezik meg a „Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé” párválasztót, köztük a napfény városában is, ám a közösségi oldalon napok óta nem elérhető a rendezvényt népszerűsítésére létrehozott oldal. A Lechner téren egy gyermeknapi rendezvényhez csatlakoztak volna a táncbemutatók 17 órától, az ott felállított színpad helyett végül a plázában a büfék melletti területen léptek fel a táncosok.

Az általunk is bemutatott akrobatikus rock and roll csapatot vezető Karó Krisztiántól tudtuk meg, hogy hova költöztetik a rendezvényt az eső miatt. A Kozmosz Egyesület tehetséges ifjú táncosai is a fellépők között voltak, de láthatták az érdeklődők többek között a Szeged Néptáncegyüttes tagjait és versenytánc produkciókban lehetett gyönyörködni. Volt bécsi- és angolkeringő, cha cha cha bemutató és salsa is. A nézők között a tánccsoportok tagjai mellett párokat, házaspárokat láttunk szép számmal, sokan kisgyermekükkel nézték a produkciókat, de párjukat kereső huszonévesekkel nem találkoztunk.

A táncprogramok összeállításáért felelt Zsilák Zsuzsanna, a Papiron Szeged Versenytáncklub vezetője, aki arról tájékoztatott, hogy plakátokon és ingyenes hirdetőújságban hirdették az eseményt, míg az eredeti helyszínen, a Lechner téren a színpadnál plakáton jelezték a helyszínváltozást. Portálunknak elmondta, egyik céljuk az volt, hogy minél többféle táncstílust megmutassanak.

Az Emmi által támogatott vasárnapi táncos, ismerkedést segítő programsorozatról Soltész Miklós az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a tanulás kitolódása és a karrierépítés miatt a fiataloknak kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre, ezen a helyzeten változtatnának a táncos párválasztóval. A szociális és családügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, vasárnapi rendezvényeikkel lehetőséget akarnak teremteni, hogy tartós kapcsolatot alakíthassanak ki a fiatalok.

no images were found

Előző sztori

A magánszemélyek után a cégek következnek az adózásban

Következő sztori

A hídi vásáron találtak gazdit az otthontalan ebek + FOTÓK