Retro Aréna a VTV-n: 12 éve jutott fel először a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nyilasistvan_vtvretroarenaA Városi TV Szeged Retro Aréna c. sportműsorában ismét a Naturtex-Szedeák férfi kosárlabdacsapatáé lesz a főszerep. A VTV a szegedi együttes egyik tizenkét évvel ezelőtti mérkőzését idézi fel.

A 2000/2001-es szezon alapszakaszában a Szedeák remekelt a B csoportban, így a csapat előtt megnyílt az út az élvonal felé. Az akkori lebonyolítás szerint az NB I/B négy legjobb együttese és az A csoportos bajnokság 9-12. helyezettje egymás között döntötte ki marad, illetve ki jut fel az elitligába. A Szedeák az utolsó hazai mérkőzésén a Budapesti Honvéd ellen már biztos feljutóként léphetett pályára a régi sportcsarnokban. A Molnár András, Nyilas István, Drahos Gábor, Tanács Attila, Búzás Sándor, Jáhni István, Ledon Green, Pávlicz Gábor és Balogh Zoltán alkotta szegedi alakulat egy magabiztos sikerrel tette fel az i-re a pontot. A gárda egyik legjobbja, Nyilas István is szívesen gondol vissza arra a mérkőzésre.

“Az előző fordulóban Sopronban nyertünk, így a Honvéd elleni találkozó előtt biztossá vált, hogy feljutunk az A csoportba” – nosztalgiázott „Nyíl”. “Nagyon sokan kijöttek a régi sportcsarnokba, a lefújás után pedig hatalmas ünneplésben volt részünk a küzdőtéren. Minden játékostársam azt az egyennapszemüveget viselte, amit néhány nappal korábban a soproni siker után vásároltunk. A hazafele úton betértünk egy hipermarketbe és megvettük a bolt legolcsóbb szemüvegeit, a Honvéd meccs után pedig mindenki abban ünnepelt.”

A Budapesti Honvéd elleni összecsapást péntek este 20 órakor, valamint a hétvégén két alkalommal is megnézhetik a Retro Arénában – tájékoztat a VTV Szeged honlapja.

Naturtex-Szedeák – Bp. Honvéd
Első adás: május 17. (péntek) 20.00
Ismétlések: május 18. (szombat) 19.00 és május 19. (vasárnap) 13.00

Előző sztori

Menet közben gyulladt ki egy kamion Röszkénél

Következő sztori

HÖOK: a zárolások ne érintsék a felsőoktatási intézményeket!