Közélet

Összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben!

Összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben!

2013. május 3., péntek
Összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben!

A bevásárlóközpontok mellett a hagyományos üzleteket fogja össze a varoskozpont.hu honlap - írja REGON-partnerünk, a Cívishír.

Szinte az összes nagyvárosban megjelentek a bevásárlóközpontok, amelyek komoly nehézségeket okoznak a belváros hagyományos üzleteiben kitartó kereskedőknek. A problémát mindenki érzi, de eddig igazi megoldás még nem született. A debreceni belvárosi üzletek jó része megtalálható a varoskozpont.hu honlapon, ahol együtt jelennek a bevásárlóközpontokon kívül elhelyezkedő üzletek, vendéglátóhelyek, szolgáltatók, akciók, programok, idegenforgalmi nevezetességek és információk, de például az összes jelentős étterem menüválasztéka is. A weboldalnak már helyi szinten is több ezer Facebook-követője akad egy év alatt. Az oldal a nagy bevásárlóközpontokhoz hasonló tematikát követ: üzletleírásokkal, egyedi és közös akciókkal, térképpel. A cél: az egyéni üzletekből létrehozni az ország legnagyobb közös megjelenéssel bíró bevásárlóközpontját.

A minden nagyvárost befogadó honlapon ingyenesen lehet megjelenni

Nemrég az oldalt országossá fejlesztették, ami azt jelenti, hogy valamennyi jelentős vidéki város minden – megfelelő színvonalon működő – belvárosi üzlete ingyenesen megjelenhet. Az oldal megnyitásakor mindig a felhasználóhoz legközelebb eső város jelentkezik be. A honlap az összes környékbeli ország nyelvén is kapott elérhetőséget, így például a centro.hu, innenstadt.hu, citycentre.hu neveken kívül további hat nyelven hívható be.

Cél a kereskedők segítése és a városvédelem

Az összefogás kezdeményezői a debreceni Cívis Ház Zrt. – amely a városi holding tagvállalata – és a város főépítésze. Ebből az látszik, hogy az ötlet kifejezetten értékvédelmi indíttatású, és célja a belvárosok életének és hangulatának megmentése. Ha az összes nagyváros kereskedőit sikerülne megnyerni a csatlakozásra, a weboldal országos ismertségre tehetne szert, ami ezáltal közvetlen elérhetőséget biztosítana az összes szereplőjének.

A debreceni oldal már elkészült

És a többiek is könnyen feltölthetik adataikat. A szervezők néhány városhoz már több száz üzletet feltöltöttek alapadatokkal, de a véglegeshez közeli állapot még csak Debrecen kiválasztásával tekinthető meg itt. A honlap érdekessége, hogy aki adatokat szeretne elhelyezni saját vállalkozásáról, akár önmaga is ingyen megteheti az e-mail címének megadásával itt. Ha egy vásárló kedvenc üzletét nem találja a felsorolásban, annak adatait ő is elhelyezheti itt. Természetesen a bejelentett adatok csak ellenőrzés után jelennek meg a világhálón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.