Sport

Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására

Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására

2013. május 10., péntek
Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására
titantc_atletika

A szegedi önkormányzat pályázatot hirdet Utánpótlás-nevelés támogatása címmel, benyújtásának határideje május 24.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2013. évi Sport keret Utánpótlás-nevelés támogatása címmel

A pályázat célja:

azon sportszervezetek támogatása, amelyeknek elsődleges célja az utánpótlás korú sportolók nevelése. A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek azok a sportszervezetek, amelyek valamelyik pontnak eleget tesznek az alábbi elvárások közül: 1. Az utánpótlásból kinövő sportoló számára saját egyesületen belül biztosítja a lehetőséget ahhoz, hogy a felnőtt korcsoportba fellépve folytathatja az élvonalban a versenyzést. 2. Együttműködési megállapodást köt más szegedi sportszervezettel, amely vállalja, hogy befogadja és versenyezteti a felnőtt korcsoportot elérő sportolóját. 3. Rendelkezik bázisiskolával és együttműködésüket részletes, kétoldalú megállapodás rögzíti. A pályázat keretösszege:

4 millió forint.

Pályázhatnak:

adószámmal rendelkező, szegedi székhelyű sportszervezetek (szakosztályi bontásban).

Nem pályázhatnak:

önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, alapítványok, politikai szervezetek, magánszemélyek, továbbá olyan szervezetek, amelyek a pályázat kiírását megelőző öt évben saját vagy párttal közös jelöltet állítottak országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson. Látvány-csapatsportágakat (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda) képviselő sportszervezetek az Utánpótlás-nevelés támogatására nem pályázhatnak. A tárgyévben a Sport keretre egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, amelyben egy cél, egy konkrét program támogatását kérheti. Több cél együttes megnevezése a pályázatból való kizárással járhat. Az igényelhető összeg a megvalósítani kívánt cél bekerülésének legfeljebb 35%-a lehet. A támogatási összeg alsó határa 50 ezer forint. Pályázni kizárólag az Ifjúsági és Sportbizottság által jóváhagyott,

„Sport keret pályázat - 2013 - Utánpótlás-nevelés támogatása” adatlapon lehet.

Az adatlap, valamint a pályázati feltételeket részletesen leíró koncepció és szabályzat, valamint a szükséges nyilatkozatok letölthetők az Internetről: a

www.szegedvaros.hu

címről (Pályázatok, keretek).

A pályázat kötelező mellékletei:

(a pályázattal együtt kell benyújtani): - a pályázó szervezet létezését igazoló, 30 napnál nem régebbi bírósági igazolás vagy a szervezet adószámát igazoló NAV igazolás, - a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról vagy hiányáról szóló nyilatkozat, - a pályázó sportszervezet és valamelyik oktatási intézmény, vagy másik sportszervezet között megkötött együttműködést igazoló megállapodás, - az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikke szerinti de minimis támogatásokra vonatkozó nyilatkozat. A pályázatot egy példányban Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztálynak címezve (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.) kell benyújtani, „Sport keret pályázat 2013 - Utánpótlás-nevelés támogatása” megjelöléssel.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 24.

(amennyiben postán adják fel, a postára adás dátuma).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.