Írjon nekünk

Közélet

Omnibusz, Charlie és Pásztor Anna a Tápéi Falunapokon + VIDEÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tape_falunap01_gs1Nagyszabású ünnepre készül idén is Tápé, május harmincegyedikén kezdődnek a hagyományos falunapok, amelyen sztárfellépők várják a vendégeket.

Neves fellépőkkel és színes programkavalkáddal várnak mindenkit a Tápéi Falunapokra május 31-e és június 2-a között. A körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője, Juhász Gyula portálunknak elmondta, újdonság, hogy idén veteránjármű-találkozót is tartanak, illetve a honvédség toborzó sátra is várja az érdeklődőket, fegyverzeti bemutatókkal, repülőgép-szimulátorral, illetve repülőmodell-bemutatóval.

A falunapok szervezői, a Heller Ödön Művelődési Ház, a Tápéi Városrészi Önkormányzat, valamint a Szegedi Vásár és Piac Kft. mint minden évben, ezúttal is igyekeztek változatos és színvonalas programot összeállítani, hogy minden korosztály találjon magának tetszőt. A falunapok keretében kiállításokat nyitnak, bemutatkozik a helyi óvoda és a petőfitelepi általános iskola is, fellép a Travel Trió, a Tápai Hagyományőrző Együttes és a helyi általános iskola néptánc csoportja, a Dél-alföldi Harmonikabarátok klubja, míg a gyerekeket a Vaga Banda gólyalábasai szórakoztatják. Hangszínház is lesz a MaGong és a Saman dream együttesekkel, továbbá családi versenyek és vetélkedők is várják a vendégeket. Sportprogramok is szerepelnek a kínálatban, például kispályás focira várják a mozogni vágyókat, idén is lesz magyar kutyafajták bemutatója, és az íjászat kedvelői az UTC-Íjász Sportegyesület tagjaival is találkozhatnak. A hagyományokhoz híven vasárnap 8 órától ünnepi szentmisét és hagyományáldást tartanak a templomban, a szentmise keretében úrnapi körmenet is lesz virágsátrakkal.

Egy különleges időutazásra is invitálják a vendégeket, a Szegedi Közlekedési Kft. omnibuszt fog közlekedtetni délelőtt 10 és 17 óra között, ami a Búcsú tér és a Tápai cukrászda között közlekedik.

Sztárparádé Tápén

Pásztor Anna, Horváth Charlie és Fenyő Miklós új Hungária Tribute Bandje is a fellépők sorát színesíti a falunapok alatt. Az Anna & the Barbies tavaly ősszel jelentette meg negyedik nagylemezét, Ánem címmel. Az elmúlt években vidéken is egyre többet fellépő zenekar tavaly nem csak a hazai fesztiválok biztos fellépője lett, de – a nagy sikerű budapesti Park koncerttel is bizonyította – helye van a magyar könnyűzene élvonalában. Az Ánem című lemez, amely olyan előadók közreműködésével készült, mint Kiss Tibi, Frenk illetve az egykori Kaukázus zenekarból ismert Kardos Horváth János, a zenekar eddigi legösszetettebb, legkiforrottabb és az eddigi visszajelzések alapján mind a közönség, mind a szakma körében legnagyobb elismerést kiváltó nagylemeze.

Horváth Charlie-t is láthatja, hallhatja a közönség szombaton 20 órától. Az idén hatvanhatodik életévét betöltő Charlie-t, a Liszt-díjas magyar énekest, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművészét valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni. Az 1990-es évek közepén kezdődött máig tartó szoros együttműködése Lerch Istvánnal és László Attilával. Az ő közreműködésével valósult meg a váratlanul sikeres kísérlet: 2001-ben a közönség merőben újszerű stílusban hallhatta Charlie-t énekelni. A populárisabb jazzt bemutató, ismert régi dalokat is big bandes átdolgozásban tartalmazó Jazzt 2002-ben a Soul & Jazz, 2005-ben pedig a Funky, Soul & Jazz követte. 2006-ban aztán a zenész a régi, populárisabb stílushoz talált vissza Másképp ugyanúgy című lemezével.

A Hungária Tribute Band eredeti Hungária-slágerekkel és -jelmezekkel hat virtuóz zenész, akik Fenyő Miklós kísérőzenekarában már bizonyítottak. A szédítő tempójú banda énekesnője Baby Gabi, aki hihetetlen energiával varázsolja el a nagyérdeműt. Vasárnap este ezzel a fergeteges rock’ and roll koncerttel zárul a háromnapos tápéi faluünnep.

A Tápéi Falunapok részletes programja ITT olvasható.

Hírzóna

Információs napokon népszerűsítik a Határtalanul! programot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Amelynek támogatásával határon túli magyar területekre utazhatnak el diákok.

Tovább olvasom

Hírzóna

Eucharisztikus konferenciát rendeznek a Gál Ferenc Főiskolán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 28-án, pénteken.

Tovább olvasom

Közélet

Tavaly legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A tavalyi évben a szegedi rendőrök több elkövetőt is elfogtak.

Tovább olvasom

Aktuál