Közélet

Megkezdődtek a matematika írásbelik

Megkezdődtek a matematika írásbelik

2013. május 7., kedd
Megkezdődtek a matematika írásbelik

Országszerte rendben megkezdődtek a matematika írásbeli érettségik a középiskolákban kedd reggel - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Matematikából középszinten 1288 helyszínen 80 997-en, emelt szinten 85 helyszínen 4167-en tesznek érettségi vizsgát. A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázók először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg. A diákok a feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszésük szerint oszthatják meg a feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatják. A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 perces. Az írásbeli vizsga két részből áll, és a diákok a rendelkezésére álló időt szintén tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják. A vizsgázónként megengedett segédeszközök (közép- és emelt szinten is): függvénytáblázat (egyidejűleg többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, amelyekről a vizsgázó gondoskodik. Ezeket az eszközöket a vizsgázók egymás között nem cserélhetik. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, míg emelt szinten angol, francia és német nyelven is van vizsgázó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.