Sport

Lehmann-Dobó Andrea ötéves terve: kézilabda, egyetem és Zalán kistestvére

Lehmann-Dobó Andrea ötéves terve: kézilabda, egyetem és Zalán kistestvére

2013. május 26., vasárnap
Lehmann-Dobó Andrea ötéves terve: kézilabda, egyetem és Zalán kistestvére
szkkse_inarcs14_gs

Szeged Napja alkalmából Szeged Sportolója díjat vehetett át a közelmúltban Lehmann-Dobó Andrea, a Szeged-Kiskundorozsma KSE rutinos kézilabdázója.

- Gratulálunk a Szeged Sportolója díjhoz! Számított rá?

- Köszönöm szépen a gratulációt! Ezt az elismerést egyfajta életműdíjnak tekintem, hiszen magam is úgy érzem, sokat tettem Szeged sportjáért. Ráadásul nem csak egy sportágban, hiszen mielőtt 18 évesen kézilabdázni kezdtem, előbb 9 évig szertornáztam, amivel több megyei és országos bajnokságot is nyertem mind egyénileg és mind csapatba. Ezen kívül atletizáltam is, 4-5 évig gátfutóként, sprinterként is gyakran dobogóra állhattam, igaz bajnoki címet nem sikerült nyerni. Mindezek mellett egy ideig kajakoztam is.

- Komoly sporthagyományokkal bíró családból származik: édesapja kézilabdázott, bátyja NB I-es labdarúgó kapus volt, férje vízilabdázik. Úgy tűnik, ez nem is lehetett másként...

- Hogy a kézilabdázást elkezdtem, abban édesapámnak, Dobó Károlynak is nagy szerepe van, ő is javasolta. A sportmúltunk miatt is büszke vagyok a díjra, hiszen családomban ez már a harmadik ilyen elismerés: édesapám a Szegedi Volán kézilabdacsapatával érdemelte ki, férjem,

Lehmann István

vízilabdázó 8 évvel ezelőtt kapta meg, pályája csúcsán e díjat. A bátyám,

Dobó Csaba

is megérdemelte volna, nem rajta múlt, hogy csak keveset játszhatott a labdarúgó első osztályban. Úgy érzem, kisfiam,

Zalán

születése utáni visszatérésem a vártnál jobban sikerült, ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időben többet voltunk a középpontban. Nagyon köszönöm a felterjesztést, és az elismerést!

- S hogy folytatódjon a sor: Zalán milyen sportágban lesz majd Szeged Sportolója?

szkkse_inarcs31_gs

- A bölcsődében a gondozók már viccelődtek, hogy Zalán lesz a következő, hiszen nagyon energikus és ügyes, jól koordinált mozgású, remek labdaérzékkel rendelkező kisfiú, aki imádja a vizet - minden adott, hogy valamilyen labdás csapatsportágat űzhet. Nem fogjuk erőltetni, egyelőre az úszás az első, azután pedig 2-3 sportágat biztosan ki fog próbálni.

- A kézilabdára kanyarodva: három évet hagyott ki - nehéz volt a visszatérés?

- Már tavaly márciusban elkezdtem az edzéseket, akkor még jelentős súlyfelesleggel. Nagyon sokat számított a rendszeres testmozgás visszatérése az életembe, akárcsak jelenlegi edzőnk, Marosán György segítsége, támogatása, aki nagyon kemény alapozást és felkészülést vitt végig a csapatunkkal, s ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy visszanyerjem a szülés előtti formámat. Volt aki kételkedett abban, milyen lesz ez a visszatérés, ám erre azt tudom mondani, hogy kézilabdázni nem felejtettem el, csak szültem egy gyönyörű kisfiút. Így, harminc felett is úgy érzem, még van egy-két év bennem az NB I/B-s kézilabdázásban.

- Ha már a csapatnál tartunk: mennyiben változott az SZKKSE a tavalyihoz képest? Kívülről valahogy karakteresebbnek tűnik a korábbinál...

- Nem látok rá száz százalékosan a tavalyi alakulatra, bár a meccsek nagy részén ott voltam szurkolni. Inkább az alapozásban és a felkészülésben látom, mennyire éles a különbség. Sokkal többet futottunk az idei felkészülésünk során. Marosán György fiatal, ambiciózus edző, aki nagyon sokat tett a csapatért. A sok futás, a kemény fizikai felkészülés látszik az eredményeinken, nem fáradunk el 45 perc után, vannak erőtartalékaink, amelyekből tudunk meríteni.

- Említette, úgy érzi, még van pár éve az NB I/B-s kézilabdában. És azután?

- Még nem gondolkodtam ennyire előre. Az biztos, hogy szeptembertől visszamegyek az egyetemre tanítani, de mellette amennyit tudok csinálom a kézilabdát is. A következő öt év terve, hogy szeretném még folytatni a sportágat, s mellette dolgoznék is. De tervbe van véve Zalán kistetvére is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.