Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

ARC

Lehmann-Dobó Andrea ötéves terve: kézilabda, egyetem és Zalán kistestvére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

szkkse_inarcs14_gsSzeged Napja alkalmából Szeged Sportolója díjat vehetett át a közelmúltban Lehmann-Dobó Andrea, a Szeged-Kiskundorozsma KSE rutinos kézilabdázója.– Gratulálunk a Szeged Sportolója díjhoz! Számított rá?

– Köszönöm szépen a gratulációt! Ezt az elismerést egyfajta életműdíjnak tekintem, hiszen magam is úgy érzem, sokat tettem Szeged sportjáért. Ráadásul nem csak egy sportágban, hiszen mielőtt 18 évesen kézilabdázni kezdtem, előbb 9 évig szertornáztam, amivel több megyei és országos bajnokságot is nyertem mind egyénileg és mind csapatba. Ezen kívül atletizáltam is, 4-5 évig gátfutóként, sprinterként is gyakran dobogóra állhattam, igaz bajnoki címet nem sikerült nyerni. Mindezek mellett egy ideig kajakoztam is.

– Komoly sporthagyományokkal bíró családból származik: édesapja kézilabdázott, bátyja NB I-es labdarúgó kapus volt, férje vízilabdázik. Úgy tűnik, ez nem is lehetett másként…

– Hogy a kézilabdázást elkezdtem, abban édesapámnak, Dobó Károlynak is nagy szerepe van, ő is javasolta. A sportmúltunk miatt is büszke vagyok a díjra, hiszen családomban ez már a harmadik ilyen elismerés: édesapám a Szegedi Volán kézilabdacsapatával érdemelte ki, férjem, Lehmann István vízilabdázó 8 évvel ezelőtt kapta meg, pályája csúcsán e díjat. A bátyám, Dobó Csaba is megérdemelte volna, nem rajta múlt, hogy csak keveset játszhatott a labdarúgó első osztályban. Úgy érzem, kisfiam, Zalán születése utáni visszatérésem a vártnál jobban sikerült, ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időben többet voltunk a középpontban. Nagyon köszönöm a felterjesztést, és az elismerést!

– S hogy folytatódjon a sor: Zalán milyen sportágban lesz majd Szeged Sportolója?

szkkse_inarcs31_gs

– A bölcsődében a gondozók már viccelődtek, hogy Zalán lesz a következő, hiszen nagyon energikus és ügyes, jól koordinált mozgású, remek labdaérzékkel rendelkező kisfiú, aki imádja a vizet – minden adott, hogy valamilyen labdás csapatsportágat űzhet. Nem fogjuk erőltetni, egyelőre az úszás az első, azután pedig 2-3 sportágat biztosan ki fog próbálni.

– A kézilabdára kanyarodva: három évet hagyott ki – nehéz volt a visszatérés?

– Már tavaly márciusban elkezdtem az edzéseket, akkor még jelentős súlyfelesleggel. Nagyon sokat számított a rendszeres testmozgás visszatérése az életembe, akárcsak jelenlegi edzőnk, Marosán György segítsége, támogatása, aki nagyon kemény alapozást és felkészülést vitt végig a csapatunkkal, s ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy visszanyerjem a szülés előtti formámat. Volt aki kételkedett abban, milyen lesz ez a visszatérés, ám erre azt tudom mondani, hogy kézilabdázni nem felejtettem el, csak szültem egy gyönyörű kisfiút. Így, harminc felett is úgy érzem, még van egy-két év bennem az NB I/B-s kézilabdázásban.

– Ha már a csapatnál tartunk: mennyiben változott az SZKKSE a tavalyihoz képest? Kívülről valahogy karakteresebbnek tűnik a korábbinál…

– Nem látok rá száz százalékosan a tavalyi alakulatra, bár a meccsek nagy részén ott voltam szurkolni. Inkább az alapozásban és a felkészülésben látom, mennyire éles a különbség. Sokkal többet futottunk az idei felkészülésünk során. Marosán György fiatal, ambiciózus edző, aki nagyon sokat tett a csapatért. A sok futás, a kemény fizikai felkészülés látszik az eredményeinken, nem fáradunk el 45 perc után, vannak erőtartalékaink, amelyekből tudunk meríteni.

– Említette, úgy érzi, még van pár éve az NB I/B-s kézilabdában. És azután?

– Még nem gondolkodtam ennyire előre. Az biztos, hogy szeptembertől visszamegyek az egyetemre tanítani, de mellette amennyit tudok csinálom a kézilabdát is. A következő öt év terve, hogy szeretném még folytatni a sportágat, s mellette dolgoznék is. De tervbe van véve Zalán kistetvére is!

Tovább olvasom

ARC

31 év után végleg lehúzza a rolót a Mars téri könyvesbódé

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Az utcai könyvárusok felett eljárt az idő – mondta lapunknak Holczer János, a Mars tér ikonikus könyvesbódéjának vezetője, aki vásárlók hiányában kénytelen végleg bezárni a boltot.

Tovább olvasom

ARC

Lélegzetelállító felvételeken tárulnak elénk Szeged éjszakai fényei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kaszás Imre amatőr fotós kiváló felvételeinek köszönhetően most elénk tárul a kivilágított Szeged.

Tovább olvasom

ARC

Bátyi Zoltán: Az élet sokkal izgalmasabb történeteket tud írni, mint én

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Jogász és újságíró végzettsége is van, több mint 7000 cikk, tizenöt saját könyv köthető a nevéhez

Tovább olvasom

Aktuál