Labdarúgás: két lépésre az aranytól a Csongrádot verő Tápé + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tape_csongrad11_gsEgészen a hajráig nem tudta feltörni ellenfele védelmét a bajnokaspiráns, ráadásul a Csongrád is veszélyesen akciózott, végül K. Tóth Gyula döntött.A megyei I. osztály 28. fordulójában:

Tápé ESK – Csongrád TSE 1-0 (0-0). Tápé, 200 néző, vezette: Hideg Bence (Vereska Mátyás, Barna Zoltán).
Tápé: Kispéter – Szűcs K., Szélpál A., Hegyesi Á., Márki, Németh L., Tóth L., Brinszky, Mike (ifj. Dlusztus 65′), Péter, K. Tóth. Vezetőedző: Paksi Péter.
Csongrád: Bíró – Bánfi, Bodor, Török, Bálint, Szeles, Somodi (Budai 61′), Birk (Ormándi 77′), Sarusi, Nagy Á., Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.
Gólszerző: K. Tóth Gy. (75′)

Paksi Péter: “Ezt a győzelmet a hegyen maradt hőseinknek, Kiss Péternek és Erőss Zsoltnak ajánljuk.”

Keller Mihály: “Lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, így a bravúr elmaradt, de a hozzáállásunk példaértékű volt.”

Nézze meg a meccs képeit, ezek alatt olvassa újra a közvetítést!

Online közvetítésünk:

91. perc: Bíró kapus kivételével minden vendégjátékos előrehúzódott, a hálóőr ívelt előre szabadrúgást, kifejelték a fehér mezesek. Ebben a pillanatban vége, rendkívül fontos három pontot szerzett a Tápé az egyenrangú ellenfélként futballozó Csongrád ellen.

89. perc: Egy felívelésnél Kispéter kapus ütközött saját emberével, nagy fájdalmak közepette terült el a hazai portás, akit ápolni kell. Valószínűleg hosszabb ideig tart majd a beavatkozás…


88. perc: Próbálkozik a Csongrád, oldalpasszokkal haladnak előre a tápéi térfélen, de nem érezni már bennük az átütőerőt.

85. perc: Izgalmas jelenetek egymás után! A csongrádiak egy meg nem adott szabadrúgást vitattak, majd egy kézzel érintett hazaadás miatt az ötösről kaptak közvetett szabadrúgást a vendégek. Minden tápéi a gólvonalon helyezkedett el, a kapus előttük, végül a kirobbanó fehér mezesekről vágódott le a vendégek lövése.

80. perc: Birk helyére Ormándi Józsefet küldte be Keller Mihály. A gól egyébként feloldotta a tápéi görcsöt, veszélyes támadásokat vezetett a Tápé, Brinszky több lövésszerű beadása okozott nehézséget a vendégeknek.

75. perc: GÓÓÓL 1-0! Vezetést szerzett a Tápé, miután jóval több lehetőséget dolgozott ki a Csongrád. A tizenhatosnál két gyors passzt követően K. Tóth Gyula lépett ki, s ügyesen pörgette el a labdát Bíró Mihály mellett. Megszületett a várva várt találat, amellyel a Paksi-gárda óriási lépett az aranyérem felé.

71. perc: 24 méterről jutott szabadrúgáshoz a Tápé, Dlusztus bombázta fölé, több volt ebben is.

70. perc: Nagy Ádám ismét brillírozott, ügyesen ment el a jobb szárnyon, pontosan adott középre, Birk Máté azonban nem volt eléggé határozott, nem dobta be magát, így elcsusszant előtte a laszti.

66. perc: Óriási mázlija volt a Tápénak! Egy szabadrúgást követő kavarodás után 4 méterről a frissen beállt Budai lőhetett volna gólt, ha számára szerencsésebben pattan a labda, ám a hazai pálya minden előnye a fehér mezeseket segítette ennél a szituációnál.


65. perc: Ifj. Dlusztus Imre érkezett Mike helyére a hazai oldalon. Brinszky Adrián mélyre sikeredett szabadrúgását közben Bíró húzta le. Nem sokkal ezelőtt Nagy Ádám remekül fordult le emberéről, majd mielőtt lőhetett volna, oldalról becsúszva szerelték a tápéi védők a tizenhatos vonalánál.

61. perc: Mike lövése okozott gondot Bíró kapusnak, a csongrádi portás üggyel-bajjal tornászta szögletre. Majd itt az első csere, Somodi Viktort Budai Bálint váltotta a vendégeknél.

55. perc: Mike Gábor és Sarusi Attila látványos kakaskodása mindkét félnek sárga lapot eredményezett. Ezt követően veszélyes tápéi támadás bontakozott ki rövid passzos háromszögezéssel, Brinszky, K. Tóth és Szűcs Krisztián kombináltak, de végül túlbonyolították…

50. perc: Stabilnak tűnik a Csongrád, mely zárt védekezésre állt vissza, ezt próbálja megbontani a Tápé. A vendégek labdaszerzéseik után hosszú, előrevágott indításokkal keresik gólfelelőseiket, Nagy Ádámot és Bertók Gábort, igyekeznek zavart okozni a hazaiak hátsó alakzatában.

46. perc: Megkezdődött a második felvonás, csere nem történt a szünetben.

Szünet.

45. perc: Parázs jelenetek, kemény faultok a félidő hajrájában. Brinszky kapu elé lőtt labdájáról lekéstek a belsők, majd kitört a szünet. Jó iramú, küzdelmes, élvezetes a meccs, viszont kevés az igazi helyzet. Kérdés, meddig tart majd a Tápé türelme…


42. perc: Most a csongrádi Birk Máté próbálkozhatott távolról, nagyon fölé.

41. perc: Nagy Ádám akciózott a jobb szárnyon, két emberen cselezte át magát lendületesen, majd a kapu mögé szállt a centerezése. A túloldalon Brinszky halálpontosan adott be, K. Tóth 11 méterről bólinthatott, a kapu közepe felé szállt a laszti, Bíró Mihály csemegeként csípte el.

37. perc: A tizenhatos vonalánál Brinszky ügyesen készítette le beadásra, kavarodás végén 14 méterről Péter Sándor tüzelhetett, nem sokkal mellé.

36. perc: 24 méterről Sarusi célozta meg a tápéi kaput, hatalmas lövés volt, a Budai Nagy Antal utca felé eső egyik jegenyefát találta derékba…

31. perc: Gól nélkül pergett le az első harminc perc. Élesedik a küzdelem, egyre több a test test elleni ütközés, egy ilyen után hosszasan kellett ápolni Németh Lászlót, de szerencsére visszatérhetett a tápéi középpálya motorja. “Mindkét csapat nyerni akar, ezért élvezetes a találkozó” – állapítja meg közelünkben az egyik hazai drukker. Az övéi még mindig mezőnyfölényben, most a kontrákban bízhatnak a kék mezesek.

26. perc: Meghatározó mezőnyfölényre tettek szert a fehér mezesek így a félidő közepére, K. Tóth és Brinszky vezérletével több veszélyes beíveléssel vétették magukat észre, illetve lövőhelyzeteket alakítottak ki, ám ezeket a lehetőségeket vagy túlkombinálták, vagy a belsők hibázták el.

21. perc: Megint Brinszkyt kell említenünk, aki jobbról lövésre tette hátra, Péter Sándor lökete nem sikerült, de az ötösön álló Márki Kornél veszélyesen szúrt bele a lapos próbálkozásba, a bogyó centikkel gurult el a hosszú sarok mellett. Ez volt az első igazi gólveszély!


17. perc: Brinszky ezúttal K. Tóth Gyulával játszott össze, a kombináció vége újabb sarokrúgás.

15. perc: Újra a Csongrádot figyelhettük, Sarusi beadását kornerre tisztázták most a fehér mezesek. A sarokrúgást követően ott pattogott a labda a tizenhatoson belül, végül kivágták Szűcsék. Igen ambiciózusnak tűnik a vendégcsapat, kérdés, mennyire lesz türelmes a favorit. Eddig nem futballozik idegesen a Tápé sem.

13. perc: A jobb oldalon Brinszky lendületből érkezett, 10 méterről szép ívben adott be, a hosszún Mike Gábor érte el az alapvonalnál, szögletre mentettek a védők.

9. perc: Sarusi Attila 22 méterről vette célba a jobb alsót, Kispéter Zoltán elcsípte a lapos löketet. Továbbra is bátran focizik a Csongrád, a bajnokaspiráns eddig nem tudott fölényt kialakítani.

5. perc: Változatos játékot hoznak az első percek, ezúttal hazai akciót figyelhettünk, de ez is elakadt. Úgy tűnik, egyik legénység sem apellál a döntetlenre.

4. perc: Brinszky Adrián 19 méteres, oldalsó szabadrúgását fejelték ki a vendégvédők. Nagy Ádám révén építhettek gyorsan kontrát ezután a csongrádiak, a tizenhatosig jutottak, ott szerelni tudtak a tápéi hátvédek.

3. perc: Kóstolgatják egymást a felek, mindkét kapuvédő találkozott már a játékszerrel. A mesterek igyekeznek irányítani a sorokat.

1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést.


16.45: Az ifik összecsapása igazán küzdelmes kilencven percet hozott, végül 5-3-as hazai sikerrel. Jelen pillanatban az öltözőkből csak a géppuskaként ropogó labdák hangjai hallhatók, ami azt jelenti hogy mindkét csapat labdás bemelegítéssel készül a rangadóra…

16.30: Köszöntünk mindenkit Tápéról, ahol változékony, szeles idő fogadta a csapatokat és a kilátogató nézőket. A nap csak néha-néha kandikál ki a felhők közül. A hazai gárda tiszta fehér szerelésben lép majd pályára, míg a látogatók tiszta kékben pompáznak. A nagy érdeklődéssel vár csata percre pontosan 17 órakor kezdődik majd. Amennyiben a Tápé diadalmaskodik, már csak két lépés, két győzelem választaná el a bajnoki címtől, a pontvesztés viszont adott esetben végzetes lehetne Péter Sándorék számára. Rögtön jövünk!

17 órakor Hideg Bence sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály utolsó előtti fordulóját játsszák a hétvégén a csapatok. A tabellán jelenleg a 61 pontos Algyő áll az élen, megelőzve az 59 pontos Tápét és az 58 pontot gyűjtött Csanádpalotát. A vesztett pontok tekintetében mégis a tápéiak vannak a legjobb helyzetben, hiszen egy elhalasztott meccsük miatt ők még három alkalommal lépnek pályára. A szombati játéknapon az Algyő a hetedik Sándorfalvát fogadja, míg az üldöző a hatodik Csongráddal vív rangadót. A palotaiak este az FK 1899 Szegeddel találkoznak villanyfényes derbin.

Paksi Péter legénysége ősszel 5-2-es vereséget szenvedett Csongrádon, így a visszavágás vágya is fűtheti amellett, hogy tudja, saját kezében a sorsa, azaz három diadal esetén zsebben az aranyérem! A vendégek nem produkáltak túlzottan jó tavaszt, a második pozícióból csúsztak vissza, ám szép befejezésben reménykednek.

Default thumbnail
Előző sztori

Permetezik a város platánfáit vasárnaptól

Következő sztori

Labdarúgás: döntetlen az utolsó NB III-as megyei rangadón + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek