Sport

Labdarúgás: megállíthatatlannak bizonyultak a szegedi veteránok + FOTÓK

Labdarúgás: megállíthatatlannak bizonyultak a szegedi veteránok + FOTÓK

2013. május 22., szerda
Labdarúgás: megállíthatatlannak bizonyultak a szegedi veteránok + FOTÓK
veteran3

Kapusuk sérülése sem hátráltatta a Tisza-partiakat, akik a Békéscsabát és a Kecskemétet is megverték a viharsarki fordulóban.

Szombaton Békéscsabán rendezték az Országos Veterán Labdarúgó-bajnokság Dél-Kelet Régió pontvadászatának második tavaszi fordulóját. Emlékezetes,

az első tavaszi játéknapon a SZVSE-stadionban

nagyszerűen szerepeltek a szegediek, 2-2-t játszottak a Kecskeméttel, s 5-1-re nyerték a Békéscsaba elleni örökrangadót. Ezúttal a Viharsarokban, a Kórház utcai stadionban mérték össze erejüket a csapatok. Nagy várakozással tekintettek a békéscsabai játékosok és vezetők a hazai pályán való visszavágás lehetőségére. A Szeged elleni mérkőzés igazolta a nagy várakozást, hiszen mindkét csapat a támadásra fektette a hangsúlyt. A vendégegyüttes higgadtabban és céltudatosabb játékával,

Bálint

szép támadásbefejezéseként elért parádés góljával megérdemelten nyert. A Békéscsaba volt az türelmetlenebb, pontatlannak bizonyultak a befejezései, illetve a két szegedi kapus kivallóan védett. A mérkőzés magasa hőfokára jellemző, hogy

Antal Ferencet

a második félidő közepén kétes megjegyzésért kiállították (nem a játékvezetőre irányult). 1-0 lett a derbi vége. Ezt követően a mieink 4-2-re a Kecskemétet is megverték. Ragyogó játéka rukkolt ki a szegedi csapat, hiszen

Nagy Zoltán

és

Gerecz Péter

két-két góljával begyűjtötte a tornagyőzelemhez szükséges 3 pontot

(galériánk első fotóján a két gólvadász)

. A gárda megérezte Antal hiányát, de így is jól teljesített. A mérkőzés hevében szerencsés sérülést szenvedett

Nagy Mihály

, a Szeged kapusa, önfeláldozó vetődéssel akadályozta meg

Kiss Sándor

gólszerzését, aki így nem tudott mesterhármast elérni. A találkozóról a szegedi kapust kórházba szállították, és a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően a csapat buszával jöhetett haza. A harmadik félidőben a két játékos tisztázta a sportszerű, de férfias sportbaleset részleteit. A harmadik felvonásban a Kecskemét 5-3-ra verte a Békéscsabát. A gólgazdag mérkőzés jó hírverése volt a futballnak, hiszen a hazai csapat 2-0-ra vezetett, innen tudta a Kecskemét a maga javára fordítani a meccset. Igaz, ehhez kellett a kiváló játékvezetés mellett a hazai csapatot sújtó sérüléssorozat is... A tavaszi bajnokságot a Szeged csapata vezeti veretlenül a Békéscsaba és a Kecskemét előtt.

Villámértékelések:

Farkas Imre

, a szegediek játékos-edzője: "Játszani jöttünk, ez sikerült is, ami meghozta az eredményt, hiszen veretlenek vagyunk még az idén."

Szamosvölgyi Zoltán

csapatvezető: "Végig fegyelmezetten játszottunk még a nehéz pillanatokban is."

Tóth Márton,

a Békéscsaba vezetője: "Ma jobb volt és szerencsésebb a Szeged, ami párosult a kiváló kapusteljesítményekkel. A gólhelyzetet be kell rúgni, nekünk ma ez nem sikerült."

Karakas Ferenc

, a Kecskemét csapatának vezetője: "Formálódó csapatom nem okozott csalódást. Reméljük, Kecskeméten még jobbak leszünk!" Kiss Sándor, a Kecskemét játékosa: "Nem akartam sérülést okozni, véletlen baleset volt. Nagyon sajnálom, mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok Misi barátomnak." Nagy Mihály: "Kísért a múlt, így jártam a tavalyi országos döntőben is, ígérem, hamarosan visszatérek a kapuba."

Dudás Tivadar,

a Dél-Kelet Régió koordinátora: "Mindhárom csapat kiváló játékkal rukkolt elő. Örülök, hogy a Szeged csapatának kapusa szerencsésen vészelte át a súlyosnak vélt sérülését. Jó és élvezetes, gólgazdag mérkőzéseket láthattak a nézők. A Szeged ma ezt tudta nyújtani, gratulálunk valamennyi tagjának, a kapusuknak mielőbbi visszatérést a kapuba. Most is bebizonyosodott: a labdarúgást egy életen át kell és lehet játszani!"

A tavaszi 2. forduló eredményei:

Május 18. (szombat), Békéscsaba, Kórház utcai stadion:

Békéscsaba – Szeged 0-1 Békéscsaba – Kecskemét 3-5 Kecskemét – Szeged 2-4

A további program:

Június 1. (szombat), Kecskemét, Széktói stadion:

9.00:

Kecskemét – Szeged

9.50:

Kecskemét – Békéscsaba

10.40:

Békéscsaba – Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.