Sport

Labdarúgás: gigászi ütközetben szegedi pont Gyuláról

Labdarúgás: gigászi ütközetben szegedi pont Gyuláról

2013. május 18., szombat
Labdarúgás: gigászi ütközetben szegedi pont Gyuláról
volan_gyula_21_il

Vezetett, végül döntetlenre végzett a Tisza Volán SC Szeged, mely könnyen lehet, hogy ezzel elütötte a bajnoki címtől vagy akár még a dobogótól is a Békés megyei gárdát. Fantasztikus meccset vívott a két remek csapat, bármelyikük nyerhetett volna.

Az NB III Alföld csoport 24. fordulójában:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Tisza Volán SC Szeged 1-1 (1-1).

Gyula, 200 néző, vezette: Kőrösi János (Csere Máté, Bárth Gábor).

Gyula:

Harman - Dócza, Mihut (Bagyinszki 76'), Wéber, Kovács T., Vincze, Sfarlea, Bálint, Laurinyecz, Cigan, Hanyecz H. (Nagy G. 28'). Vezetőedző: Popovics Ladislau Pavel.

Szeged:

Dongó - Kormányos, Szabó A., Vida (Boros 26'), Grünvald, Dargó, Szélpál (Rácz 46'), Szilágyi, Mucsi (Puhalák 77'), Beretka, Kazi. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

C-L. Cigan (45+1'), illetve Kazi L. (4')

Kiállítva:

Grünvald A. (94') Tóth Ákos:

"Rendkívül értékesnek tartom a gyulai oroszlánbarlangban kivívott döntetlent. Ez is mutatja, hogy csapatunk még ebben a helyzetben is képes változatlanul motiváltan, nagy kedvvel és elszántsággal futballozni. A gólokon kívül mindkét oldalon akadtak nagy lehetőségek, s bár a találkozó java részében a hazaiak játszottak fölényben, a helyzetek száma kiegyenlített volt, teljes mértékben rászolgáltunk az ikszre. A felfelé játékunkban hiányzott egy-két emberből a plusz, hogy még nagyobb bravúrt érhessünk el, s úgy gondolom, hasonló okok miatt nem sikerül bennmaradnia a Tisza Volánnak az NB III-ban. Mindezzel együtt már húsz pontnál járunk tavasszal, ami dicséretes."

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

97. perc:

Most fújta le a derbit a játékvezető, aki a bemutatott négy perc helyett csaknem hat és felet hosszabbított...

94. perc:

PIROS LAP!

Kisebb lökdösődés után jogtalanul kapta meg második sárgáját Grünvald, ezért a játékvezető kiállította. Bagyinszki Attila is besárgult az ellenfélnél, ám ez aligha vigasztal bennünket.

93. perc:

Beretka került helyzetbe 20 méterre a kaputól, de keresztpassza pontatlannak bizonyult, jött is a gyulai kontra, 14 méterről lőhettek, Dongó védett.

89. perc:

Igen balszerencsés meccs ez a mai a mieink számára, már ami a sérüléseket illeti. Szabó Attilának kellett elhagynia a játékteret, ápolják, kérdéses, vissza tud-e állni az utolsó percekre...

88. perc:

Szabó Attila hibája után érkezett a gyulai beadás, Dongó kivetődve hárított.

86. perc:

Formás Tisza-parti akció futott a pályán, Kormányos adott be, többen is érkeztek belül, Rácz bólintott végül fél méterrel fölé.

85. perc:

Kicsit megnyugodtak a kedélyek, gyűrik egymást a csapatok a középpályán, a mieink részéről Dargó és Grünvald egy-egy alkalommal önfeláldozóan hárított el veszélyhelyzetet a gyulaiak támadásánál.

81. perc:

Boros Ádám lába csúnyán visszahajlott egy felszabadító rúgásnál, kicsit megijedtünk, de szerencsére nem kerültünk létszámhátrányba, mert a védő kétperces ápolás után visszatérhetett. Míg ezt lejegyeztük, ígéretes kék-fekete akció bontakozott ki, mely úgy halt el, hogy Puhalák indítása a játékvezetőt találta telibe...

77. perc:

Puhalák Nimród érkezett Mucsi Máté helyére a hajrában szegedi oldalon.

75. perc:

Pech! Kormányos Kolost vágták fel a gyulaiak 25 méterre a ketrectől. Dócza is megkapta sárga kártyáját az esetért. A szegediek első kísérlete még visszapattant, Szilágyi Norbert ismételhetett, nagyszerű lövése a jobb kapufán csattant. Nem álltunk messze a vezetéstől, ezért most nagyon kár!

73. perc:

Most Mucsi Máté hibázott a középpályán, a hazaiak kissé elhamarkodott ívelése viszont Dongó zsákmánya lett.

71. perc:

Beretka volt figyelmetlen, eladta a labdát, Kovács Tamás indulhatott, s egészen az alapvonalig cselezte magát, beadását Szabó Attila tudta menteni.

70. perc:

Magasabb osztályban is megállná a helyét a találkozó, olyan kemény a küzdelem. Egyenlő erők harcolnak a pályán. Sfarlea pompás, 17 méteres ágyúzását öklözte vissza az imént a mezőnybe Dongó, majd rögtön indult a szegedi kontra. Volt is benne spiritusz, egészen addig jól haladt az építkezés, míg Dongó el nem passzolta a bogyót...

65. perc:

Jobb oldali hazai akciót Grünvald akasztott meg szabálytalanul. A szabadrúgást követően sikerült szögletre mentenünk, a korner után Kazi szabadított föl.

63. perc:

Dargó ezúttal figyelmetlen volt, a középkörben szórt el egy lasztit, megiramodhattak, majd lőhettek a fehér mezesek, Dongó szerencsére fogta a 16 méterről leadott löketet.

61. perc:

Grünvald veszélyes felívelésébe Dargó Balázs tudott belecsúsztatni 15 méterre a gyulai kaputól, viszont sajnos nem érte el jól a szegedi középpályás, így nem kellett izgulniuk a hazaiaknak.

60. perc:

Továbbra is mezőnyjáték jellemzi a második felvonást. A mieink fociznak pontosabban, ám a gyulaiak is roppant veszélyesek. Egy beadásukat éppen Kazi fejelte ki, majd Nagy Gergely cselezgetett, végül a tizenhatos sarkáról másfél méterrel durrantott fölé.

54. perc:

Izgalmas, változatos a derbi, nem bírnak egymással a felek. A szegediek kulturáltan, pontosan futballoznak, ám egy-két érthetetlen, kirívó fegyelmezetlenséggel, hibával az ellenfél kezére játszanak.

52. perc:

Ismét Boros Ádám bizonytalankodott, ennek révén Laurinyecz Ákos ugorhatott ki egyedül, 18 méterről alig-alig lőtt a bal kapufa mellé.

51. perc:

Rácz Dezső életerős 20 méteres lökete méterekkel kerülte el a gyulai ketrecet.

48. perc:

Ritkán látható jelenetnek lehettünk szemtanúi! Beretka kézzel ütött a labda felé, a játékvezető nem sípolt, majd a hazai játékos kézzel fogta meg a bogyót. A spori érdekes módon mégis úgy döntött, ha már a gyulai játékos hozzákészült a szabadrúgáshoz, végezze is el.

46. perc:

Folytatódott a játék. Rácz Dezső váltotta Szélpál Tamást, aki a lábán lévő kötés miatt koordinálatlannak érezte mozgását. Kazi húzódott vissza a jobb szélre, Rácz lesz a középcsatár.

Szünet.

45+1. perc:

GÓÓÓL 1-1!

A sajnos indiszponáltan játszó Boros buta faultja után Nagy Gergely 24 méterről lőtt kapura szabadrúgást, Dongó hatalmas bravúrral hárított szögletre. A kornert követően Szabó Attila felszabadíthatott volna, de nem tette, közbeugrott Cigan, s közelről a jobb alsóba pöccintett. Hazai szempontból lélektanilag a legjobbkor jött az egyenlítés, mi már nem örülünk annyira ennek...

43. perc:

Beretka Péter 18 méterről vette célba a hazai kaput, lapos próbálkozása nem okozott gondot Harmannak.

42. perc:

Visszavette a kezdeményezést a Szeged. Egymás után futnak a formásabbnál formásabb támadások, Grünvald az imént egy keresztbe gurított labdát alig-alig lőtt a jobb felső mellé-fölé.

38. perc:

A kényszerű szegedi csere óta fölényben a Gyula, a vendégek azonban egyelőre őrzik az egygólos fórt.

35. perc:

Sfarlea 35 méterről ágyúzott kapura egy szabadrúgást, Dongó melléről kipattant a labda, majd sikerült kivágniuk védőinknek, ám közben az asszisztens lest jelzett. Hatalmas felzúdulás kísérte az esetet hazai részről, Wéber László kapott is egy sárgát.

34. perc:

Boros szabálytalankodott feleslegesen 18 méterre a szegedi kaputól. A szabadrúgás után kavarodás támadt, ám sikerült végül felszabadítaniuk a kék-feketéknek.

32. perc:

Dócza Gábor a tizenhatos sarkáról vette célba Dongó Dénes ketrecét, kísérlete másfél-két méterrel szállt fölé.

29. perc:

Ezúttal Sfarlea volt túlbuzgó, lesen akasztotta meg a bírói sípszó.

28. perc:

Változtattak a hazaiak is, Nagy Gergely állt be Hanyecz Henrik helyére, erősítendő a támadásokat. Még ezt megelőzően Cristian-Lucian Cigan visszagurítását Bálint Balázs vágta csúnyán fölé.

26. perc:

A kiválóan futballozó Vida Gergely sajnos mégsem bírta tovább, helyét Boros Ádám foglalta el a szegedi védelem tengelyében.

23. perc:

Veszélyes gyulai akció futott végig a pályán, szerencsénkre másfél méteres lesen találta az indítás az egyik csatárt, ezt pedig helyesen jelezte is az asszisztens.

21. perc:

Szélpál kapott jó labdát, ám mielőtt kiléphetett volna, bedobásra tisztáztak előle a hazaiak.

20. perc:

Jó négyperces ápolás után kiderült, Vida nem rosszul lépett, hanem térde belső részén csúnya stoplinyomok éktelenkedtek. A sérülést azonban sikerült elfagyasztani, így visszatérhetett a remek védő.

17. perc:

Vida szabadított fel, közben rosszul lépett, így le kellett vinni, hogy ápolni lehessen. Másfél percig állt a játék.

15. perc:

Grünvald is besárgult egy apró, ártatlan taktikai fault után.

12. perc:

A rendkívül aktív Kazi szerzett labdát a középpályán, indítani készült, de Sebastian Ioan Sfarlea, a vendéglátók egyik román légiósa csúnyán felvágta, amiért jogosan kapott sárgát.

10. perc:

A vezető gól óta rendkívül tudatosan és pontosan fociznak a szegediek, jóval többet birtokolják a lasztit, mint ellenfelük. Nem sokkal ezelőtt egy mintaszerű Kazi, Mucsi, Szilágyi Norbert kombinációt figyelhettünk, középpályásunkat a lövés pillanatában szerelték a fehér mezesek a tizenhatos előterében.

4. perc:

GÓÓÓL 0-1!

Vezetnek a mieink! Vida Gergely felívelését Beretka Péter mellel tette Kazi László elé, aki kettőt igazított, majd 16 méterről a bal felsőbe bombázott!

3. perc:

Ígéretes gyulai szabadrúgás után lesen állította meg az akciót a játékvezető.

2. perc:

A vendégek aktívabban az elején. Kazi Lászlót, majd Szélpál Tamást terítették le a gyulaiak az oldalvonal közelében, a második szabadrúgás volt veszélyesebb, Grünvald Attila tekerése átszállt a társak fölött, Harman Ákos hálóőr ölelte magához.

1. perc:

A szegediek hozták játékba a labdát, Mucsi Máté passzolt Kazi Lászlónak.

16.40:

Javában melegítenek a csapatok Gyulán, ahol enyhe szellő teszi kellemesebbé a tavaszi napsütést. Remek talajú pályán mérkőzhetnek majd meg a felek. A Békés megyeiek fehér mez, kék nadrág és sportszár kombinációban díszelegnek a mai napon, a mieink pedig a hagyományos kék-fekete szerelésben.

16.30:

Köszöntjük az olvasókat, fél óra múlva kezdődik a Gyula és a Tisza Volán NB III-as bajnoki mérkőzése, amit nagy izgalommal várunk. Szegedi oldalon választ kaptunk a két, összeállítással kapcsolatos kérdésre: a középpálya jobb oldalán Szélpál Tamás, elöl pedig Kazi László szerepel, Boros Ádám és a születésnapos Rácz Dezső a kispadon foglal helyet, ahogy a télen éppen a hazai gárdától leigazolt Szabó Mihály Dávid is. 17 órakor

Kőrösi János

sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Három fordulóval a vége előtt a Gyula 41 ponttal a harmadik helyen áll, s még a bajnoki címért is versenyben van. A Szeged 28 pontjával a kilencedik pozíciót foglalja el, mindennek ellenére a találkozójukat abszolút háromesélyesnek tarthatjuk.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.