Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: gigászi ütközetben szegedi pont Gyuláról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

volan_gyula_21_ilVezetett, végül döntetlenre végzett a Tisza Volán SC Szeged, mely könnyen lehet, hogy ezzel elütötte a bajnoki címtől vagy akár még a dobogótól is a Békés megyei gárdát. Fantasztikus meccset vívott a két remek csapat, bármelyikük nyerhetett volna.
Az NB III Alföld csoport 24. fordulójában:

Várfürdő-Gyulai Termál FC – Tisza Volán SC Szeged 1-1 (1-1). Gyula, 200 néző, vezette: Kőrösi János (Csere Máté, Bárth Gábor).
Gyula: Harman – Dócza, Mihut (Bagyinszki 76′), Wéber, Kovács T., Vincze, Sfarlea, Bálint, Laurinyecz, Cigan, Hanyecz H. (Nagy G. 28′). Vezetőedző: Popovics Ladislau Pavel.
Szeged: Dongó – Kormányos, Szabó A., Vida (Boros 26′), Grünvald, Dargó, Szélpál (Rácz 46′), Szilágyi, Mucsi (Puhalák 77′), Beretka, Kazi. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: C-L. Cigan (45+1′), illetve Kazi L. (4′)
Kiállítva: Grünvald A. (94′)

Tóth Ákos: “Rendkívül értékesnek tartom a gyulai oroszlánbarlangban kivívott döntetlent. Ez is mutatja, hogy csapatunk még ebben a helyzetben is képes változatlanul motiváltan, nagy kedvvel és elszántsággal futballozni. A gólokon kívül mindkét oldalon akadtak nagy lehetőségek, s bár a találkozó java részében a hazaiak játszottak fölényben, a helyzetek száma kiegyenlített volt, teljes mértékben rászolgáltunk az ikszre. A felfelé játékunkban hiányzott egy-két emberből a plusz, hogy még nagyobb bravúrt érhessünk el, s úgy gondolom, hasonló okok miatt nem sikerül bennmaradnia a Tisza Volánnak az NB III-ban. Mindezzel együtt már húsz pontnál járunk tavasszal, ami dicséretes.”

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

97. perc: Most fújta le a derbit a játékvezető, aki a bemutatott négy perc helyett csaknem hat és felet hosszabbított…

94. perc: PIROS LAP! Kisebb lökdösődés után jogtalanul kapta meg második sárgáját Grünvald, ezért a játékvezető kiállította. Bagyinszki Attila is besárgult az ellenfélnél, ám ez aligha vigasztal bennünket.

93. perc: Beretka került helyzetbe 20 méterre a kaputól, de keresztpassza pontatlannak bizonyult, jött is a gyulai kontra, 14 méterről lőhettek, Dongó védett.

89. perc: Igen balszerencsés meccs ez a mai a mieink számára, már ami a sérüléseket illeti. Szabó Attilának kellett elhagynia a játékteret, ápolják, kérdéses, vissza tud-e állni az utolsó percekre…

88. perc: Szabó Attila hibája után érkezett a gyulai beadás, Dongó kivetődve hárított.

86. perc: Formás Tisza-parti akció futott a pályán, Kormányos adott be, többen is érkeztek belül, Rácz bólintott végül fél méterrel fölé.

85. perc:Kicsit megnyugodtak a kedélyek, gyűrik egymást a csapatok a középpályán, a mieink részéről Dargó és Grünvald egy-egy alkalommal önfeláldozóan hárított el veszélyhelyzetet a gyulaiak támadásánál.

81. perc: Boros Ádám lába csúnyán visszahajlott egy felszabadító rúgásnál, kicsit megijedtünk, de szerencsére nem kerültünk létszámhátrányba, mert a védő kétperces ápolás után visszatérhetett. Míg ezt lejegyeztük, ígéretes kék-fekete akció bontakozott ki, mely úgy halt el, hogy Puhalák indítása a játékvezetőt találta telibe…

77. perc: Puhalák Nimród érkezett Mucsi Máté helyére a hajrában szegedi oldalon.

75. perc: Pech! Kormányos Kolost vágták fel a gyulaiak 25 méterre a ketrectől. Dócza is megkapta sárga kártyáját az esetért. A szegediek első kísérlete még visszapattant, Szilágyi Norbert ismételhetett, nagyszerű lövése a jobb kapufán csattant. Nem álltunk messze a vezetéstől, ezért most nagyon kár!

73. perc: Most Mucsi Máté hibázott a középpályán, a hazaiak kissé elhamarkodott ívelése viszont Dongó zsákmánya lett.

71. perc: Beretka volt figyelmetlen, eladta a labdát, Kovács Tamás indulhatott, s egészen az alapvonalig cselezte magát, beadását Szabó Attila tudta menteni.

70. perc: Magasabb osztályban is megállná a helyét a találkozó, olyan kemény a küzdelem. Egyenlő erők harcolnak a pályán. Sfarlea pompás, 17 méteres ágyúzását öklözte vissza az imént a mezőnybe Dongó, majd rögtön indult a szegedi kontra. Volt is benne spiritusz, egészen addig jól haladt az építkezés, míg Dongó el nem passzolta a bogyót…

65. perc: Jobb oldali hazai akciót Grünvald akasztott meg szabálytalanul. A szabadrúgást követően sikerült szögletre mentenünk, a korner után Kazi szabadított föl.

63. perc: Dargó ezúttal figyelmetlen volt, a középkörben szórt el egy lasztit, megiramodhattak, majd lőhettek a fehér mezesek, Dongó szerencsére fogta a 16 méterről leadott löketet.

61. perc: Grünvald veszélyes felívelésébe Dargó Balázs tudott belecsúsztatni 15 méterre a gyulai kaputól, viszont sajnos nem érte el jól a szegedi középpályás, így nem kellett izgulniuk a hazaiaknak.

60. perc: Továbbra is mezőnyjáték jellemzi a második felvonást. A mieink fociznak pontosabban, ám a gyulaiak is roppant veszélyesek. Egy beadásukat éppen Kazi fejelte ki, majd Nagy Gergely cselezgetett, végül a tizenhatos sarkáról másfél méterrel durrantott fölé.

54. perc: Izgalmas, változatos a derbi, nem bírnak egymással a felek. A szegediek kulturáltan, pontosan futballoznak, ám egy-két érthetetlen, kirívó fegyelmezetlenséggel, hibával az ellenfél kezére játszanak.

52. perc: Ismét Boros Ádám bizonytalankodott, ennek révén Laurinyecz Ákos ugorhatott ki egyedül, 18 méterről alig-alig lőtt a bal kapufa mellé.

51. perc: Rácz Dezső életerős 20 méteres lökete méterekkel kerülte el a gyulai ketrecet.

48. perc: Ritkán látható jelenetnek lehettünk szemtanúi! Beretka kézzel ütött a labda felé, a játékvezető nem sípolt, majd a hazai játékos kézzel fogta meg a bogyót. A spori érdekes módon mégis úgy döntött, ha már a gyulai játékos hozzákészült a szabadrúgáshoz, végezze is el.

46. perc: Folytatódott a játék. Rácz Dezső váltotta Szélpál Tamást, aki a lábán lévő kötés miatt koordinálatlannak érezte mozgását. Kazi húzódott vissza a jobb szélre, Rácz lesz a középcsatár.

Szünet.

45+1. perc: GÓÓÓL 1-1! A sajnos indiszponáltan játszó Boros buta faultja után Nagy Gergely 24 méterről lőtt kapura szabadrúgást, Dongó hatalmas bravúrral hárított szögletre. A kornert követően Szabó Attila felszabadíthatott volna, de nem tette, közbeugrott Cigan, s közelről a jobb alsóba pöccintett. Hazai szempontból lélektanilag a legjobbkor jött az egyenlítés, mi már nem örülünk annyira ennek…

43. perc: Beretka Péter 18 méterről vette célba a hazai kaput, lapos próbálkozása nem okozott gondot Harmannak.

42. perc: Visszavette a kezdeményezést a Szeged. Egymás után futnak a formásabbnál formásabb támadások, Grünvald az imént egy keresztbe gurított labdát alig-alig lőtt a jobb felső mellé-fölé.

38. perc: A kényszerű szegedi csere óta fölényben a Gyula, a vendégek azonban egyelőre őrzik az egygólos fórt.

35. perc: Sfarlea 35 méterről ágyúzott kapura egy szabadrúgást, Dongó melléről kipattant a labda, majd sikerült kivágniuk védőinknek, ám közben az asszisztens lest jelzett. Hatalmas felzúdulás kísérte az esetet hazai részről, Wéber László kapott is egy sárgát.

34. perc: Boros szabálytalankodott feleslegesen 18 méterre a szegedi kaputól. A szabadrúgás után kavarodás támadt, ám sikerült végül felszabadítaniuk a kék-feketéknek.

32. perc: Dócza Gábor a tizenhatos sarkáról vette célba Dongó Dénes ketrecét, kísérlete másfél-két méterrel szállt fölé.

29. perc: Ezúttal Sfarlea volt túlbuzgó, lesen akasztotta meg a bírói sípszó.

28. perc: Változtattak a hazaiak is, Nagy Gergely állt be Hanyecz Henrik helyére, erősítendő a támadásokat. Még ezt megelőzően Cristian-Lucian Cigan visszagurítását Bálint Balázs vágta csúnyán fölé.

26. perc: A kiválóan futballozó Vida Gergely sajnos mégsem bírta tovább, helyét Boros Ádám foglalta el a szegedi védelem tengelyében.

23. perc: Veszélyes gyulai akció futott végig a pályán, szerencsénkre másfél méteres lesen találta az indítás az egyik csatárt, ezt pedig helyesen jelezte is az asszisztens.

21. perc: Szélpál kapott jó labdát, ám mielőtt kiléphetett volna, bedobásra tisztáztak előle a hazaiak.

20. perc: Jó négyperces ápolás után kiderült, Vida nem rosszul lépett, hanem térde belső részén csúnya stoplinyomok éktelenkedtek. A sérülést azonban sikerült elfagyasztani, így visszatérhetett a remek védő.

17. perc: Vida szabadított fel, közben rosszul lépett, így le kellett vinni, hogy ápolni lehessen. Másfél percig állt a játék.

15. perc: Grünvald is besárgult egy apró, ártatlan taktikai fault után.

12. perc: A rendkívül aktív Kazi szerzett labdát a középpályán, indítani készült, de Sebastian Ioan Sfarlea, a vendéglátók egyik román légiósa csúnyán felvágta, amiért jogosan kapott sárgát.

10. perc: A vezető gól óta rendkívül tudatosan és pontosan fociznak a szegediek, jóval többet birtokolják a lasztit, mint ellenfelük. Nem sokkal ezelőtt egy mintaszerű Kazi, Mucsi, Szilágyi Norbert kombinációt figyelhettünk, középpályásunkat a lövés pillanatában szerelték a fehér mezesek a tizenhatos előterében.

4. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetnek a mieink! Vida Gergely felívelését Beretka Péter mellel tette Kazi László elé, aki kettőt igazított, majd 16 méterről a bal felsőbe bombázott!

3. perc: Ígéretes gyulai szabadrúgás után lesen állította meg az akciót a játékvezető.

2. perc: A vendégek aktívabban az elején. Kazi Lászlót, majd Szélpál Tamást terítették le a gyulaiak az oldalvonal közelében, a második szabadrúgás volt veszélyesebb, Grünvald Attila tekerése átszállt a társak fölött, Harman Ákos hálóőr ölelte magához.

1. perc: A szegediek hozták játékba a labdát, Mucsi Máté passzolt Kazi Lászlónak.

16.40: Javában melegítenek a csapatok Gyulán, ahol enyhe szellő teszi kellemesebbé a tavaszi napsütést. Remek talajú pályán mérkőzhetnek majd meg a felek. A Békés megyeiek fehér mez, kék nadrág és sportszár kombinációban díszelegnek a mai napon, a mieink pedig a hagyományos kék-fekete szerelésben.

16.30: Köszöntjük az olvasókat, fél óra múlva kezdődik a Gyula és a Tisza Volán NB III-as bajnoki mérkőzése, amit nagy izgalommal várunk. Szegedi oldalon választ kaptunk a két, összeállítással kapcsolatos kérdésre: a középpálya jobb oldalán Szélpál Tamás, elöl pedig Kazi László szerepel, Boros Ádám és a születésnapos Rácz Dezső a kispadon foglal helyet, ahogy a télen éppen a hazai gárdától leigazolt Szabó Mihály Dávid is.

17 órakor Kőrösi János sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Három fordulóval a vége előtt a Gyula 41 ponttal a harmadik helyen áll, s még a bajnoki címért is versenyben van. A Szeged 28 pontjával a kilencedik pozíciót foglalja el, mindennek ellenére a találkozójukat abszolút háromesélyesnek tarthatjuk.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szűk családi körben temették el Benedek Tibort

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kupa augusztusi döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek rá.

Tovább olvasom

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Aktuál