Sport

Labdarúgás: elvitte a pontokat a Csongrád Újszegedről + FOTÓK

Labdarúgás: elvitte a pontokat a Csongrád Újszegedről + FOTÓK

2013. május 1., szerda
Labdarúgás: elvitte a pontokat a Csongrád Újszegedről + FOTÓK
UTC_Csongrad_MJ_15

Ismét nem sikerült a bravúr az újszegedieknek, a jó formába lendült Csongrád győzni tudott a Kertész utcai majálison.

Igencsak megnyitotta a gólcsapokat az elmúlt hétvégén a csongrádi legénység, az élvonal első számú mesterlövésze,

Bertók Gábor

és csatártársa,

Nagy Ádám

egyaránt három találatig jutott a Röszke elleni 10-1-es siker alkalmával. Az volt a kérdés,

Keller Mihály

legénysége át tudja-e menteni a formáját szerdára is, mikor az Ujszegedi TC-hez kellett utaznia. Nem ígérkezett egyszerű feladatnak ez a kirándulás a hetedik helyezett számára, tudniillik a tizenötödik pozícióban tanyázó újszegediek az életükért küzdenek, minden egyes pontra, még inkább minden egyes győzelemre most már olyan szükségük van, akár egy falat kenyérre. Ráadásul a szombati Sándorfalva elleni 0-0-lal jelezték, valóban senki sem mehet ellenük biztosra... A vendégek léptek fel támadólag az összecsapáson, többet is birtokolták a labdát, míg a hazaiak kontrákra rendezkedtek be az első periódusban. Negyedóra elteltével egy váratlan hiba a semmiből szült gólt: egy eladott labdával indulhattak a csongrádiak, két húzásból kerültek ellenfelük mögé, Nagy Ádám pedig higgadtan értékesítette a ziccert; 0-1. A félidő további részében meddő mezőnyfölényt harcolt ki az UTC, adódtak is kisebb lehetőségei, de ezekkel nem tudott élni.

Szanka Roland

lépett ki, s lőtt alig-alig mellé,

Dürgő Péter

is helyzetbe került, de lövése helyett inkább

Balogh Ádámot

akarta kiszolgálni, sikertelenül, majd egy szabadrúgást követően

Gajdacsi Mátyás

kapásból paskolta mellé a lasztit. A vendégek sem mondtak le az akciókról, próbálkoztak rendületlenül, ám ezúttal nem ment nekik annyira a játék, mint a Röszke ellen.

A fordulást követően küzdelmes mezőnyjátékot láthattak a nézők, kiegyenlített erők harca folyt a pályán sok hibával, elrontott lehetőségecskékkel itt is, ott is. A 80. percben tört meg a gólcsend, akkor biztosította be sikerét a Csongrád. Egy hosszan felívelt szabadrúgásról, majd a hosszúról visszatett labdáról is lemaradtak a késlekedő újszegedi védők, az érkező Szeles Dániel pedig nem hibázott; 0-2. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott az UTC, de erejéből pontmentésre nem, csak szépítésre futotta. A 85. percben ügyesen hozták játékba a hazaiak Bilics Igort a szélen, kinek pontos beadását Gajdacsi bólintotta a hálóba; 1-2. Több gól már nem esett, így Keller Mihály legényei örülhettek az újabb diadalnak. Ami a folytatást illeti, az újszegediek szombaton 17 órakor hatpontos alsóházi derbin lépnek pályára a Mindszent otthonában, míg a csongrádiak vasárnap 17 órakor Bordányban vendégszerepelnek, ahol ismét csakis a három pont bezsebelése lehet a céljuk.

A megyei I. osztály 30. fordulójában:

Ujszegedi TC - Csongrád TSE 1-2 (0-1). Újszeged, Kertész utca, 100 néző, vezette: Csöngető Endre (Takács János, Boros Máté Dávid). UTC: Tombácz R. - Péczely, Dibo (Deák), Balogh N., Szántó, Joó (Erhardt), Szanka (Csonka), Balogh Á., Bilics, Dürgő, Gajdacsi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán. Csongrád: Bíró - Bánfi, Bodor, Budai, Bálint, Török (Szeles), Lévai (Sarusi), Szabó L., Birk (Deli), Bertók (Molnár), Nagy Á. (Koncz). Vezetőedző: Keller Mihály. Gólszerzők: Gajdacsi M. (85'), illetve Nagy Á. (15'), Szeles D. (80') Pálfy Zoltán: "Impotens támadójátékunk és egy-két akaratgyenge teljesítmény eredményezte a vereséget, amivel lassan megpecsételődik a sorsunk. Nem adjuk fel természetesen, de mivel néhány játékosunk hozzáállása messze elmarad az elvárhatótól, már nincs túl sok esélyünk a bennmaradásra." Keller Mihály: "Nem volt meggyőző a játékunk, s rengeteg helyzetet puskáztunk. Nyögvenyelős győzelem volt ez, de a lényeg, hogy megszületett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.